O Θωμάς Στρακόσα…πενηντάρισε!

O Θωμάς Στρακόσα…πενηντάρισε!

Ο γιος του Φώτη Στρακόσα έφτασε τα 50 ματς στα γκολπόστ της Λάτσιο στο ίδιο γήπεδο που ντεμπουτάρισε με τους «πρωτεουσιάνους»

Με τον ιδανικότερο τρόπο ολοκληρώθηκε το 2017 για τον Τόμας Στρακόσα. Ο γκολκίπερ της Λάτσιο κράτησε την εστία του ανέπαφη, στο Μιλάνο, κόντρα στην Ίντερ, λίγες ώρες πριν την πάροδο της παρελθούσης χρονιάς και με το 0-0 οι «πρωτευουσιάνοι» κρατήθηκαν δύο πόντους από την πρώτη 4αδα που οδηγεί στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, για τον διεθνή Αλβανό πορτιέρε, η αναμέτρηση ήταν ιδιαίτερη, καθότι αποτέλεσε την 50η συμμετοχή του με τους «λατσιάλι». Σ’ ένα γήπεδο που «του πάει». Άλλωστε, εκεί ντεμπουτάρισε ως γκολκίπερ της ομάδας της «Αιώνιας Πόλης», κόντρα στην Μίλαν, τον Σεπτέμβρη του 2016.

Τότε ο τραυματισμός του (βασικού) Μαρκέτι (κι η αποχώρηση του συμπατριώτη του, Μπερίσα, λίγες μέρες νωρίτερα), κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης, αποτέλεσε ευκαιρία. Που όχι μόνο «άρπαξε από τα μαλλιά» αλλά την…ξεμάλλιασε! Παρότι η ομάδα του έχασε (2-0), κατά γενική ομολογία, ο 21χρονος, τότε, κίπερ, ήταν κορυφαίος της ομάδας του.

49 ματς μετά, έφυγε με το κεφάλι ψηλά από την «ποδοσφαιρική Σκάλα του Μιλάνου» όντας, ξανά, ο καλύτερος «λατσιάλο» κι ολοκληρώσε ένα, πρώιμο, κεφάλαιο της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Μετά από σποραδικές εμφανίσεις στο πρώτο μισό της περσινής σεζόν, από τον Φλεβάρη του 2017, καθιερώθηκε, αφού τα προβλήματα του Μαρκέτι επέμειναν, αποτελώντας τον άνθρωπο από τον οποίο ξεκίναγε η 11αδα.

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι αποτέλεσε μέντορα του, αφού τον γνώριζε απο τις κοινές τους ημερές στην ομάδα Νέων. Την οποία είχε βοηθήσει, με τις αποκρούσεις του, να κατακτήσει το πρωτάθλημα (2013) νικώντας, στον τελικό, την Αταλάντα 3-0.

Τα 75.000 ευρώ στον Πανιώνιο και το «αγροτικό» στο Σαλέρνο

Στην ακαδημία της Λάτσιο είχε καταλήξει μετά από ένα χρόνο (2011-12) παραμονής σ’ εκείνη του Πανιωνίου. Αντί 75.000 ευρώ.

Ευτελές ποσό, επένδυσης, για την ομάδα της Ιταλικής πρωτεύουσας, Πρώτος και φανατικότερος θαυμαστής ήταν (και παραμένει) ο συμπατριώτης του, πρώην στράϊκερ της Λάτσιο και νυν τεχνικός διευθυντής της, Ίγκλι Τάρε. Που πρέπει να νιώθει δικαιωμένος με την εξέλιξη του «πουλέν» του. Γι αυτό, άλλωστε, του επέκτεινε το συμβόλαιο ως το 2022. Κι εκείνος ανταποκρίθηκε όπως ξέρει. Με μεγάλες εμφανίσεις σε «μεγάλα» ματς.

Όπως στα δύο, περσινά, ντέρμπι Κυπέλλου, που έφεραν την Λάτσιο στον τελικό του θεσμού και κατόπιν στους δύο τελικούς, με την Γιουβέντους. Τον χαμένο του Κόπα Ιτάλια (όπου η Λάτσιο απέφυγε ιστορική συντριβή, γλιτώνοντας με ένα τιμητικό 2-0) και τον κερδισμένο του Σούπερ Καπ (3-2).

Μέχρι την καθιέρωση του, όμως, ως βασικού, δεν ήταν όλα ρόδινα.
Πρόπερσι, χρειάστηκε να κάνει το…αγροτικό του στην Σαλερνιτάνα για να «ψηθεί» στην επανακάμψασα, στην αμείλικτα απαιτητική 2η Κατηγορία, Σαλερνιτάνα.
Από εκεί επέστρεψε γαλβανισμένος στα δύσκολα. Πάντα έτοιμος, πάντοτε αποφασιστικός, κατάφερε στο ονειρώδες, για εκείνον, 2017, όχι μόνο να πραγματοποιήσει την παρθενική του συμμετοχή στην Εθνική Αλβανίας (24/03) αλλά να καθιερωθεί ως αναπόσπαστο μέλος του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος. Στο οποίο ο πατέρας του, Φώτης, ήταν όχι απλά αρχηγός αλλά «θεσμός» τις δύο προηγούμενες δεκαετίες. Ξέρετε τι λένε για το «μήλο»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ