Κίνηση ανθρωπιάς από την Ρόμα (pics)

Κίνηση ανθρωπιάς από την Ρόμα (pics)

Η διοίκηση της Ρόμα προσφέρει 150.000 ευρώ στην οικογένεια του οπαδού της Λίβερπουλ, Σον Κοξ, ο οποίος είχε ξυλοκοπηθεί από οπαδούς των «τζιαλορόσι»

Βίαια επεισόδια είχαν ξεσπάσει έξω από το Άνφιλντ πριν από τον περσινό ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Ρόμα. Οπαδοί των Ιταλών επιτέθηκαν στον Ιρλανδό φίλο της Λίβερπουλ, Σον Κοξ τον οποίο και ξυλοκόπησαν αγρίως. Ο φίλος της Λίβερπουλ διεκομίσθη σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο και η ζωή του ήταν σε κίνδυνο για αρκετά μεγάλο διάστημα.

Ο αδερφός του θύματος ανέφερε χαρακτηριστικά στη δίκη, με κατηγορούμενο τον 21χρονο Φίλιπο Λομπάρντι, ότι ακόμη κι εκείνη τη στιγμή (6 μήνες μετά το τραγικό συμβάν), ο Σον δεν μπορούσε να μιλήσει ούτε να κινηθεί χωρίς βοήθεια.

Η διοίκηση των «τζιαλορόσι» μετά την καταδίκη του Ιταλού οπαδού, έσπευσε να βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια του θύματος με το ποσό των 150.000 ευρώ, ως ελάχιστη πράξη βοήθειας στον καθημερινό «γολγοθά» του άτυχου φίλου των «ρεντς». Αξίζει να αναφερθεί ότι 100.000 συγκεντρώθηκαν από το φιλανθρωπικό ίδρυμα του συλλόγου, «Roma Cares», ενώ τις υπόλοιπες 50.000 προσέφερε προσέφερε προσωπικά ο μεγαλομέτοχος της Ρόμα, Τζιμ Παλότα.

Μέλη της διοίκησης των Ρωμαίων ταξίδεψε μέχρι την Ιρλανδία για να επισκεφτεί τον Σον και συνομίλησε με την σύζυγο του άτυχου Ιρλανδού. Η Μαρτίνα στις δηλώσεις της τόνισε ότι τα χρήματα δεν μπορούν να επαναφέρουν την ζωή τους στην κανονικότητα, αλλά είναι ευγνώμονες στην ομάδα της Ρόμα για την βοήθεια που προσέφεραν. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο ποδοσφαιριστής της συμπολίτισσας και «μισητής» αντιπάλου Έβερτον, Σέιμους Κόουλμαν, είχε προσφέρει επίσης ένα σημαντικό ποσό στην οικογένεια του φίλου της Λίβερπουλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ