Μια άμυνα φτιαγμένη από ατσάλι

Μια άμυνα φτιαγμένη από ατσάλι

Η νίκη της Ίντερ επί της Γιουβέντους είχε τη «σφραγίδα» του Σιμόνε Ιντσάγκι

Το μεγάλο ντέρμπι του ιταλικού ποδοσφαίρου ανάμεσα στην Ίντερ και την Γιουβέντους βρήκε νικήτρια την ομάδα του Μιλάνου με 1-0, με τους «νερατζούρι» να σπουδαία νίκη στην προσπάθεια για κατάκτηση του τίτλου.

Ήταν μια νίκη που δίνει «αέρα» τριών βαθμών στην Ίντερ και μάλιστα η ομάδα του Μιλάνου έχει κι έναν αγώνα λιγότερο από τη Γιούβε.

Διαβάστε επίσης: Η τελεία που πρέπει να βάλει ο Ντάρκο…

Η επικράτηση των γηπεδούχων στο παραδοσιακό ντέρμπι του ιταλικού ποδοσφαίρου είχε δίχως άλλο την «σφραγίδα» του Σιμόνε Ιντσάγκι, καθώς η Ίντερ στηρίχθηκε για ακόμα μια φορά στην εξαιρετική της αμυντική λειτουργία.

Οι «τανάλιες» των νερατζούρι πίεσαν έντονα τη «βέκια σινιόρα» και η τακτική που ακολούθησε ο τεχνικός της Ίντερ απέδωσε για πολλοστή φορά καρπούς.

Η Ίντερ έβαλε (πολύ) δύσκολα στη Γιουβέντους κι από τη στιγμή που η ομάδα του Μιλάνου προηγήθηκε στο σκορ, η πλάστιγγα έγειρε στην πλευρά των γηπεδούχων.

Μια πλάστιγγα που γέρνει προς την ομάδα του Μιλάνου και σε ότι αφορά την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, καθώς η Ίντερ δείχνει πως είναι η πιο καλή ομάδα της Serie A κι αυτό βεβαίως οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον προπονητή της.

Αναφερθήκαμε στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία που έχει η ομάδα του Μιλάνου και χαρακτηριστικό αυτής της λειτουργίας είναι τα μόλις δέκα γκολ που έχει δεχθεί η Ίντερ στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Ο Ιντσάγκι είναι σίγουρα ένας προπονητής που βάζει τη «σφραγίδα» του στο ιταλικό ποδόσφαιρο, οδηγώντας τους νερατζούρι σε σπουδαίες επιτυχίες, τόσο εντός όσο κι εκτός Ιταλίας.

Μην ξεχνά άλλωστε κάποιος ότι οδήγησε την Ίντερ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και πάλεψε στα ίσια την Μάντσεστερ Σίτι, χάνοντας τελικά με 1-0.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που επισημαίνουν ότι ο Ιντσάγκι έχει όλες τις δυνατότητες να χαρίσει ευρωπαϊκό τίτλο στην Ίντερ, βλέποντας παράλληλα στο πρόσωπο του κόουτς των νερατζούρι, τον επόμενο προπονητή της Εθνικής ομάδας της Ιταλίας.

Είναι αναμφίβολα ο μεγάλος πρωταγωνιστής της πορείας της Ίντερ τα τελευταία χρόνια και δικαιολογημένα θεωρείται αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος Ιταλός προπονητής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ