Αλ Κελαϊφί: «Η Γιουβέντους ευπρόσδεκτη στην ECA»

Αλ Κελαϊφί: «Η Γιουβέντους ευπρόσδεκτη στην ECA»

Ανοιχτή πρόσκληση στη Γιουβέντους ώστε να ενταχθεί στην ECA έστειλε ο Νασέρ Άλ Κελαϊφί.

Η Γιουβέντους είναι ευπρόσδεκτη να ενταχθεί ξανά στην ένωση ευρωπαϊκών συλλόγων (ECA), αφού η ιταλική ομάδα έχει ανακοινώσει την αποχώρησή της από το σχέδιο δημιουργίας της ευρωπαϊκής Super League (ESL), δήλωσε ο πρόεδρος της ECA, Νασέρ Αλ Κελαϊφί.

Η ECA εκπροσωπεί περισσότερους από 440 συλλόγους σε όλη την Ευρώπη, αν και κυριαρχείται από τις μεγάλες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των εννέα από τις 12 που αρχικά συμμετείχαν στην προγραμματισμένη ευρωπαϊκή Super League.

Η Γιουβέντους, η οποία μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα δεν έχουν επανενταχθεί στο ECA μετά τον αποκλεισμό τους το 2021, ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι είχε ξεκινήσει τη διαδικασία για να αποχωρήσει από το σχέδιο της ESL.

«Αν προσπαθήσουν να πολεμήσουν, αυτό το οποίο νομίζω ότι είναι ένα ηλίθιο έργο, είναι πάντα πολύ ευπρόσδεκτοι», είπε ο Αλ-Κελαϊφί στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ECA στην Κοπεγχάγη. «Μίλησα με τον ιδιοκτήτη και, ξέρετε, με κάλεσε και νομίζω ότι θέλουν να επιστρέψουν. Είναι σίγουρα πολύ ευπρόσδεκτοι», είπε ο Αλ Κελαϊφί. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα, αλλά είπε: «Είναι μια νέα διαδικασία».

Ο Αλ Κελαϊφί, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της πρωταθλήτριας Γαλλίας Παρί Σεν Ζερμέν, ανέλαβε πρόεδρος της ECA όταν ο πρώην πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, ο οποίος είχε υποστηρίξει την ιδέα μιας ευρωπαϊκής Super League, παραιτήθηκε το 2021.

Ο Ανιέλι και το διοικητικό συμβούλιο της Γιούβε παραιτήθηκαν τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ