Προπονητής της χρονιάς στην Serie A, ο Σιμόνε Ιντζάγκι

Προπονητής της χρονιάς στην Serie A, ο Σιμόνε Ιντζάγκι

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς στην Ιταλία και την Serie A.

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι που οδήγησε την Ίντερ στον 20ο τίτλο πρωταθλήματος στην ιστορία της, ψηφίστηκε ο καλύτερος προπονητής της σεζόν 2023-24, όπως ανακοίνωσε  σήμερα (24/5) η ιταλική λίγκα.

Ο 48χρονος Ιντζάγκι, διαδέχεται τον Λουτσιάνο Σπαλέτι, που στέφθηκε πρωταθλητής Ιταλίας στον πάγκο της Νάπολι την περασμένη σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Βατερλό για ΑΕΚ – Άρη στην Super League- Έχασαν 2-11 σε ψηφοφορία

Ο Ιταλός προπονητής, ο οποίος εργάζεται στην Ίντερ από το 2021, ψηφίστηκε από επιτροπή αποτελούμενη από διευθυντές αθλητικών εφημερίδων-περιοδικών, ανέφερε η Lega Serie A, η οποία δεν διευκρίνισε το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών.

«Αυτή η διάκριση θα μπορούσε να πάει μόνο στον Σιμόνε Ιντζάγκι», είπε το αφεντικό της ιταλικής Λίγκας, Λουίτζι Ντε Σιέρβο, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου.

«Είναι πλέον ένας από τους πιο σημαντικούς προπονητές στη διεθνή σκηνή και έχει πετύχει μια σχεδόν τέλεια πορεία με την ομάδα του, με την καλύτερη επίθεση, την καλύτερη άμυνα και μια σειρά 28 συνεχόμενων αγώνων χωρίς ήττα», σημείωσε.

Η Ίντερ παρουσίασε στη σεζόν 2023-2429 νίκες, έξι ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες στο πρωτάθλημα. Πριν από το τέλος της 38ης και τελευταίας ημέρας του ιταλικού πρωταθλήματος την Κυριακή, έχει προβάδισμα 19 βαθμών έναντι της δεύτερης Μίλαν.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ