Ο Γκασπερίνι έφτασε τις 150 νίκες με την Αταλάντα και συνεχίζει να γράφει ιστορία (pic)

Ο Γκασπερίνι έφτασε τις 150 νίκες με την Αταλάντα και συνεχίζει να γράφει ιστορία (pic)

Ο Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι έφτασε τις 150 νίκες στον πάγκο της Αταλάντα και κατέγραψε μία ιστορική επίδοση στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου

H Aταλάντα εντυπωσιάζει και την φετινή σεζόν με τα κατορθώματά της και μάλιστα μετά την χθεσινή νίκη επί της Λάτσιο (3-1), «πάτησε» γερά στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας έχοντας 39 βαθμούς, τρεις περισσότερους από την Μπολόνια.

Διαβάστε επίσης: Τα ρεκόρ της Άστον Βίλα και η «μυθική» σεζόν του Όλι Γουότκινς (pics+vid)

Βέβαια, η χθεσινή νίκη ήταν πολύ σημαντική και για τον προπονητή των μπεργκαμάσκι, Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, ο οποίος πέτυχε μια ιδιαίτερη επίδοση. Ο 66χρονος τεχνικός, ο οποίος διανύει τον 8ο χρόνο του στον πάγκο των νερατζούρι κι έχει μεταμορφώσει προς το καλύτερο την ομάδα υπο τις οδηγίες του, έφτασε τις 150 νίκες με την ομάδα του Μπέργκαμο. Μάλιστα, είναι μόλις ο 5ος προπονητής στην ιστορία του Καμπιονάτο που πετυχαίνει τόσες νίκες μόνο με έναν σύλλογο.

Οι άλλοι τέσσερις που βρίσκονται πιο ψηλά από τον Γκασπερίνι στην σχετική λίστα είναι οι Τζιοβάνι Τραπατόνι (213 νίκες) και Μασιμιλιάνο Αλέγκρι με τη Γιουβέντους (200 νίκες), Κάρλο Αντσελότι με Μίλαν (163 νίκες) και Χελένιο Ερέρα με Ίντερ (159 νίκες).

Ο Γκασπερίνι έχει καθίσει στο πάγκο της Αταλάντα συνολικά σε 361 παιχνίδια κι την έχει οδηγήσει 3 φορές στους ομίλους του Champions League και στο τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας το 2019. Φετός, οι μπεργκαμάσκι εκτός από το πρωτάθλημα τα πάνε εξαιρετικά και στις άλλες διοργανώσεις, αφού έχουν προκριθεί στα ημιτελικά του Coppa Italia, ενώ βρίσκεται ήδη στην φάση των «16» του Europa League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ