Ιταλία: Ο Υπουργός Αθλητισμού ζητά αναβολή της Serie A

Ιταλία: Ο Υπουργός Αθλητισμού ζητά αναβολή της Serie A

Υπέρ της αναβολής του πρωταθλήματος της Serie A είναι ο Υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Την ίδια άποψη έχει και ο Μάριο Μπαλοτέλι.

Ο πανικός στην Ιταλία λόγω του κορωνοϊού είναι εμφανής.

Και αυτό γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρο αν προσέξει κανείς τις κινήσεις των αρμόδιων Αρχών. Την προηγούμενη εβδομάδα αποφασίστηκε να γίνουν οι αγώνες της Κυριακής (8/3) κεκλεισμένων των θυρών, αλλά λίγο πριν ξεκινήσει το ματς της Πάρμα με τη Σπαλ οι παίκτες ενημερώθηκαν να πάνε στα αποδυτήρια διότι υπήρχαν σκέψεις αναβολής της αγωνιστικής.

Τελικά οι αγώνες θα διεξαχθούν όπως ήταν να γίνουν αρχικά: Κεκλεισμένων των θυρών. Μεταξύ αυτών των παιχνιδιών είναι και εκείνο της Γιουβέντους με την Ίντερ.

Ο Υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας όμως, Βιντσέντσο Σπανταφόρα, είναι κάθετα αντίθετος με αυτή την απόφαση, καθώς ζητά άμεσα από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία αναβολή των αναμετρήσεων της Serie A, μέχρι νεοτέρας.

«Δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή να ρισκάρουμε με την υγεία των παικτών, διαιτητών και οπαδών, οι οποίοι θα θέλουν να δουν τα παιχνίδια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σπανταφόρα.

Την ίδια άποψη με τον Υπουργό Αθλητισμού έχει και ο Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος είπε τα εξής:

«Ας σταματήσει το πρωτάθλημα. Τα χρήματα δεν αξίζουν όσο η υγεία, ας ξυπνήσουμε. Κανείς δεν είναι ρομπότ. Μην μου γράφετε μαλ… του τύπου: «Μα εσείς είστε προστατευμένοι» ή «Κεκλεισμένων των θυρών δεν θα συμβεί τίποτα», ή «Μην στερείτε τη μοναδική διασκέδαση των ανθρώπων». Αγαπώ το ποδόσφαιρο περισσότερο από εσάς, αλλά το να παίξω ποδόσφαιρο σημαίνω ότι θα ταξιδέψω με πούλμαν, τρένο, αεροπλάνο, θα κοιμηθώ σε ξενοδοχείο, θα έρθω σε επαφή με άλλους ανθρώπους εκτός της ομάδας.

Ήδη δεν βλέπω τα παιδιά μου εξαιτίας αυτού του καταραμένου κορονοϊού, γιατί όπως ξέρετε δεν ζουν στη Λομβαρδία και αυτό με ενοχλεί και με λυπεί πολύ. Ειλικρινά δεν θέλω η μητέρα μου, την οποία βλέπω και με την οποία τρώω κάθε ημέρα, να κολλήσει κάτι εξαιτίας μου. Δεν θέλω να ρισκάρω την πιθανότητα να νοσήσει.  Γιατί να το κάνω; Για να διασκεδάσω κάποιον άλλον; Ή για να μη χάσω χρήματα; Δεν μπορούμε να παίζουμε με την υγεία μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ