Νικόλο Φαγκιόλι: Ο νέος… Πίρλο;

Νικόλο Φαγκιόλι: Ο νέος… Πίρλο;

Νίκολο Φαγκιόλι, το νέο λεγόμενο μεγάλο αστέρι της Γιουβέντους που είναι έτοιμο να μας θαμπώσει με τις επιδόσεις του.

Η Ιταλία χωρίς καμία αμφιβολία, είναι μια από τις μεγαλύτερες δεξαμενές παικτών στο κόσμο. Το τελευταίο όνομα της παραγωγής αυτής ακούει στο όνομα, Νικολό Φαγκιόλι. Ο Φαγκιόλι αποτελεί καθαρό προϊόν των ακαδημιών της Γιουβέντους και η θέση που δραστηριοποιείται είναι αυτή του κεντρικού μέσου.

Από μικρή ηλικία φαινόταν, πως θα ξεχώριζε στο κορυφαίο επίπεδο, άλλωστε το 2018 η Γκάρντιαν τον έθεσε στη λίστα, με τα 60 κορυφαία ταλέντα. Εκείνη την περίοδο, ο νεαρός αγωνιζόταν στην Τρίτη κατηγορία της Ιταλίας, με την δεύτερη ομάδα της Μεγάλης Κυρίας. Δεν άργησε να καταλάβει το ταλέντο του ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, όπου και τον κάλεσε και στην πρώτη ομάδα το 2019, σε ηλικία 17 ετών.

Παράλληλα αποτελούσε βασική επιλογή στην ομάδα κάτω των 23 χρόνων της Γιουβέντους, που μάλιστα, το 2019 και πάλι κατέκτησε το κύπελλο Τρίτης εθνικής. Την επόμενη σεζόν, πάλι με την ομάδα νέων σημείωσε 20 συμμετοχές, όπου μάλιστα πέτυχε και δύο τέρματα. Η πρώτη του εμφάνιση στο κοινό των Γιουβεντίνων, έγινε το Γενάρη του 2021 σε αγώνα κυπέλλου ενάντια στη Σπαλ και ένα μήνα μετά έγραψε τη πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα Ιταλίας.

Τη τελευταία μέρα των μεταγραφών του καλοκαιριού του 2021, η Γιουβέντους πήρε την απόφαση να τον παραχωρήσει, με την μορφή δανεισμού για ένα χρόνο στη Κρεμονέζε, στη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας. Αγωνιζόμενος 33 φορές, αποτελούσε ένας από τον βασικών πρωταγωνιστών, στη πορεία της Κρεμονεζε για την άνοδο, όπου και τελικά πέτυχαν κατακτώντας τη δεύτερη θέση, κερδίζοντας αγωνιστικά λεπτά και εμπειρίες.

Ολοκληρώνοντας λοιπόν το ‘’αγροτικό’’ του στη Β’ Εθνική της Ιταλίας, ήτανε έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία να αγωνιστεί, ως βασικό μέλος της ομάδα της Γιουβέντους. Έτσι και έγινε λοιπόν, σε μια δύσκολη χρονιά αγωνιστικά για τους ασπρόμαυρους, ο Φαγκιόλι έχει αγωνιστεί σε 23 παιχνίδια επί Ιταλικού εδάφους, έχοντας μάλιστα ‘’βάλει το χέρι’’ του, να δημιουργηθούν 5 ευκαιρίες για γκολ. Πρέπει επίσης να πούμε πως, ανά αγώνα οι πάσες που δημιουργεί προς τους επιθετικούς της Γιουβέντους, φτάνουν την μια ανά αγώνα. 

Η δύσκολη χρονιά της ομάδας από το Τορίνο φυσικά δεν επιτρέπει και στον 22χρονο, να απλώσει το ταλέντο του στις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της, μιας που στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει αγωνιστεί σε δύο αγώνες βασικός και στις δύο σε ολόκληρα τα ενενηντάλεπτα. Αντίθετα στο Γιουρόπα Λιγκ, που συνεχίζει τώρα η Γιουβέντους, ο Φαγκιόλι μετράει 5 συμμετοχές, έχοντας στο ενεργητικό του μια ασίστ.

Μέσα σε όλα αυτά φυσικά υπάρχει και η κρούση της εθνικής Ιταλίας. Ο Φαγκιόλι το 2018 ήτανε από τις βασικές επιλογές στο Γιούρο, για τις ηλικίες κάτω των 17. Μάλιστα το ίδιο σύνολο βρέθηκε και στο Γιούρο κάτω τον 19, όπου φυσικά ήτανε στις βασικές επιλογές. Το 2022, στη φιλική αναμέτρηση της Ιταλίας με την Αλβανία, πραγματοποίησε και το ντεμπούτο του με την εθνική ανδρών.

Ολοκληρώνοντας λοιπόν την αναδρομή στη πορεία του νεαρού χαφ, στα γήπεδα της Ιταλίας, δεν μπορούμε να πούμε, τίποτα άλλο παρά μόνο το ότι μας ‘’ανοίγει’’ την όρεξη για το μέλλον του. Μην ξεχνάμε πως για πολλούς στη γειτονική χώρα, θεωρείται ο ‘’νέος Πίρλο’’. Μεγάλο προσωνύμιο, πηγάζοντας από ένα μεγάλο παίκτη, προς ένα μεγάλο ταλέντο. Το μέλλον θα μας πει μόνο αν ξεπεράσει τον θρύλο των Μπιανκονέρι. 

Επιμέλεια: Μέρρης Γιώργος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ