Οπαδοί Ίντερ σε Λουκάκου: «Είμαστε μαζί σου, αλλά αυτό δεν ήταν ρατσισμός»

Οπαδοί Ίντερ σε Λουκάκου: «Είμαστε μαζί σου, αλλά αυτό δεν ήταν ρατσισμός»

Με επιστολή τους προς τον Ρομέλου Λουκάκου, οι οπαδοί της Ιντερ εξέφρασαν την στήριξη τους για όσα έγιναν στον αγώνα με την Κάλιαρι, τονίζοντας όμως πως δεν πρόκειται για ρατσιστικό επεισόδιο.

Το βράδυ της Κυριακής, στον εκτός έδρας αγώνα της Ίντερ με την Κάλιαρι ο Ρομέλου Λουκάκου άκουσε τους οπαδούς των γηπεδούχων να τον γιουχάρουν κάνοντας ήχους μαϊμούς, μία καθαρά ρατσιστική κίνηση.

Με επιστολή τους προς τον Ρομέλου Λουκάκου, οι οπαδοί της Ιντερ εξέφρασαν την στήριξη τους προς τον ίδιο για όσα έγιναν στο συγκεκριμένο ματς, τονίζοντας όμως πως δεν πρόκειται για ρατσιστικό επεισόδιο.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η επιστολή:

«Γεια σου Ρομέλου. Είμαστε οι οπαδοί που σε υποδεχτήκαμε στο αεροδρόμιο και σου γράφουμε εκ μέρους της Curva Nord. Λυπούμαστε για ό,τι συνέβη στην Κάλιαρι, αλλά δεν ήταν ρατσιστικό, αν και καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να σου φάνηκε έτσι. Στην Ιταλια χρησιμοποιούμε ορισμένες μεθόδους για να εκνευρίσουμε τους αντίπαλους και όχι για ρατσιστικούς λόγους.

Αντιθέτως, είμαστε πολυεθνικοί οργανισμοί οπαδών και πάντοτε υποδεχόμαστε παίκτες από κάθε γωνιά του κόσμου. Θα σε παρακαλούσαμε να θεωρήσεις αυτού του είδους τους ήχους ως φόβο των αντιπάλων για τα γκολ που θα τους βάλεις και όχι ως ρατσιστική επίθεση εις βάρος σου. Ο αληθινός ρατσισμός είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Σε παρακαλούμε βοήθησέ μας να αναδείξουμε το πραγματικό πρόσωπο του ρατσισμού και ότι οι Ιταλοί οπαδοί δεν είναι ρατσιστές. Αυτή η μάχη πρέπει να ξεκινήσει από τα σχολεία και όχι από τα γήπεδα. Οι οπαδοί είναι απλά οπαδοί και στο γήπεδο συμπεριφέρονται με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι στη ζωή τους. Σου εγγυόμαστε ότι αυτό που θα πουν σε έναν παίκτη από άλλη φυλή, δεν είναι αυτό που θα του έλεγαν και στην κανονική ζωή. Μπορούμε να κατανοήσουμε την ενόχλησή σου, αλλά πραγματικά οι Ιταλοί οπαδοί δεν είναι ρατσιστές.

Και πάλι, Καλώς ήρθες Ρομέλου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ