Εξέλιξη-σοκ: Η Ίντερ αλλάζει χέρια – «Έσκασαν» τα δάνεια

Εξέλιξη-σοκ: Η Ίντερ αλλάζει χέρια – «Έσκασαν» τα δάνεια

Την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος έκανε γνωστή με ανακοίνωσή του το Oaktree, τονίζοντας πως θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια της Ιντερ - Τι σημαίνει για τα δάνεια και την αποπληρωμή των χρεών

Στα χέρια του αμερικανικού fund Oaktree πέρασε η Ιντερ, μετά τη αδυναμία του οικογένειας Ζανγκ να της αποπληρώσει δάνεια ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος έκανε γνωστή με ανακοίνωσή του το Oaktree, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια εξέλιξης της Ιντερ.

Τα μέλη του μάνατζμεντ -Μαρότα, Αντονέλο, Μπατσίν, Αουσίλιο- παραμένουν στις θέσεις τους, όχι όμως και τα μέλη στο Δ.Σ., όπως άλλωστε ήταν φυσικό. Για τη θέση του προέδρου προορίζεται ο Χαβιέρ Ζανέτι.

«Πνίγηκε» από δάνεια

Ο πρόεδρος των νερατζούρι Στίβεν Ζανγκ, με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας πριν λίγες μέρες είχε αναφέρει ότι δεν είχε βρεθεί λύση, αλλά θα κάνουν τα πάντα για να υπερασπιστούν την ομάδα.

Ο Ζανγκ ήλπιζε να συνάψουν νέα δανειακή σύμβαση με άλλη εταιρεία, ωστόσο δεν κατάφεραν έρθουν σε συμφωνία και η «Oaktree» αναγκάστηκε να παραχωρήσει τις μετοχές σε αμερικανικό fund, αλλά να συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια εξέλιξης του συλλόγου.

Η δήλωση του Ζανγκ πριν λίγες μέρες

«Αυτή η σεζόν σηματοδοτεί ένα ιστορικό ορόσημο στην 116χρονη ιστορία μας, καθώς τώρα με περηφάνια φοράμε δύο αστέρια στο στήθος μας, συμβολίζοντας τις κοινές προσπάθειες γυναικών και ανδρών στην Ίντερ. Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος αυτής της φανταστικής σεζόν, θέλω να αναφερθώ στις εικασίες σχετικά με την οικονομική σταθερότητα του κλαμπ.

Οι χρονιές 2020 και 2021 ήταν αξέχαστες για τη γενιά μας, καθώς η παγκόσμια πανδημία άλλαξε βαθιά πολλές πτυχές της ζωής μας. Προκειμένου να συνεχίσουμε την υποστήριξή μας στην Ίντερ μετά από πάνω από ένα δισεκατομμύριο επενδύσεις, εξασφαλίσαμε τη διευκόλυνση δανεισμού της Oaktree με δικά μας έξοδα για να υποστηρίξουμε αυτό το νικηφόρο έργο που ξεκινήσαμε από το 2016. Από τότε, η διοικητική μου ομάδα και εγώ έχουμε αφοσιωθεί να αναπτύξουμε την επιτυχία εντός του αγωνιστικού χώρου μαζί με την αυστηρή οικονομική πειθαρχία.

Η σκληρή δουλειά μας απέδωσε. Στα οκτώ χρόνια υπό τη διαχείριση μας, μαζί με τα επιτελεία, τους παίκτες και τους προπονητές μας, ζήσαμε επτά τρόπαια, δύο ευρωπαϊκούς τελικούς και κατακτήσαμε δύο φορές την κορυφή του Πρωταθλήματος της Serie A. Το θρυλικό δεύτερο αστέρι είναι απόδειξη της ανάπτυξης και της επιτυχίας μας. Φυσικά, το να φτάσουμε αυτά τα απίστευτα ύψη τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου ωφελεί επίσης όλους τους συνεργάτες μας, συμπεριλαμβανομένης της Oaktree.

Κατά την προσέγγιση της εκκρεμούς ημερομηνίας εξαργύρωσης της διευκόλυνσης της Oaktree, καταβάλλαμε κάθε προσπάθεια με τον συνεργάτη μας για να βρούμε μια φιλική λύση, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών οδών για την Oaktree να επιτύχει πλήρη και άμεση οικονομική απόδοση. Δυστυχώς, οι προσπάθειές μας μέχρι σήμερα έχουν εξοργιστεί από νομικές απειλές και έλλειψη ουσιαστικής δέσμευσης από την Oaktree. Όχι μόνο αυτό ήταν βαθιά ενοχλητικό και απογοητευτικό, μια τέτοια συμπεριφορά τώρα εγκυμονεί πιθανούς κινδύνους για τον Σύλλογο που θα μπορούσε να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τη σταθερότητά του.

Εκ μέρους της Ίντερ, ως Πρόεδρος, θέλω να διαβεβαιώσω τους εκατοντάδες εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο, ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε το χρώμα, τη θεμελιώδη αξία και τη σταθερότητά μας. Δεσμευόμαστε να εργαστούμε για μια ειρηνική επίλυση με την Oaktree και να συνεχίσουμε την ιστορία επιτυχίας μας για την αγαπημένη μας Ίντερ».

Ο Ζανγκ και τα χρέη

Η Στήβεν Ζανγκ που συνδέεται οικονομικά με τη Suning, ανέλαβε τον έλεγχο της Ιντερ το 2016. Πέντε χρόνια αργότερα ζήτησε την οικονομική βοήθεια της Oaktree, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να καταφέρει να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις που έφταναν τα 275 εκατ. ευρώ και με τους τόκους ανέβηκαν στα 395 εκατ. ευρώ.

Το επόμενο derby della Madonnina θα είναι το πρώτο αμερικάνικο ντέρμπι του Μιλάνου, ανάμεσα στην RedBird του Τζέρι Καρντινάλε που ελέγχει τη Μίλαν και την Oaktree της Ιντερ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ