Νάπολι – Φιορεντίνα 1-0: Η Νάπολι νίκησε τους Βιόλα αλλά… ποιος νοιάζεται; Ώρα για φιέστα!

Νάπολι – Φιορεντίνα 1-0: Η Νάπολι νίκησε τους Βιόλα αλλά… ποιος νοιάζεται; Ώρα για φιέστα!

Η Νάπολι επικράτησε 1-0 της Φιορεντίνα με γκολ του Οσιμέν, με το Ντιέγκο Μαραντόνα να παίρνει «φωτιά» μετά τη λήξη του ματς, με τους Παρτενοπέι να γιορτάζουν με πάθος και τρέλα την κατάκτηση του πρωταθλήματος 33 χρόνια μετά το προηγούμενο με τον μεγάλο Ντιέγκο μπροστάρη.

Η Νάπολι υποδέχτηκε τη Φιορεντίνα στο Ντιέγκο Μαραντόνα. Το κατάμεστο Ντιέγκο Μαραντόνα από (τυπικά) 54.726 παθιασμένους οπαδούς, μιας και σίγουρα το τελικό νούμερο που μπήκε στο γήπεδο θα είναι αρκετά μεγαλύτερο.

Ο κόσμος στις εξέδρες προσέφερε για άλλη μια φορά απίστευτες εικόνες αγνής οπαδικής λατρείας, αν και ελάχιστοι ενδιαφέρονταν για το τι θα γινόταν στα 90′ της αναμέτρησης. Όλοι είχαν έρθει για την φιέστα της κατάκτησης του πρωταθλήματος 33 χρόνια μετά το προηγούμενο υπό την ηγεσία του θρυλικού Ντιέγκο Μαραντόνα που έχει δώσει το όνομά του στο γήπεδο.

 

Στα του ματς η Νάπολι ξεκίνησε και πάλι εξαιρετικά νευρική και με το μυαλό στην απονομή μπροστά στο κοινό της. Έδωσε γρήγορα δικαιώματα στους Βιόλα που απείλησαν δύο φορές με τον Γιόβιτς (15′, 18′) αλλά ο Γκολίνι ήταν εκεί και με μεγάλες επεμβάσεις κράτησε το μηδέν για τους γηπεδούχους, που δεν απείλησαν ιδιαίτερα με το 0-0 του ημιχρόνου να τους κάνει να αισθάνονται… τυχεροί.

Στο δεύτερο μέρος με το «καλησπέρα» η Νάπολι κέρδισε πέναλτι από το απρόσεχτο μαρκάρισμα του Άμπραμπατ, με τον Οσιμέν να αναλαμβάνει την ευθύνη της εκτέλεσης αλλά τον Τερατσιάνο να μαντεύει σωστά και να αποκρούει! Ο Νιγηριανός αρχισκόρερ των Παρτενοπέι δεν το έβαλε κάτω και στο 64′ φεύγοντας στην πλάτη της άμυνας της Φιορεντίνα, νίκησε τον Τεραντσίνο με τεχνική λόμπα, όχι όμως και το… δοκάρι που του στέρησε άλλο ένα γκολ στη χρονιά.

Στο 72′ όμως ανέλαβε δράση ο Κβαρατσκέλια που είχε μπει στο ματς ως αλλαγή αντί του τραυματία Λοζάνο. «Χόρεψε» τον Νικολάς Γκονζάλες με τον τελευταίο στην προσπάθειά του να τον ανακόψει του έκανε πέναλτι, το οποίο δόθηκε μετά την επικύρωση και από το VAR. Ο Οσιμέν πήρε εκ νέου την ευθύνη της εκτέλεσης θέλοντας να ρεφάρει από τις δυο προηγούμενες χαμένες ευκαιρίες και τελικά τα κατάφερε νικώντας τον Τεραντσιάνο στο 74′ και κάνοντας το 1-0 για τη Νάπολι εν μέσω τρελών πανηγυρισμών και αποθέωσης.

Αυτό ήταν το 28ο γκολ του κανονιέρη της Νάπολι σε 35 εμφανίσεις στην τρέχουσα σεζόν και το υπ’ αριθμόν 23 σε 28 εμφανίσεις στη Serie A.

Η Φιορεντίνα δεν παράτησε το ματς και προσπάθησε να γίνει… Σαλερνιτάνα και να πάρει στο τέλος τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά οι Γκονζάλες (80′) και Κουάμε (88′) δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που είχαν και έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ματς. Λίγη σημασία είχε ωστόσο καθώς μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή όλα όσα ακολούθησαν ήταν… επικά.

Οι συνθέσεις της αναμέτρησης:

Νάπολι: Γκολίνι, Ντι Λορέντσο, Όστιγκαρντ, Κιμ, Ολιβέρα, Ανγκισά, Ντέμε (46′ Λομπότκα), Έλμας (46′ Τζέρμπιν), Λοσάνο (45+1′ Κβαρατσχέλια), Οσιμέν (78′ Σιμεόνε), Ρασπαντόρι (46′ Ζιελίνσκι)

Φιορεντίνα: Τερατσάνο, Ντοντό (46′ Βενούτι), Μιλένκοβιτς, Ίγκορ, Τέρζιτς, Μποναβεντούρα (66′ Καστροβίλι), Άμραμπατ (75′ Κουάμε), Ντάνκαν (66′ Μαντραγκόρα), Γκονσάλες, Γιόβιτς, Σοτίλ (75′ Σαπονάρα)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ