Νάπολι- Φιορεντίνα 0-2

Νάπολι- Φιορεντίνα 0-2

Η Φιορεντίνα είχε να νικήσει εκτός έδρας στη Serie A από τις 30 Οκτωβρίου, αλλά στο «Σαν Πάολο» δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τη Νάπολι (2-0), αναγκάζοντας την απογοητευτική ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο στην τρίτη συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα.

Η Φιορεντίνα πέτυχε σπουδαίο «διπλό» στην έδρα της Νάπολι, νίκησε 2-0 τους «παρτενοπέι» στο Σαν Πάολο και ανάγκασε τους γηπεδούχους στην τέταρτη ήττα τους σε πέντε παιχνίδια με τον Τζενάρο Γκατούζο.

Οι «βιόλα» είχαν να πετύχουν τρίποντο μακριά από το «Αρτέμιο Φράνκι» από τις 30 Οκτωβρίου, αλλά με το τρίποντο αυτό επανήλθαν στα θετικά αποτελέσματα, πιάνοντας τη Νάπολι στους 24 βαθμούς (12η θέση).

Με το διπλό αυτό έσπασε η αρνητική παράδοση που ήθελε την Φιορεντίνα χωρίς νίκη στο «άντρο» της Νάπολι από το 2014, ενώ αντίθετα οι γηπεδούχοι συνεχίζουν να καταρρίπτουν το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.

Μία νίκη από τις 6 Οκτώβρη μέχρι σήμερα μετράει η ομάδα του Γκατούζο, που «παραπαίει», με το φινάλε να περιλαμβάνει «γιούχα» τόσο προς τον πρόεδρο της ομάδας, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, όσο και προς τους παίκτες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «βιόλα» άνοιξαν το σκορ στο 28′, με τον Κιέσα να εκμεταλλεύεται το κενό της άμυνας των γηπεδούχων και να γράφει το 1-0. Η ομάδα του Νότου προσπάθησε να αντιδράσει, ο Καγεχόν έχασε μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά μηδέν εις το πηλίκον.

Στο δεύτερο μέρος λοιπόν ήρθε και το 0-2 για τους φιλοξενούμενους, αυτή την φορά από όμορφη ατομική ενέργεια και εξαιρετικό του Βλάχοβιτς,  που δεν άφησε περιθώρια στον Οσπίνα. Τίποτα δεν άλλαξε στη συνέχεια, με τους παίκτες του Ιακίνι να πανηγυρίζουν και εκείνους του Γκατούζο να αποδοκιμάζονται.

ΝΑΠΟΛΙ: Οσπίνα, Μανωλάς, Χισάι, Ντι Λορέντζο, Λουπέρτο, Ρουίθ, Ζιελίνσκι (64’ Λοσάνο), Άλαν (56’ Ντέμε), Καγιεχόν (75’ Γιορέντε), Ινσίνιε, Μίλικ.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Ντραγκόβσκι, Κάσερες, Νταλμπέρ (87’ Τσεκερίνι), Πετσέγια, Μπενάσι, Μιλένκοβιτς, Λιρόλα, Πουλγκάρ, Καστροβίλι, Κουτρόνε (66’ Βλάχοβιτς), Κιέζα (78’ Σοτίλ)

Αναλυτικά η 20η αγωνιστική:

Σάββατο (18/1)
Λάτσιο-Σαμπντόρια 5-1
(7’ Καϊσέδο, 17’ πεν, 20’, 65’ πεν. Ιμόμπιλε, 54’ Μπάστος)

Σασουόλο-Τορίνο 2-1
(20’ αυτ. Λοκατέλι – 61’ Μπόγα, 76’ Μπεράρντι)

Νάπολι-Φιορεντίνα 0-2
(26’ Κιέζα, 74’ Βλάχοβιτς)

Κυριακή (19/1)
Μίλαν-Ουντινέζε (13:30)
Μπολόνια-Βερόνα (16:00)
Λέτσε-Ίντερ (16:00)
Μπρέσια-Κάλιαρι (16:00)
Τζένοα-Ρόμα (19:00)
Γιουβέντους-Πάρμα (21:45)

Δευτέρα (20/1)
Αταλάντα-ΣΠΑΛ (21:45)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ