Νάπολι: Οι νέοι και… ωραίοι αλλά και ο… παλιός! (pics, vid)

Νάπολι: Οι νέοι και… ωραίοι αλλά και ο… παλιός! (pics, vid)

Οι «παρτενοπέι» είναι η ζωντανή απόδειξη πως αν κάτι γίνεται στοχευμένα και με δουλειά τότε η επιτυχία θα έρθει. Το πρωτάθλημα αποδεικνύει του λόγου το αληθές!

Επιτέλους το σήκωσε και μαθηματικά

Η Νάπολι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ιταλίας και τυπικά χθες με την ισοπαλία 1-1 με την Ουντινέζε. Πέτυχε λοιπόν κάτι, που είχε να γίνει από το 1990 και την εποχή του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, με τον Αργεντινό Θρύλο, από κάπου ψηλά να χαίρεται τώρα για τους «παρτενοπέι». Μάλιστα οι Ναπολιτάνοι όχι απλώς κατέκτησαν τη Serie A για φέτος, αλλά το έπραξαν και εμφατικά με… μπαλάρα. Αυτή τη στιγμή έχουν 80 βαθμούς, δεκαέξι περισσότερους από τη 2η Λάτσιο και παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο από την εποχή του Ντιεγκίτο. Αντικείμενο συζήτησης από όλους τους ποδοσφαιρόφιλους μάλιστα.

Τίποτα ωστόσο δεν είναι τυχαίο

Οι «παρτενοπέι» δούλεψαν πάρα πολύ για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα σε όλους τους τομείς, και κυρίως στο θέμα σκάουτινγκ το περασμένο καλοκαίρι, αφού ξοδεύοντας λίγα σχετικά χρήματα πήραν παικταράδες. Έφυγαν άλλοι… αλλά ήρθαν ποδοσφαιριστές που ουδείς γνώριζε και πλέον γνωρίζουν οι πάντες.

Έφυγαν καλοί ποδοσφαιριστές αλλά ήρθαν… παικταράδες.

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι λοιπόν είδε το καλοκαίρι τον αρχηγό του Λορέντζο Ινσίνιε να αποχωρεί για την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Μοσχοπούλησαν οι «παρτενοπέι» εντωμεταξύ τον Κουλιμπαλί με 38 εκατομμύρια ευρώ περίπου στην Τσέλσι. Έδωσαν μεταξύ άλλων και τον Φαμπιάν Ρουίθ με 23 εκατομμύρια ευρώ στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Ποιοι ήρθαν;

Ο αριστερός μπακ Ματίας Ολιβέιρα με 16,5 εκατομμύρια ευρώ από τη Χετάφε. Ο μέσος Φρανκ Αγκισά με 16 εκατομμύρια ευρώ από τη Φούλαμ, ο στόπερ Μιν Γιαε Κιμ από τη Φενέρμπαχτσε με 18,5 εκατομμύρια ευρώ και φυσικά ο αριστερός εξτρέμ Κβίτσα Κβαρατσχέλια με 11,5 εκατομμύρια ευρώ από τη Ντιναμό Μπατούμι.

Τι έχουν κάνει αυτοί;

Ο Ματίας Ολιβέιρα έχει 35 συμμετοχές με 2 γκολ και 2 ασίστ, ο Φρανκ Αγκισά έχει 40 ολόκληρες συμμετοχές με 3 τέρματα και 7 ασίστ. Ο Κβαραντόνα/Κβαρατσχέλια δε, έχει 38 συμμετοχές με 14 τέρματα και 16 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Τέλος ο Κιμ έχει 42 ολόκληρες συμμετοχές με 2 τέρματα και 2 ασίστ. Όλοι αυτοί ήταν παίκτες άσημοι που ήρθαν στους «παρτενοπέι», έδειξαν την αξία τους, εκτόξευσαν την ομάδα και φυσικά εκτοξεύτηκαν οι ίδιοι. «Έξυπνες βόμβες» που φυσικά για να έρθουν, έπαιξε το ρόλο του το «σκάουτινγκ» της ομάδας που δούλεψε και ανταμείφθηκε.

Ο… παλιός που είναι αλλιώς

Φυσικά η Νάπολι έχει στη γραμμή κρούσης της έναν υπερπαίκτη… Τον Βίκτορ Οσιμέν  οποίος ήρθε από τη Λιλ με 70 εκατομμύρια ευρώ και πλέον κοστολογείται με 100… Ένας ποδοσφαιριστής που έχει προσφέρει τα μέγιστα με 34 συμμετοχές φέτος, 27 γκολ και 5 ασίστ.

Αυτός, μαζί με τον αρχηγό Ντι Λορέντζο και κάποια άλλα παιδιά φυσικά, έφεραν τη Νάπολι εδώ που είναι σήμερα, και την εκτόξευσαν οικονομικά αφού το ρόστερ της διπλασιάστηκε σε αξία και πλέον κοστολογείται με 629 εκατομμύρια ευρώ, έχοντας την πιο γρήγορη και μεγάλη εξέλιξη μετά τα ρόστερ των, Μπάγερν, Μίλαν και Άρσεναλ. Θέλετε κι άλλες αποδείξεις λοιπόν για να καταλάβετε ότι η δουλειά φέρνει το αποτέλεσμα; Ζωντανή απόδειξη η Νάπολι!

Όλα τα γκολ της Νάπολι στη φετινή Serie A:

Ο ιστορικός αγώνας με την Ουντινέζε:

ΥΓ: Πολλοί πλέον οι μνηστήρες για… πολλούς ποδοσφαιριστές των «παρτενοπέι». Ο Οσιμέν, ο Αγκισά, ο Κβαρατσχέλια και άλλοι φυσικά, είναι παίκτες που έχουν εκτοξεύσει τη χρηματιστηριακή τους αξία και έχουν γίνει πόλος έλξης για πολλές ομάδες της Ευρώπης.

Η Νάπολι λοιπόν πρέπει να σκεφτεί πως θα πράξει. Θα τους πουλήσει για το ανάλογο αντίτιμο και θα πάει πάλι για «έξυπνες βόμβες» το καλοκαίρι ή θα κρατήσει κάποιους και μαζί με το… νέο αίμα που θα έρθει θα κοιτάξει να… σηκωθεί στο… Έβερεστ και στην Ευρώπη.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να σκεφτούν οι άνθρωποί της αφού πρώτα πανηγυρίσουν φυσικά με την ψυχή τους την κατάκτηση της Serie A.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ