Ένας μήνας-φωτιά για τον Ολυμπιακό: Οι «επισκέψεις» στην Ισπανία και το 5/7 μακριά από το ΣΕΦ (vids)

Ένας μήνας-φωτιά για τον Ολυμπιακό: Οι «επισκέψεις» στην Ισπανία και το 5/7 μακριά από το ΣΕΦ (vids)

Ο Ολυμπιακός, τα πέντε εκτός έδρας και ένας μήνας-φωτιά που θα κρίνει τα πάντα στη Euroleague για την ομάδα του Μπαρτζώκα

Ο Ολυμπιακός μπήκε με το δεξί στο 2024, καθώς επικράτησε τόσο της Αρμάνι Μιλάνο όσο και της Μονακό στο ΣΕΦ στη πρώτη «διαβολοβδομάδα» για το νέο έτος και ανέβηκε στο 11-8. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πήρε δύο πολύ σημαντικές νίκες και ανέβηκε στο 11-8, διεκδικώντας πλέον στα ίσια και το πλεονέκτημα έδρας.

Πλέον, μπαίνει σε νέα «διαβολοβδομάδα» και σαφώς πιο δύσκολη, αφού θα ταξιδέψει στην Ισπανία για τις δύο αναμετρήσεις με τις Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια. Δύο πολύ απαιτητικά ματς κόντρα σε δύο εξαιρετικές ομάδες, με τους ερυθρόλευκους να ψάχνουν τουλάχιστον μια νίκη και ιδανικά το 2/2 για να «εκτοξευτούν».

Διαβάστε επίσης: Νύχτα ντροπής για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο Ολυμπιακός μετά από έναν πολύ περίεργο πρώτο γύρο που «χτυπήθηκε» από τραυματισμούς και απουσίες, κατάφερε να έρθει στα… καλά του, ο Μπαρτζώκας διαχειρίστηκε άψογα τόσο το μικρό ροτέισον όσο και το πρόγραμμα και πλέον έχει ένα πλήρες ρόστερ που μπορεί να τον βοηθήσει να φτάσει ξανά μέχρι το τέλος του δρόμου.

Αυτό που έχει σημασία να τονιστεί όμως για τον Ολυμπιακό και τον Έλληνα τεχνικό είναι πως ο επόμενος μήνας συνολικά είναι κι αυτός που θα κρίνει όπως όλα δείχνουν τα πάντα σχετικά με την κατάταξη στην κανονική διάρκεια της Euroleague, αλλά και γενικότερα την έκβαση της σεζόν.

Ένας «καυτός» μήνας

Ο λόγος είναι πως στα επόμενα 7 παιχνίδια που έχει ο φιναλίστ της περσινής Euroleague είναι «καυτά», μέχρι και τη διακοπή της διοργάνωσης για τα κύπελλα. Συγκεκριμένα, μέχρι και τις 8 Φεβρουαρίου οι Πειραιώτες θα δώσουν 5 από τα 7 παιχνίδια τους εκτός έδρας και το ένα είναι δυσκολότερο από το άλλο.

Η αρχή θα γίνει με τη «διαβολοβδομάδα» που έρχεται και θα παίξει με Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια, εν συνεχεία θα επιστρέψει στο ΣΕΦ για κομβικό ματς με τη Μακάμπι, ενώ μια βδομάδα μετά (25/1) θα ταξιδέψει για την Ισπανία και τη Μαδρίτη, όπου θα κοντραριστεί με την ασυναγώνιστη φέτος Ρεάλ. Η συνέχεια θα τον βρει σε διπλή αγωνιστική, όπου θα παίξει με την Άλμπα στο ΣΕΦ και δύο μέρες μετά με την Μπάγερν στο Μόναχο, για να κλείσει το «τρελό» πρόγραμμα που έχει μπροστά του ξανά στην Ισπανία και στην έδρα της Βαλένθια.

Η Ισπανία και το ιδανικό σενάριο

Όπως καταλαβαίνει κανείς, ο Ολυμπιακός αν θέλει να παραμείνει σε τροχιά εξάδας, αλλά και τετράδας, θα πρέπει να πάρει τουλάχιστον 4 παιχνίδια από αυτά. Κάτι που σημαίνει ότι θέλει μίνιμουμ δύο διπλά και να κερδίσει και τα δυο ματς στο ΣΕΦ. Τα 4 ματς στην Ισπανία είναι «παλούκι», όμως πέρσι ο Ολυμπιακός έκανε το απόλυτο και ιδανικά αν το κάνει και φέτος πάει φουλ για πλεονέκτημα.

Παρόλα αυτά είναι πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο, ο Μπαρτζώκας θέλει να πηγαίνει η ομάδα του παιχνίδι με παιχνίδι και αυτό σημαίνει ότι το μυαλό όλων είναι πρωτίστως στην Μπαρτσελόνα και μετά σε όλα τα υπόλοιπα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά από το ματς με τη Βαλένθια και τη διακοπή, ο Ολυμπιακός θα ξέρει ακριβώς τι κυνηγάει, αφού αυτή η επτάδα αγώνων θα κρίνει τα πάντα για την βαθμολογία και την τελική του κατάταξη.

Το πρόγραμμα-φωτιά του Ολυμπιακού μέχρι τη διακοπή

20η αγωνιστική: Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός (10/1)
21η αγωνιστική: Μπασκόνια – Ολυμπιακός (12/1)
22η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Μακάμπι (18/1)
23η αγωνιστική: Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός (25/1)
24η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Άλμπα (30/1)
25η αγωνιστική: Μπάγερν – Ολυμπιακός (1/2)
26η αγωνιστική: Βαλένθια – Ολυμπιακός (8/2)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ