Νάπολι : Πρώτος Ισπανός σκόρερ του Καμπιονάτο ο Καγιεχόν

Νάπολι : Πρώτος Ισπανός σκόρερ του Καμπιονάτο ο Καγιεχόν

Ο εξτρέμ της Νάπολι με το γκολ κατά της Βερόνα έφτασε τα 52, ξεπερνώντας τον θρυλικό Λουισίτο Σουάρες (της «μεγάλης Ίντερ»).

Όταν, στο 78ο λεπτό της αναμέτρησης Νάπολι – Ελλάς Βερόνα, ο Χοσέ Μαρία Καγιεχόν σκόραρε, «γράφοντας» το 2-0 στον ηλεκτρονικό πίνακα του «Σαν Πάολο», δεν διαμόρφωνε, απλά, το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση διατηρώντας –ότι κι αν έκανε, λίγες ώρες αργότερα στο Κάλιαρι, η Γιουβέντους κόντρα στην ομώνυμη ομάδα– τους «παρτενοπέι» στην κορυφή της Serie A, μετά το πέρας και της πρώτης αγωνιστικής του 2ου γύρου, αλλά πετύχαινε κι ιστορικό ρεκόρ!

Τόσο για τον ίδιο, όσο και για το Ιταλικό ποδόσφαιρο. Βλέπετε το τέρμα αυτό, κόντρα στην ομάδα από την πόλη…του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας, ήταν 52ο , στο Καμπιονάτο, του Ισπανού επιθετικού, ο οποίος ξεπέρασε την επίδοση στο σκοράρισμα ενός θρυλικού συμπατριώτη του!

Του Λουισίτο Σουάρες, που αγωνίστηκε στην Ιταλία με τις φανέλες των Ίντερ και Σαμπντόρια (από το 1961 έως το 1973) κι είχε σκοράρει 51 φορές.

Το επίτευγμα του εξτρέμ της Νάπολι γίνεται ακόμη σπουδαιότερο, αν αναλογιστεί κανείς, ότι σημειώθηκε σε λιγότερα χρόνια παραμονής στην Serie A.

Το 2013, προερχόμενος από την Ρεάλ Μαδρίτης, προσγειώθηκε στην πόλη που ρίχνει βαριά την σκιά του ο Βεζούβιος ο Ίβηρας και χρειάστηκε 170 ματς (σε λιγότερα από 5 χρόνια) για να γίνει ο πρώτος Ισπανός σκόρερ του κάλτσιο. Αντίθετα ο 82χρονος, σήμερα, συμπατριώτης του -μέλος της «μεγάλης Ίντερ», των δύο σερί Πρωταθλητριών (1964-65), του Ελένιο Ερέρα (σ. ακολούθησε, στο Μιλάνο, τον πρώην προπονητή του στην Μπαρτσελόνα)- τα πέτυχε σε 12 χρόνια. Τα 42 με τους «νερατζούρι» και τα υπόλοιπα ως «μπλουτσερκιάτο».

Από «ρεζέρβα» του Μουρίνιο, πρωταγωνιστής στους «παρτενοπέι»

Ο 30χρονος Καγιεχόν προϊόν των τμημάτων υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης, ήρθε στην Νάπολι μετά από 2 χρόνια στην πρώτη ομάδα των «μερένχες», ως επιλογή του Ράφα Μπενίτεθ, αντί 10 εκ. ευρώ.

Ποσό που όχι μόνο απόσβεσε, μέχρι τελευταίου σεντ, αλλά πλέον, στην μητρόπολη του Ιταλικού Νότου, θεωρείται αστείο, βάσει της προσφοράς του τα προηγούμενα 4,5 χρόνια.

Ο Καγιεχόν, από εφεδρεία, με αμυντικογενείς ρόλους, επί Μουρίνιο, στους «μπλάνκος», μεταμορφώθηκε σ’ ακρογωνιαίο λίθο της σημερινής Νάπολι, χάρη στην ταχύτητα, την αποτελεσματικότητα και την τακτική πειθαρχία του.

Τέλειος επαγγελματίας, έχει χάσει μόλις δύο αναμετρήσεις, από τις 132 πρωταθλήματος που έδωσε, αυτό το διάστημα, η γαλάζια ομάδα. Συνολικά έχει φορέσει την φανέλα της 237 φορές, έχοντας «ματώσει» τα αντίπαλα δίχτυα 70 (σ’ όλες τις διοργανώσεις).

Πρωταγωνιστής, τόσο την προηγούμενη 2ετία επί Μπενίτεθ, όσο και σ’ αυτή με τον Σάρι. Επί των ημερών του Ιταλού, άλλωστε, αποτελεί μέλος των, αποκαλούμενων, «τριών τενόρων» της εμπροσθοφυλακής του 4-3-3 του (μαζί με Ινσίνιε – Μέρτενς)!

Την πρώτη χρονιά ως «παρτενοπέι» σκόραρε 15 φορές, τη 2η 11, επτά, την 3η, ενώ πέρσι 14. Την φετινή έχει σκοράρει πέντε, αλλά όλα αυτά τα νούμερα για τον Ανδαλουσιανό δεν λένε τίποτα.

Άλλο τον…καίει. Το παραδέχθηκε όταν ρωτήθηκε για το, χθεσινό, ιστορικό του επίτευγμα το οποίο…χαλαλίζει αφού: «Ονειρεύομαι να σκοράρω το γκολ που θα μας δώσει το πρωτάθλημα!»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ