Όλη η Ευρώπη… Ολυμπιακός!

Όλη η Ευρώπη… Ολυμπιακός!

Μια εβδομάδα ονειρεμένη για τον Ολυμπιακό που διεκδικεί την Ευρωλίγκα, το European Cup στο Χάντμπολ και το Κόνφερενς Λιγκ στο ποδόσφαιρο – Ποιος να συγκριθεί μαζί του;

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στην ζωή, άρα και στον αθλητισμό. Ότι αξίζεις παίρνεις, αργά ή γρήγορα. Αυτό που έχει πετύχει χρόνια τώρα ο Ολυμπιακός είναι χωρίς υπερβολή, παγκόσμιο φαινόμενο. Και το βλέπεις να εξελίσσεται στο απόγειο του την φετινή σεζόν.

Ο Νο1 πολυαθλητικός σύλλογος στην Ευρώπη με αποδείξεις και… ονόματα (σ.σ. τίτλους), η ομάδα που έχει καταφέρει να πρωταγωνιστεί παντού κάθε χρόνο! Φέτος έχει ήδη σηκώσει με την Κ19 στο ποδόσφαιρο το Youth League, πρώτη ελληνική ομάδα που παίρνει ευρωπαϊκό τρόπαιο σε συλλογικό επίπεδο και θέλει, μια εβδομάδα από τώρα και λίγες ώρες μετά να αποκτήσει… παρέα την ανδρική του συλλόγου.

«Να μας δώσετε την χαρά που δεν μπορούν να μας δώσουν οι μεγάλοι» έλεγε στα αποδυτήρια του Καραϊσκάκη ο Βαγγέλης Μαρινάκης στα πιτσιρίκια του Θρύλου μετά την πρόκριση επί της Ίντερ στους «16» της διοργάνωσης βάζοντας πρώτος στο «τραπέζι» την κούπα. Γιατί το πίστευε και το μετέδωσε σε όλους. Και με κάποιο τρόπο… μαγικό η «αύρα» έμεινε στα αποδυτήρια και «μπόλιασε» και τους μεγάλους που με τον «μάγο» Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να έρχεται στον Ολυμπιακό έφερε την… επανάσταση και μια πορεία ονειρεμένη μέχρι τον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ.

Έναν τελικό που επειδή έτυχε να γίνεται στην γειτονιά μας, ακόμη μια εβδομάδα πριν την σέντρα θαρρώ πως δεν έχουμε ακόμη καταλάβει τι έχει συμβεί. Το μέγεθος της επιτυχίας του Ολυμπιακού και την τεράστια πρόκληση να σηκώσει στην «ΑΕΚ Αρένα» (όπως είναι επίσημα για την ΟΥΕΦΑ το όνομα του γηπέδου) το πρώτο ευρωπαϊκό όχι μόνο της ιστορίας του αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου σε ανδρικό επίπεδο.

Και αν τα καταφέρει θα έχει μέσα σε διάστημα σχεδόν ενός μήνα δύο ευρω-κούπες! Ποιος να το έλεγε, εκτός βεβαίως από τον Κριστιάν Καρεμπέ που το έλεγε χρόνια και διάφοροι «φωστήρες» τον χλεύαζαν. Τώρα έχουν κρυφτεί στο καβούκι τους και περιμένουν να περάσει η εφιαλτική, για αυτούς, χρονιά. Μια χρονιά που είχε και τελικό στο Τσάμπιονς Λιγκ του Πόλο για τις γυναίκες του Ολυμπιακού και που οι άνδρες ακολουθούν στο Φάιναλ-4 στην Βαλέτα (5-7 Ιουνίου) με στόχο να φτάσουν μέχρι τέλους.

Εκεί που είναι ήδη η πιο… μέχρι τέλους ομάδα του Ολυμπιακού, στο Βερολίνο δηλαδή, αλλά αυτό προφανώς και δεν της αρκεί. Με όσα συνέβησαν φέτος; Είναι από μόνο του επιτυχία, όμως με το τρίτο σερί Φάιναλ-4 και παρά το γεγονός ότι το βράδυ της Παρασκευής θα έχει απέναντι του την πανίσχυρη Ρεάλ ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος πλην της κούπας! Ένας επιπλέον λόγος προφανώς η παρουσία του ΠΑΟ που μετά από 12 χρόνια επέστρεψε στο κορυφαίο ραντεβού της μπασκετικής ευρώπης και τουλάχιστον στα χαρτιά έχει πιο εύκολο έργο από τους «ερυθρόλευκους» για να πάει τελικό.

Την Παρασκευή θα ξέρουμε αν θα ζήσουμε έναν ακόμη μεγάλο ευρωπαϊκό τελικό για τον δαφνοστεφανωμένο που συν τοις άλλοις το Σάββατο έχει ακόμη μια… δουλειά. Ένας ακόμη ευρωπαϊκός τελικός, η ρεβάνς με την Βαλούρ για την ομάδα Χάντμπολ στο ΣΕΦ και η προσπάθεια για την ανατροπή του 30-26 της Ισλανδίας.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό; Όλη η Ευρώπη «γέμισε» Ολυμπιακό!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ