Μπουλάγιε Ντία: Ο πρωταγωνιστής του θιάσου της Σαλερνιτάνα

Μπουλάγιε Ντία: Ο πρωταγωνιστής του θιάσου της Σαλερνιτάνα

Ο Ντία αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών στη φετινή Σέριε Α, μιας που έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή, στην προσπάθεια παραμονής της Σαλερνιτάνα.

Αδιαμφισβήτητα η Σέριε Α φέτος μας κρύβει αρκετές εκπλήξεις. Πέρα φυσικά από την επικείμενη κατάκτηση του Σκουντέτο από τη Νάπολι, η άλλη είναι αυτή η πορεία της Σαλερνιτάνα, που όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας του Ιταλικού πρωταθλήματος.

Η ομάδα από το Σαλέρνο της Ιταλίας αγνοεί στο πρωτάθλημα τη λέξη ήττα, από τις 19 του Φεβρουαρίου, όπου και ηττήθηκε με σκορ 0-2 από τη Λάτσιο. Από τότε; Οκτώ ισοπαλίες και δύο νίκες. Ο βασικός πρωταγωνιστής αυτής της πορείας είναι φυσικά ο Μπουλάγιε Ντία. Ο οποίος μάλιστα πέτυχε στο χτεσινό παιχνίδι (3/5) ενάντια στη Φιορεντίνα, τρία γκολ. Ένα χατ-τρικ που τον καθόρισε ως το δεύτερο παίκτη στην ιστορία της Σαλερνιτάνα, που κατορθώνει κάτι τέτοιο, από το 1999 και τον Μάρκο Ντι Βάιο, που είχε πετύχει δύο τη συγκεκριμένη σεζόν.

Ο Σενεγαλέζος επιθετικός έχει καταφέρει να βάλει το όνομά του, στον πίνακα των σκόρερ 12 φορές και έχει «σερβίρει» έξι γκολ σε συμπαίκτες του. Ο 26χρονος αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τη Βιγιαρεάλ και δεν υπάρχει ποσό υποχρεωτικής αγοράς, γεγονός που επιτρέπει στα «κίτρινα υποβρύχια», να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, για να συζητήσουν, είτε με μελλοντικούς μνηστήρες, είτε με τον ίδιο, για τη συνέχεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Φυσικά ο ποδοσφαιρικός πλανήτης δεν θα ασχοληθεί για πρώτη φορά με τα κατορθώματα του  Ντία. Μόλις πέρσι αποτέλεσε πολύ βασικό γρανάζι στο ροτέισον, στην πολύ μεγάλη πορεία της Βιγιαρεάλ,  μέχρι τη φάση των τεσσάρων του Τσάμπιονς Λιγκ και τη κατάκτηση της έβδομης θέσης της Λα Λίγκα. Σε όλες τις διοργανώσεις αγωνίστηκε 35 φορές και πέτυχε σε 1651 λεπτά συμμετοχής, επτά τέρματα και μοίρασε πέντε ασίστ.

Βέβαια πριν φτάσει να αγωνίζεται στο Ισπανικό πρωτάθλημα, ο Σενεγαλέζος με τη φανέλα της Ρενς τη σεζόν 2020-21, έκανε επίσης πολύ σπουδαία πράγματα. Σε 36 αγώνες στο Σαμπιονά, βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα 14 φορές. Σαφώς η πορεία της Ρενς τη συγκεκριμένη αγωνιστική περίοδο, δεν αποτελεί και από τις καλύτερες της στη κατηγορία, μιας που τερμάτισε 14η, ωστόσο ο Ντία ήτανε από τους λίγους που  ξεχώρισαν για τους κόκκινους. Κάπως έτσι φτάνουμε στο καλοκαίρι του 2021, όπου η Βιγιαρεάλ αγόρασε το Σενεγαλέζο, με το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ.

Πλέον το ημερολόγιο γράφει 2023 και ο Ντία, όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει ένα από τα πίο ‘’ζεστά’’ ονόματα, για τις Ευρωπαϊκές ομάδες που θα κινηθούν για την απόκτηση, επιθετικού το καλοκαίρι. Γιατί όχι μην είναι αυτή η ομάδα… η Σαλερνιτάνα;

Επιμέλεια: Μέρρης Γιώργος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ