Τι είναι το ritiro που ολοκληρώθηκε στη Γιουβέντους από τον Αλέγκρι – Πότε το έκανε προπονητής του Ολυμπιακού (vid+pics)

Τι είναι το ritiro που ολοκληρώθηκε στη Γιουβέντους από τον Αλέγκρι – Πότε το έκανε προπονητής του Ολυμπιακού (vid+pics)

Η περίφημη ιταλική πατέντα (ritiro) έκανε τη δουλειά στη Γιούβε.

Η Γιουβέντους πήρε τη νίκη χθες βράδυ στο τοπικό ντέρμπι με την Τορίνο (1-0) πανηγυρίζοντας για πρώτη φορά εκτός έδρας στη φετινή Serie A και ο Μάσιμο Αλέγκρι στάθηκε στο χαρακτήρα της ομάδας του, αποκαλύπτοντας πως το ritiro που είχε επιβληθεί, έλαβε τέλος.

«Τα παιδιά απέδειξαν πως είμαστε ομάδα. Ήταν οργανωμένοι, αρχής γενομένης από τον τρόπο που ελέγξαμε το ματς, είχαμε πολλές προσπάθειες στην αντίπαλη εστία. Είμαι χαρούμενος, ειδικά για το γεγονός πως ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη της σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Τι είπε ο Μίτσελ για Κασάμι, Φορτούνη και Λάιντνερ

Είχαμε αποτύχει να σκοράρουμε στα τρία από τα πέντε τελευταία παιχνίδια μας και δεν ήταν εύκολο, Έδειξαν χαρακτήρα οι παίκτες μου», τόνισε ο τεχνικός της Γιουβέντους, για να προσθέσει: «Είναι απογοητευτικό που είχαμε αυτά τα τελευταία αποτελέσματα, όμως κάποιες φορές έρχονται καταστάσεις που είναι εκτός ελέγχου.

Κάναμε ένα μικρό βήμα για να βγούμε από αυτή την κατάσταση, δεν είχα αμφιβολίες πως θα το κάναμε και τώρα πρέπει να συνεχίσουμε. Ήμουν άνετος στον πάγκο αφού είδα την ομάδα να έχει τη σωστή προσέγγιση».

H Γιουβέντους είχε να επικρατήσει σε εκτός έδρας ματς από τις 25 Απριλίου (2-1 στην έδρα της Σασουόλο). Από εκεί ξεκίνησε ένας κατήφορος οκτώ διαδοχικών αγώνων με κερασάκι στην τούρτα το σοκ στη Χάιφα από τη Μακάμπι την περασμένη Τρίτη (2-0). Αποτέλεσμα που επί της ουσίας ήδη την απέκλεισε από τη συνέχεια του Champions League (έχει 3 βαθμούς όσους και οι Ισραηλινοί, είναι συγκάτοικοι στους 8 Παρί και Μπενφίκα δύο στροφές πριν από το φινάλε. Ο ίδιος που σταμάτησε χθες βράδυ.

Τι είναι όμως το ritiro: Επί της ουσίας η απόφαση του «μαντρώματος» μιας ομάδας στο αθλητικό της κέντρο δίχως οι ποδοσφαιριστές να έχουν δικαίωμα να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Μια «πατέντα» των Ιταλών που πάντα έχουν τον τρόπο τους στην διαχείριση κρίσεων στο ποδόσφαιρο. Ο σπουδαίος Ελένιο Ερέρα, τον καιρό που βρισκόταν στην Ίντερ με την οποία κατέκτησε -μεταξύ άλλων- δύο σερί Κύπελλα Πρωταθλητριών το 1964 και το 1965, φαίνεται πως ήταν ο πρώτος που το εισήγαγε το ritiro. Την απομόνωση των παικτών σε ένα ξενοδοχείο ή σε ένα προπονητικό κέντρο για αρκετές ημέρες πριν και μετά από αγώνες. Οι ποδοσφαιριστές δεν επιτρεπόταν να φύγουν από τον χώρο και η ζωή τους σε αυτό το χρονικό διάστημα ήταν μόνο προπόνηση και συναναστροφή με τους συμπαίκτες τους.

Στην Ελλάδα ο πρώτος που το εφάρμοσε ήταν ο Αντρέα Στραματσόνι. Ο Ιταλός τεχνικός μετά την ισοπαλία του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο στις 27 Νοεμβρίου 2016 κλείδωσε τις πόρτες του πράσινου αθλητικού κέντρου και τους πήρε όλους μαζί του σε ένα ξενοδοχείο στη Νέα Ερυθραία. Οι παίκτες θα έβγαιναν μόνο για προπονήσεις. Δεν κράτησε όμως για πολύ. Μεσοβδόμαδα ο Παναθηναϊκός έχασε έναν αγώνα κυπέλλου από τον ΟΦΗ και ο Ιταλός έφτιαξε βαλίτσες για την πατρίδα του.

Η πιο διάσημη ιστορία ritiro στην Ελλάδα έγινε σε φόντο ερυθρόλευκο. Από τον Πέδρο Μαρτίνς τέτοιες ημέρες. Στην –ως τώρα- τελευταία ήττα του Ολυμπιακού σε έδρα της επαρχίας στο πρωτάθλημα. Την ήττα από τον ΟΦΗ στην Κρήτη (22/10/2018). Ο Πορτογάλος έριξε την βόμβα στους παίκτες του με το που επέστρεψαν από το Ηράκλειο. «Θα κοιμάστε στον Ρέντη» τους είπε και η σχετική διαδικασία κράτησε δύο βράδια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ