Αρνήθηκε τις κατηγορίες για ρατσιστική επίθεση ο Ατσέρμπι

Αρνήθηκε τις κατηγορίες για ρατσιστική επίθεση ο Ατσέρμπι

Ο Φραντσέσκο Ατσέρμπι μίλησε για τις κατηγορίες του Ζουάν Ζεσούς περί ρατσιστικής επίθεσης.

Ο Ιταλός αμυντικός της Ίντερ, Φραντσέσκο Ατσέρμπι, άνοιξε την πόρτα της… εξόδου από την Εθνική ομάδα πριν από τα φιλικά αυτού του μήνα, αφού κατηγορήθηκε από τον Ζουάν Ζεσούς της Νάπολι για ρατσιστική επίθεση σε αγώνα της Serie A, όπως ανακοίνωσε η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIGC).

Ο 36χρονος Ατσέρμπι, ο οποίος ήταν μέλος της αποστολής των 28 ποδοσφαιριστών της Ιταλίας που ανακοινώθηκε την Παρασκευή από τον ομοσπονδιακό προπονητή Λουτσιάνο Σπαλέτι για τα παιχνίδια με τη Βενεζουέλα και τον Εκουαδόρ στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα αντικατασταθεί από τον Τζιανλούκα Μαντσίνι της Ρόμα.

Η Ιταλία θα παίξει με τη Βενεζουέλα την Πέμπτη και στη συνέχεια με το Εκουαδόρ στις 24 Μαρτίου.

Το περιστατικό φέρεται να διαδραματίστηκε κατά τη διάρκεια της ισοπαλίας (1-1) της Κυριακής μεταξύ της πρωτοπόρου της Serie A, Ίντερ και της έβδομης Νάπολι, με τον αμυντικό Ζεσούς να λέει αργότερα ότι ο Ατσέρμπι του ζήτησε συγγνώμη γι` αυτά που… ξεστόμισε.

Από την πλευρά του, πάντως, ο 36χρονος αρνήθηκε ότι χρησιμοποίησε ρατσιστική γλώσσα προς τον Ζεσούς.

«Δεν είπα ρατσιστικές φράσεις. Παίζω ποδόσφαιρο 20 χρόνια και ξέρω τι λέω», είπε ο Ατσέρμπι στους Ιταλούς δημοσιογράφους και συνέχισε: «Συμβαίνουν πολλά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο… αλλά όταν ο διαιτητής σφυρίζει, κάνεις χειραψία και όλα γίνονται όπως ήταν πριν. Δεν πρέπει να υπάρχει ρατσισμός πουθενά στον κόσμο. Λυπάμαι που έπρεπε να φύγω από το προπονητικό κέντρο της εθνικής ομάδας, αλλά έτσι ήταν και είναι σωστό. Το τι μου είπε ο Σπαλέτι θα μείνει μεταξύ μας. Δεν θα πάω στην Ίντερ τώρα, πηγαίνω στην κόρη μου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ