Ντούσαν Βλάχοβιτς: Ένας «serial killer» μια άλλης εποχής… (vids)

Ντούσαν Βλάχοβιτς: Ένας «serial killer» μια άλλης εποχής… (vids)

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς αποτελεί έναν σέντερ φορ παλαιότερης σχολής που δεν είναι τόσο της... μόδας πια, όμως έχει ταιριάξει στη φιλοσοφία του Αλέγκρι και σκοράρει κατά ριπάς...

H Γιουβέντους μετά από μια διετία που τα βρήκε σκούρα σε όλους τους τομείς, έχει ανακάμψει και βρίσκεται ξανά για τα καλά στο «κόλπο» της διεκδίκησης του Scudetto». Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχει τον τρόπο να επαναφέρει τη Γηραιά Κυρία στην κορυφή της Serie Α, έχει δημιουργήσει ξανά ένα πολύ δυνατό σύνολο, που έχει για σήμα κατατεθέν έναν «serial killer».

Ο λόγος φυσικά για τον Ντούσαν Βλάχοβιτς που διανύει μια εξαιρετική σεζόν στους μπιανκονέρι, σκοράρει κατά ριπάς και οδηγεί τη Γιούβε με τα τέρματα του στην κορυφή του πρωταθλήματος. Ο Σέρβος φορ πραγματοποιεί την καλύτερη του χρονιά στο Τορίνο, και ειδικά στα τελευταία ματς δεν σταματάει να «ματώνει» τα δίχτυα και να δίνει τρίποντα στην ομάδα του.

Διαβάστε επίσης: Η αντίδραση του Ολυμπιακού και το βασικό ζητούμενο

Στο παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στη Λέτσε, «έλυσε» τον «γόρδιο δεσμό» στο δεύτερο ημίχρονο και σκόραρε δύο φορές στην άνετη εντέλει νίκη της Γιουβέντους με 3-0. Αυτά τα δύο τέρματα που πέτυχε ήταν πολύ σημαντικά για το διπλό, ενώ με αυτά έφτασε τα 6 στα τελευταία 5 παιχνίδια, δείγμα του πόσο φορμαρισμένος είναι.

Ο Βλάχοβιτς είναι δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα, έχοντας 11 γκολ σε 19 παιχνίδια, ενώ έχει μοιράσει και 2 ασίστ. Ο Αλέγκρι έχει «δουλέψει» πάνω στην… τροφοδότηση του Σέρβου, ειδικά εντός περιοχής και έχει αποτελέσματα, αφού ο επιθετικός του έχει μια τρομερή «σύνδεση» με τα αντίπαλα δίχτυα.

Γενικότερα, ο Σέρβος «γίγαντας» περιτριγυρίζεται από παίκτες που έχουν μάθει να του δίνουν σωστά την μπάλα, προκειμένου να τη στείλει στα δίχτυα. Όταν την πάρει σωστά μέσα στην αντίπαλη περιοχή, είναι σχεδόν αδύνατον να τον αντιμετωπίσει ο οποιοσδήποτε αμυντικός, αφού είναι πολύ δυνατός και έχει εκτόπισμα, συν ότι διαθέτει και μια εξαιρετική τεχνική για τα δεδομένα του.

Σέντερ φορ παλαιάς κοπής με σύγχρονα χαρακτηριστικά

Ο Βλάχοβιτς είναι ένας σπουδαίος σκόρερ, ένας στράικερ κλάσης, που όμως έρχεται από… άλλη εποχή. Διαφέρει από τους υπόλοιπους του 21ου αιώνα, έχει ύψος 1,90 και είναι αριστεροπόδαρος, ενώ είναι καθαρά επιθετικός του «κουτιού», που πρέπει να πάρει την μπάλα σωστά. Τέτοιοι επιθετικοί σπανίζουν πλέον, ο Αλέγκρι όμως και ο τρόπος που παίζει η ομάδα του τον έχουν μεγάλη ανάγκη.

Ο Βλάχοβιτς μπορεί σε όλο το ματς να μην κάνει πολλές επαφές με την μπάλα, ή να μην είναι πάντα σημαντικός στην κυκλοφορία της, όμως έχει το γκολ και δεν συγχωρεί… Ο Αλέγκρι αυτό εκμεταλλεύεται παράλληλα με την πολύ υψηλή τεχνική που διαθέτει.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βλάχοβιτς είναι ένας φορ παλαιάς κοπής σωματικά, όμως είναι εξελιγμένος, έχει και τα δύο πόδια, σκοράρει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, ενώ είναι ταχύτατος για το ύψος του.

Στην καριέρα του έχει παίξει 195 παιχνίδια σε Παρτιζάν, Φιορεντίνα και Γιουβέντους και έχει σκοράρει 87 φορές, ενώ έχει και 14 ασίστ. Πλέον, ο Βλάχοβιτς έχει αξία 60.000.000 ευρώ στο transfermarket, ενώ για να φύγει από το Τορίνο οποιαδήποτε ομάδα τον θέλει θα πρέπει να καταβάλει πάνω από 100.000.000 ευρώ. Το όνομα του ακούγεται για τις Ρεάλ, Άρσεναλ και Τσέλσι, όμως ο Αλέγκρι είναι αμφίβολο ότι θα τον αφήσει να φύγει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ