Πανικός με το νεοναζιστικό έμβλημα της Σπέτσια

Πανικός με το νεοναζιστικό έμβλημα της Σπέτσια

Το νέο logo της ιταλικής ομάδας παραπέμπει σε φασιστικό σύμβολο και στην Ιταλία έγινε χαμός!

Σπέτσια, το λογότυπο της διαμάχης: «Μοιάζει με νεοναζιστικό σύμβολο». Με αυτό τον τίτλο η ιταλική Gazzetta έβγαλε στον αέρα το θέμα που έχει προκύψει στην ομάδα των Aquilotti (μικροί αετοί) τονίζοντας:

«Τα νέα σύμβολα του συλλόγου της Λιγουρίας έκαναν έξαλλους πολλούς οπαδούς. Ήδη έχει γίνει αίτημα στο change.org για να αλλάξει το έμβλημα.

Διαβάστε επίσης: Πρώτη «γεύση» από τον Ολυμπιακό του Μαρτίνεθ

Εθνικοί και πολιτικοί οργανισμοί, αλλά και συνδικαλιστικές οργανώσεις, φίλαθλοι, αθλητές και καλλιτέχνες, αλλά πάνω από όλα χιλιάδες πολίτες. Όλοι (και όχι μόνο από τη Σπέτσια) είναι ενάντια στο νέο ποδοσφαιρικό logo της Σπέτσια, που παρουσιάστηκε στην ιστοσελίδα του ιταλικού συλλόγου. Σύμφωνα με όλους αυτούς, η αναφορά σε νεοναζιστικά και φασιστικά σύμβολα είναι πολύ ξεκάθαρη.

Όπως αναφέρει και η Gazzetta Dello Sport «αυτός ο στυλιζαρισμένος αετός, που τοποθετείται στο ακρωνύμιο συγκεκριμένα, δεν άρεσε καθόλου. Όσον αφορά την αλλαγή των γραμμάτων από Asc σε Sc, είναι απλώς θέμα της επωνυμίας της εταιρείας, ωστόσο το μαύρο που υπερισχύει του λευκού, το επίσημο χρώμα της φανέλας, έχει προκαλέσει πραγματική αποστροφή σε πολλούς, τόσο ώστε να προωθήσει μια καμπάνια στο change.org, για την προώθηση της διαγραφής τους.

Υπάρχουν κι εκείνοι που αστειεύονται με αυτό λέγοντας: «Τότε θα υπάρχουν μόνο 88 (ο αριθμός που σημαίνει το Heil Hitler από τα αρχικά HH) οπαδοί στο στάδιο την επόμενη σεζόν» και εκείνοι που το παίρνουν πολύ σοβαρά με το «σε μια πόλη σαν τη δική μας, με μετάλλιο ανδρείας και νεκρούς κατά τους φασισμού, δεν το αξίζαμε. Μια τραγική κι απαράδεκτη προσέγγιση σε μια θλιβερή εποχή, ένα επεισόδιο που μας διασύρει σε όλη την Ιταλία».

Πηγή: In.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ