Ο Βεζούβιος φλέγεται, η Νάπολη ετοιμάζεται

Ο Βεζούβιος φλέγεται, η Νάπολη ετοιμάζεται

Αρχισαν τις πληρωμές οι στοιχηματικές εταιρίες για την «πρωταθλήτρια Νάπολι», ενώ ανεβαίνει ο πυρετός στην πρωτεύουσα της Καμπανίας για το μεγάλο πάρτι της κατάκτησης του τίτλου.

Η Νάπολι κατέκτησε το Scudetto. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι στοιχηματικές εταιρίες που άρχισαν να πληρώνουν όσους έχουν ποντάρει τα χρήματά τους στην κατάκτηση του τίτλου από τη Νάπολι και στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο επόμενο πρωτάθλημα της Serie A.

Μετά την εκτός έδρας νίκη των Παρτενοπέι επί της Λέτσε (2-1) δύο στοιχηματικές εταιρίες, η Better και η Goldbet αποφάσισαν να πληρώσουν όλα τα στοιχήματα που αφορούν την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα του Σπαλέτι, παρά το γεγονός ότι απομένουν εννέα αγωνιστικές για να πέσει η αυλαία της Serie A. Οι στοιχηματικές εταιρίες θεωρούν πως η απόσταση που έχει η Νάπολι από τις ομάδες που την ακολουθούν δεν μπορεί να καλυφθεί και απλά είναι θέμα χρόνου για να γιορτάσει η Καμπανία το τρίτο πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: Γιατί ο Γιάννης δε θέλει να γίνει το κεντρικό πρόσωπο του NBA…

Για τους «μπούκις» η Νάπολι είναι το φαβορί και για το επόμενο Scudetto και προσφέρουν απόδοση 4,00, έναντι 4,50 των Ιντερ, Γιουβέντους και 6,00 της Μίλαν.

Τις τελευταίες εβδομάδες η πόλη που είναι χτισμένη στη σκιά του Βεζούβιου προετοιμάζεται για το μεγάλο πάρτι που περίμεναν οι κάτοικοι της για 33 χρόνια.

Ακόμη και όσοι πιστεύουν στην «scaramanzia», τη δεισιδαιμονία, την γκαντεμιά -και είναι πολλοί-, δεν έχουν πλέον καμία αμφιβολία πως η αγαπημένη τους ομάδα θα κόψει το νήμα.

Στην καρδιά της Νάπολι, την Quartieri Spagnoli, την κάποτε διαβόητη ισπανική συνοικία, ο κόσμος τοποθετεί στους δρόμους χαρτόνια σε ανθρώπινο μέγεθος του σκόρερ Βίκτορ Οσιμεν, των συμπαικτών του και φυσικά του προπονητή Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Οπου υπάρχουν δημόσια σκαλοπάτια έχουν βαφτεί στα χρώματα της ομάδας, μπλέ-άσπρο.

Τα μαγαζιά έχουν γεμίσει σημαίες, αναμνηστικά και σύμβολα με το τρίτο Scudetto και περιμένουν με ανυπομονησία την ημέρα που θα ανακηρυχθεί και επίσημα η Νάπολι πρωταθλήτρια Ιταλίας για να τα πουλήσουν σε όσους θέλουν να κρατήσουν για πάντα την ανάμνηση της στιγμής. 

Στα μπαλκόνια, ακόμα και στα σχοινιά που απλώνουν τις μπουγάδες τους οι Ναπολιτάνοι, στα στενά σοκάκια, βλέπεις παντού τις φανέλες με τα ονόματα των παικτών,  σημαίες των Παρτενοπέι και πανό με το σύνθημα «100% Campione».

Ακόμα και οι καλόγριες στο Μοναστήρι της Παναγίας από την Ιερουσαλήμ περιμένουν με ανυπομονησία τη στέψη της Νάπολι. «Ο Θεός έχει βάλει το χέρι του. Φυσικά έχουμε λάβει βοήθεια από ψηλά. Το αφεντικό του το φρόντισε», δήλωσε πρόσφατα στην εφημερίδα «Il Matino» η αδερφή Ρόζα η οποία ακούει στο ραδιόφωνο, όπως και οι υπόλοιπες καλόγριες του Μοναστηριού, τις μεταδόσεις των αγώνων της Νάπολι και προσεύχονται για τη νίκη.

Στη Via Emanuele de Deo ο νεότερος «άγιος» της πόλης, ο Ντιέγκο Μαραντόνα, απαθανατίζεται σε μία τεράστια τοιχογραφία.

Παρά την έκσταση στην οποία βρίσκονται οι Ναπολιτάνοι, δεν ξεχνούν το χαρισματικό και συνάμα αυτοκαταστροφικό αστέρι τους που τους έβγαλε από την αφάνεια, τους πρόσφερε ελπίδα και τους έκανε να νοιώθουν ως ίσος πως ίσο με τους πλούσιους αλαζόνες της Μίλαν, της Γιούβε και της Ιντερ, του Ιταλικού Βορρά.

Ο Ντιεγκίτο τους οδήγησε στην κατάκτηση των δύο πρώτων τίτλων τους, το 1987 και το 1990, σε μια περίοδο που το Καμπιονάτο έσφυζε από μεγάλα αστέρια.

Μετά την κατάκτηση του παρθενικού Scudetto οι φίλαθλοι είχαν τοποθετήσει ένα τεράστιο πανό έξω από το μεγαλύτερο νεκροταφείο της πόλης που έγραφε: «Δεν ξέρετε τι χάνετε». 

Στα ξενοδοχεία όλα τα δωμάτια είναι κλεισμένα εδώ και μήνες από Ναπολιτάνους που ζουν μακριά και θέλουν να επιστρέψουν στην πόλη τους για να γιορτάσουν την ιστορική στιγμή.

«Η Νάπολι βιώνει μια στιγμή αυτο-αναγνώρισης και εκ νέου ανακάλυψης του μεγαλείου της», λέει ο συγγραφέας Αντζελο Φορτζιόνε.

Οι 30αρηδες ναπολιτάνοι δεν έχουν ζήσει την τρέλα της κατάκτησης του τίτλου. «Ημουν έξι μηνών το 1990 και μεγάλωσα βλέποντας σε βιντεοκασέτες τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Τώρα με αυτό το Scudetto είναι σαν να επανασυνδέεσαι με εκείνη την εποχή», δήλωσε ο Βιτσέντσο Κρεντεντίνο στο CalcioNapoli24 TV.

Σύμφωνα με τον Μπελίνι, τον διάσημο εκφωνητή του σταδίου της «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα», «εδώ ο κόσμος είναι πρώτα Ναπολιτάνοι και μετά Ιταλοί».

Η πρωτεύουσα της Καμπανίας έχει τη δική της γλώσσα, κουλτούρα και ιστορία. Κάποτε υπήρξε μια ακμάζουσα ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, αλλά παραμένει μια ενδιαφέρουσα πόλη για την αρχιτεκτονική της, τον Καραβάτζιο, τη διάσημη πίτσα και για τις επόμενες εβδομάδες τους πρωταγωνιστές της ομώνυμης ομάδας της.

Πηγή: In.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ