Απ’ τα σαλόνια στα αλώνια: Στα γενέθλια της πολυδιοκτησίας η Ξάνθη παίζει ντέρμπι με τον Λεβαδειακό

Απ’ τα σαλόνια στα αλώνια: Στα γενέθλια της πολυδιοκτησίας η Ξάνθη παίζει ντέρμπι με τον Λεβαδειακό

Έναν χρόνο ακριβώς μετά την εμπλοκή της Ξάνθης στο σκάνδαλο πολυδιοκτησίας. Η ακριτική ομάδα προ... Ιβάν είχε 31 σερί έτη στη μεγάλη κατηγορία. Σήμερα είναι αναγκασμένη να παίζει ντέρμπι με τον Λεβαδειακό στη Superleague 2. Κάρμα...

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από το σκάνδαλο που συντάραξε τον ποδοσφαιρικό κόσμο της χώρας.

Τα… νταλαβέρια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την Ξάνθη, έφεραν την υπογραφή της πολυδιοκτησίας, όπως αποφάνθηκε πέρυσι, τέτοιες μέρες και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Χέρι-χέρι βάδιζαν οι δυο ΠΑΕ, αλλά ένα χρόνο μετά έχουν τραβήξει χωριστούς δρόμους. Ο μεν ΠΑΟΚ παίζει σήμερα ντέρμπι… επιβίωσης στο Φάληρο κόντρα στον νταμπλούχο Ολυμπιακό, η δε Ξάνθη έχει ντέρμπι με τον… Λεβαδειακό.

Αλλάξανε τα πράγματα, αλλάξανε και οι καταστάσεις. Οι Ακρίτες πήραν τον δρόμο της Superleague 2 μετά τις ποινές της πολυδιοκτησίας που τους επιβλήθηκαν.

Τη συμπόρευση με την ομάδα του Ιβάν Σαββίδη την πλήρωσαν ακριβά στην Ξάνθη. Πολύ ακριβά. Ήταν τόσο μεγάλο το τίμημα, που ο ακριτικός σύλλογος υποβιβάστηκε μετά από 31 συνεχείς παρουσίες στην Α’ εθνική/Super League.

Και που βρίσκεται σήμερα η Ξάνθη; Στα… σαλόνια της δεύτερης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπου δίνει μάχες με Λεβαδειακό και Παναχαϊκή για να επανέλθει ξανά στο προσκήνιο. Ενα προσκήνιο που τόσα χρόνια ήταν… ασπρόμαυρο για την ομάδα της Θράκης. Θα είναι δύσκολη η μάχη της ανόδου στην Superleague. Άλλωστε, με το… καλημέρα, είχε και στραβοπάτημα στη Λάρισα και στο ματς με τον Απόλλωνα.

Στις μέρες μας, κάποιοι το λένε κάρμα. Άλλοι πάλι, το λένε σύμπτωση. Σήμερα πάντως, η Ξάνθη έχει ντέρμπι στη Λειβαδιά με την τοπική ομάδα.

Στα πρώτα γενέθλια της σύμπραξης και της πολυϊδιοκτησίας. Ο δρόμος είναι γεμάτος εμπόδια για τους Ακρίτες, που πληρώνουν τις επιλογές του πρόσφατου (ασπρό) μαύρου παρελθόντος.

Και φυσικά τα ερωτήματα για την τωρινή Ξάνθη είναι πολλά. Που είναι ο ιδιοκτήτης της; Και κυρίως, πως και με ποιον τρόπο σχημάτισε ένα ρόστερ το οποίο κοστίζει κοντά στα δύο εκατομμύρια ευρώ; Ένα ρόστερ με μπάτζετ Superleague 1 προκειμένου να παίξει στη Superleague 2;

Γιατί στο γήπεδό της είδαμε το… φαινόμενο εν καιρώ πανδημίας να υπάρχουν 400 άτομα στις εξέδρες, σε ματς δεύτερης κατηγορίας; Ποιοι ήταν όλοι αυτοί και ποιος τους έβαλε στο γήπεδο;

Ερωτήματα με τα οποία δεν ασχολείται σχεδόν κανείς. Και δεν θα υπάρξει απάντηση ποτέ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ