125 χρόνια Τζένοα: Το χρονικό των σιωπηλών γενεθλίων στη μνήμη των θυμάτων της Γέφυρας Μοράντι (pics, vids)

125 χρόνια Τζένοα: Το χρονικό των σιωπηλών γενεθλίων στη μνήμη των θυμάτων της Γέφυρας Μοράντι (pics, vids)

«Δικαιοσύνη και άμεσα! Αυτό θέλει η πόλη»: έγραφε το πανό, με το οποίο διέσχισαν την Γένοβα οι οπαδοί της Τζένοα ανήμερα των γενεθλίων του συλλόγου.

Η 7η Σεπτεμβρίου είναι ιδιαίτερη ημέρα για τη Γένοβα. Η πόλη «πλημμυρίζει» από ροσομπλού παρέες. Η Τζένοα, μία από τις ομάδες της πόλης, η ιστορικότερη του ιταλικού πρωταθλήματος, έχει γενέθλια (7 Σεπτεμβρίου 1983) κι αυτό το γεγονός συνήθως μονοπωλεί τις συζητήσεις, το ενδιαφέρον. Φέτος τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. Φέτος ο θάνατος δεν άφησε χώρο για τίποτα. Ούτε ένας μήνας δεν συμπληρώθηκε. Ήταν 14 Αυγούστου όταν η είδηση της κατάρρευσης μέρους της οδογέφυρας Morandi έκανε τον γύρο του κόσμου. Η ομάδα, μέσω του επίσημου προφίλ της στο twitter, ανακοίνωσε πως όλες οι εκδηλώσεις εορτασμού αναβάλλονται ως ένδειξη σεβασμού σε όλες τις αδικοχαμένες ψυχές και τους οικείους τους.

Οι οπαδοί της ομάδας, από πλευράς τους, αργά το βράδυ της Πέμπτης (06/09) συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Μουσείο του συλλόγου. Δεκάδες οικογένειες, παρέες, ζευγάρια. Εκεί ένωσαν τις αναμνήσεις τους από όσα τους έχει χαρίσει η ομάδα. Εκεί μοιράστηκαν και τον πόνο της απώλειας. Το μούδιασμα. Την αμηχανία.

Βρέθηκαν περίπου στις 21:30 το βράδυ. Δεν ήταν τυχαίο το γεγονός πως επέλεξαν εκείνες τις βραδινές ώρες. Οι σημαίες ήταν λίγες. Το βασικό πανό, ένα. Σε φόντο λευκό, με γράμματα μαύρα. Το μήνυμά του σαφές: «Γέφυρα Μοράντι: Δικαιοσύνη και άμεσα! Αυτό θέλει η πόλη»! Κρατώντας αυτό το πανό και συνοδεία 43 καπνογόνων (όσα και τα θύματα της καταστροφής) διέσχισαν την πόλη, φτάνοντας μέχρι την Piazza De Ferrari.

Σιωπηλά. Γενέθλια αφιερωμένα σε όσους δεν ήταν πλέον μαζί τους. Σε μια σιωπή που έκανε κρότο, «για την υπεράσπιση μιας πόλης, εδώ και 125 χρόνια είμαστε εδώ», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το δεύτερο πανό που είχαν μαζί τους. (A difesa di una città, da 125 anni siamo qua) Μετά τα μεσάνυχτα, επέτρεψαν στους εαυτούς τους 15 λεπτά πανηγυρισμών. Τραγούδησαν τον ύμνο της ομάδας κι ύστερα απλά σκόρπισαν…

Εδώ οι σχετικές φωτογραφίες:

Οι οπαδοί φτάνοντας στην Piazza De Ferrari:

Κατά μήκος της οδού 20ης Σεπτέμβρη:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ