Η «value for money» περίπτωση του Πάουλο Ντιμπάλα (vids)

Η «value for money» περίπτωση του Πάουλο Ντιμπάλα (vids)

Ο Πάουλο Ντιμπάλα αποτελεί έναν από τους ποιοτικότερους μεσοεπιθετικούς στον κόσμο και τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης έχουν μπροστά τους δύο ευκαιρίες για να τον κάνουν δικό τους με... αστείο ποσό!

Η Ρόμα πριν από ένα καλοκαίρι έκανε κίνηση-ματ αποκτώντας από τη Γιουβέντους τον Πάουλο Ντιμπάλα, κάνοντας όλη την Ευρώπη να παραμιλάει τόσο για την απόφαση του ίδιου του Αργεντινού, αλλά και για τους τζιαλορόσι και τις δυνατότητες που είχαν να κάνουν έναν τόσο μεγάλο παίκτη δικό τους.

Ένας από τους βασικούς λόγους που πήγε στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, πέρα φυσικά από το οικονομικό είναι και ο Ζοσέ Μουρίνιο, τον οποίο όπως έχει πει και ο ίδιος πάρα πολλές φορές τον είχε και τον έχει σε πολύ μεγάλη εκτίμηση, ενώ στη συμφωνία συμπεριέλαβε πολλούς ειδικούς και σημαντικούς όρους τόσο για το συμβόλαιο του, όσο και για πιθανή αποχώρηση του.

Ο Ντιμπάλα είναι ένας παίκτης πολύ υψηλού επιπέδου, έκανε τη διαφορά στην πρώτη του σεζόν με τους «τζιαλορόσι», παρότι είχε θέματα με τραυματισμούς, ενώ φέτος έχει σε 13 συμμετοχές στη Serie A 5 γκολ και 6 ασίστ. Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025 με τη Ρόμα, δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα μείνει ή αν θα αποχωρήσει από την ιταλική ομάδα, όμως υπάρχον κάποια δεδομένα στην περίπτωση του που δεν περνούν απαρατήρητα από τις περισσότερες ομάδες του κόσμου.

Η ιδανική μεταγραφή για τα κορυφαία κλαμπ

Ο Ντιμπάλα είναι κοινά αποδεκτό ότι είναι από τους καλύτερους παίκτες που αγωνίζονται στο «10» και για αυτό υπάρχουν αρκετές ομάδες που παρακολουθούν την περίπτωση του, με την Τσέλσι να είναι εκείνη που έχει εκφράσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Την περίπτωση του κοιτάζουν όμως και άλλες ομάδες εκτός Ιταλίας, αφού είναι πραγματικά «value for money» περίπτωση σε οικονομικό επίπεδο. Ομάδες τόσο από την Premier League, όσο και από τις Ligue 1, La Liga και Bundesliga ασχολούνται μαζί του, με τα σενάρια για το μέλλον του να πληθαίνουν.

Οι ειδικοί όροι που βάζουν… φωτιά

Η συμφωνία που υπέγραψε ο Ντιμπάλα τον Ιούλιο του 2022 περιέχει δύο ειδικές ρήτρες που αφορούν την αποχώρησή του. Η πρώτη αναφέρεται σε πιθανή μεταγραφή του σε ομάδα εντός Ιταλίας και «αγγίζει» τα 23 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που όμως δεν πρόκειται να γίνει ούτε τον χειμώνα ούτε το καλοκαίρι.

Η δεύτερη που ενδιαφέρει άμεσα την Τσέλσι και όλες τις ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου, δίνει το δικαίωμα σε ομάδες εκτός της χώρας να αγοράσουν τον ποδοσφαιριστή, καταβάλλοντας το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως η ρήτρα αυτή λήγει στις 15 του Ιανουαρίου και έτσι η ομάδα του Λονδίνου οφείλει να βιαστεί στην περίπτωσή του.

Αυτό που έχει σημασία είναι πως ισχύει για 15 μέρες τον Ιανουάριο, αλλά και για 15 μέρες και το καλοκαίρι. Και αν ο Ντιμπάλα το αποφασίσει να αποχωρήσει θα το κάνει εύκολα, για όποια ομάδα επιθυμεί. Εξάλλου ποιος δεν θα ήθελε έναν παίκτη σαν τον 30χρονο Αργεντινό με μόλις 12 εκατ. ευρώ ρήτρα, που δεδομένα μπορεί να κάνει τη διαφορά στις περισσότερες ομάδες της Ευρώπης…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ