«Πυροσβεστική» παρέμβαση της Μίλαν για το συμβάν με τον Ατσέρμπι

«Πυροσβεστική» παρέμβαση της Μίλαν για το συμβάν με τον Ατσέρμπι

Η Μίλαν εξέδωσε ανακοίνωση για όσα συνέβησαν μετά το τέλος του ντέρμπι με τη Λάτσιο προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα και να υπερασπιστεί τους παίκτες της, Κεσιέ και Μπακαγιόκο.

Η Μίλαν πήρε μια σπουδαία νίκη στην έδρα της απέναντι στη Λάτσιο με 1-0 για τη Serie A και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα για την τέταρτη θέση και την έξοδο της στο επόμενο Champions League.

Η αναμέτρηση όμως δεν τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο, διότι οι δύο ομάδες πιάστηκαν στα χέρια με τη λήξη της αναμέτρησης. Ο λόγος ήταν ότι οι Τιεμουέ Μπακαγιοκό και Φρανκ Κεσιέ πανηγύρισαν τη νίκη επί της Λάτσιο με τη φανέλα του αντιπάλου τους αμυντικού, Φραντσέσκο Ατσέρμπι, την οποία αντάλλαξαν μετά το τέλος του παιχνιδιού όπως συνηθίζεται.

Ο σκόρερ πανηγύρισε με τον ροσονέρο συμπαίκτη του τη νίκη με τους οργανωμένους οπαδούς των γηπεδούχων, δείχνοντας τη φανέλα τους αντιπάλου τους κεντρικού αμυντικού της ομάδας από τη Ρώμη.

Φυσικά δημιουργήθηκε χοντρό επεισόδιο με τη Μίλαν να αναγκάζεται να εκδώσει ανακοίνωση προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα. Όλα ξεκίνησαν μέρες πριν το ματς,  όταν ο 31χρονος στόπερ των λατσιάλι υποστήριξε ότι η ομάδα του είναι πιο δυνατή, απορρίπτοντας κάθε σύγκριση με τη Μίλαν.

Τελικά μετά το ματς το επεισόδιο συνεχίστηκε με τον Ατσέρμπι να σχολιάζει μέσα από το Twitter, ότι «Είναι σημάδι μίσους, αδυναμίας», ενώ ο Μπακαγιόκο ζήτησε συγνώμη για τη συμπεριφορά του.

Στην ανακοίνωση της η Μίλαν υπερασπίζεται τους παίκτες της για αυτή τους την ενέργεια και αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ήταν ένας πανηγυρισμός μιας σημαντικής νίκης χωρίς καμία απορία, καμία επιθετική ή αντιαθλητική πρόθεση: μια αθώα, αφελής ανταπόκριση στη φιλική ανταλλαγή tweets με τον Ατσέρμπι λίγες ημέρες πριν από τον αγώνα.

Η Μίλαν βασίζεται σε αξίες όπως ο σεβασμός (εντός και εκτός του γηπέδου), η ισότητα, η ένταξη. Οι Τιεμουέ και Φρανκ γνωρίζουν, μοιράζονται και εκφράζουν αυτές τις αξίες κάθε μέρα.

Ο Ατσέρμπι ακολούθησε απάντησε μάλιστα με ένα άλλο tweet στον Μπακαγιόκο για να λήξει και επίσημα το συμβάν: «Δεν θα υπάρξει άλλη διαμάχη όταν θα συναντηθούμε ξανά στο γήπεδο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ