Το ντεμπούτο του Γκατούζο και ο Τροντ Σόλιντ

Το ντεμπούτο του Γκατούζο και ο Τροντ Σόλιντ

Ο νέος προπονητής της Μίλαν, Τζενάρο Γκατούζο είναι έτοιμος για το ντεμπούτο στον πάγκο των ροοσονέρι και στις πρώτες του δηλώσεις θύμισε τον Τροντ Σόλιντ

Ο Τζενάρο Γκατούζο είναι ο νέος προπονητής της Μίλαν, καθώς η διοίκηση του ιταλικού συλλόγου επέλεξε τον πρώην παίκτη των ροσονέρι, γι’ αντικαταστάτη του Βιτσέντσο Μοντέλα.

Ο πρώην άσος της Μίλαν που εργάστηκε σαν προπονητής και στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στον ΟΦΗ, θέλει να οδηγήσει την Μίλαν στη νίκη κόντρα στην Μπενεβέντο και γνωρίζει καλύτερα απ’ τον καθένα, πως κάθε άλλο αποτέλεσμα θα είναι αποτυχία.

«Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι για μένα σαν τελικός Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν μπορούμε να κάνουμε άλλα λάθη και πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι παίκτες. Είπα στους παίκτες πως δεν θα είναι εύκολο ματς και περιμένω από αυτούς μεγάλη προσπάθεια για να πετύχουμε το στόχο μας» ήταν η πρώτη δήλωση του Γκατούζο σαν προπονητής των ροσονέρι.

Η ατάκα που θύμισε τον Σόλιντ

Ο Γκατούζο φρόντισε πάντως να δείξει με το καλημέρα, ότι παραμένει ένας εκρηκτικός χαρακτήρας καθώς δεν παρέλειψε ν΄αναφερθεί στον προκάτοχο του, Βιτσέντσο Μοντέλα. Επισήμανε τις διαφορές που έχει στη φιλοσοφία του με τον προκάτοχο του, θέλοντας να δείξει πως σχεδιάζει πολλές αλλαγές. Μάλιστα θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ο Ιταλός τεχνικός θύμισε με μια ατάκα του και τον Τροντ Σόλιντ.

«Αναλαμβάνω τη Μίλαν σε μια δύσκολη περίοδο. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για μένα. Πάντα ήθελα να γίνω ο προπονητής της Μίλαν κι ονειρευόμουν αυτή τη στιγμή. Δεν περίμενα πάντως ότι θα γίνονταν τόσο σύντομα.

Εγώ διαφορετικές απόψεις από τον Μοντέλα σε ότι αφορά τη μεθοδολογία των προπονήσεων. Έχω τη δική μου γνώμη και φυσικά θα γίνουν αλλαγές. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα».

Η τελευταία πρόταση του Γκατούζο είναι που θυμίζει τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού, Τροντ Σόλιντ καθώς και ο Νορβηγός τεχνικός είχε κάνει τη συγκεκριμένη δήλωση.

Ήταν μια τοποθέτηση του Σόλιντ μετά από αρνητικό αποτέλεσμα των ερυθρόλευκων στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Νορβηγό να λέει επίσης ότι η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα. Μια δήλωση που είχε προκαλέσει μεγάλο ντόρο και σχολιάστηκε έντονα.

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι η Μίλαν έκανε λάθος που εμπιστεύτηκε τον Τζενάρο Γκατούζο. Ο ίδιος πάντως δηλώνει έτοιμος για να κάνει το μεγάλο άλμα στην προπονητική του καριέρα. Το σίγουρο πάντως είναι πως ο Ιταλός τεχνικός έκανε αυτό που είχε ονειρευτεί. Κοουτσάρει την αγαπημένη του Μίλαν.

«Είναι μεγάλο ρίσκο»

Η πρόσληψη του Τζενάρο Γκατούζο στην τεχνική ηγεσία της Μίλαν, ήταν μια κίνηση που σχολιάστηκε έντονα και όχι μόνο στη γειτονική χώρα. Πολλοί ήταν αυτοί που θεώρησαν ότι οι ροσονέρι παίρνουν μεγάλο ρίσκο με τη συγκεκριμένη απόφαση.

«Είναι ο Γκατούζο η κατάλληλη λύση για τη Μίλαν; Δεν είναι ένα μεγάλο ρίσκο»; έγραψε χαρακτηριστικά η γαλλική εφημερίδα «Εκίπ» ενώ και το Φρανς Φουτμπόλ εξέφρασε την άποψη πως η συγκεκριμένη επιλογή είναι μια μεγάλη έκπληξη.

Ζαμπαρίνι: «Θα σου πουλήσω τη βίλα μου όταν θα πας στη Μίλαν»

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο Γκατούζο έχει και υποστηρικτές, όπως για παράδειγμα ο πρόεδρος της Παλέρμο, Μαουρίτσιο Ζαμπαρίνι. Ο Ιταλός επιχειρηματίας κλήθηκε να σχολιάσει την πρόσληψη του παλαίμαχου μέσου στον πάγκο της Μίλαν και είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον Γκατούζο.

«Είναι πανέξυπνος και παθιάζεται με το ποδόσφαιρο. Έχω συζητήσει μαζί του και ξέρω τις ιδέες του. Πιστεύω ότι θα πετύχει στη Μίλαν, είναι ο προπονητής που έπρεπε ν’ αναλάβει τώρα την ομάδα. Θα σας πω μάλιστα και μια ιστορία που έχει ενδιαφέρον. Σε μια κουβέντα μας του είχα πει. Θα σου πουλήσω τη βίλα μου στο Βερτζιάτε αν μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια αναλάβεις τον πάγκο της Μίλαν. Εγώ τον διάλεξα για την ομάδα μου γιατί τον λένε Γκατούζο κι αυτό λέει πολλά».

«Ο Γκατούζο είναι ένας θρύλος»

Ο νεαρός επιθετικός της Μίλαν, Πάτρικ Κουτρόνε, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την πρόσληψη του Τζενάρο Γκατούζο στην τεχνική ηγεσία της Μίλαν. «Ο Γκατούζο είναι ένας θρύλος και είμαι πολύ χαρούμενος που θα δουλέψω μαζί του. Είναι μεγάλη μου τιμή που θα συνεργαστούμε».

«Ξέρει τι σημαίνει Μίλαν»

Την άποψη του για την πρόσληψη του Γκατζούζο στην τεχνική ηγεσία της Μίλαν εξέφρασε και ο Τζιανλούκα Τζαμπρότα, ο οποίος υπήρξε συμπαίκτης με τον νέο κόουτς των ροσονέρι την περίοδο 2008-2012. «Ο Γκατούζο ξέρει τι σημαίνει Μίλαν κι αυτός ήταν ένας βασικός λόγος που τον επέλεξε η διοίκηση της Μίλαν. Νομίζω ότι δεν έχει αλλάξει κι ότι παραμένει το ίδιο παθιασμένος με το ποδόσφαιρο. Θυμάμαι όταν έπαιζε πως έλεγα ότι μπορεί να γίνει προπονητής. Του αξίζει μια ευκαιρία, ας δούμε τι θα καταφέρει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ