ΕΠΟ – Δημοσιοποίησε τον κανονισμό των Ομάδων Β’

ΕΠΟ – Δημοσιοποίησε τον κανονισμό των Ομάδων Β’

Το πρωί της Δευτέρας (2/8) η ΕΠΟ δημοσιοποίησε τον κανονισμό των Ομάδων Β' της Σούπερ Λιγκ 2, για την αγωνιστική σεζόν 2021-2022.

Η ΕΠΟ έβγαλε στη δημοσιότητα το πρωί της Δευτέρας (2/8) τον κανονισμό για τις Ομάδες Β΄ ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν 2021-2022 για την Σούπερ Λιγκ 2.

Υπενθυμίζεται πως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, στο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου, ενέκρινε τη συμμετοχή στην Σούπερ Λιγκ 2, των Ομάδων Β’ του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Αυτές οι ομάδες, για τα επόμενα δύο έτη δεν θα μπορούν να υποβιβαστούν, αλλά αυτός ο περιορισμός θα αρθεί εφόσον υποβιβαστεί η Ομάδα Α΄.

Έτσι, την σεζόν 2023-2024 θα συμμετέχουν στα πλέι άουτ και θα πέφτουν, αλλά από την  αγωνιστική περίοδο 204- 2025 και έπειτα, δεν θα υπάρχει περιορισμός στο θέμα των υποβιβασμών.

Το όριο ηλικίας για την συμμετοχή στις Ομάδες Β΄αφορά στους παίκτες που έχουν κλείσει το 16ο έτος της ηλικίας τους έως και εκείνους που κατά την 1η Ιανουαρίου, δεν έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος αντίστοιχα.

Μόνο 5 παίκτες άνω των 23 ετών έχουν το δικαίωμα συμμετοχής, ενώ στο ΦΑ θα πρέπει να αναγράφονται τουλάχιστον 10 ποδοσφαιριστές προερχόμενοι από Ελληνικές Ακαδημίες, και με θητεία σε αυτές τουλάχιστον 3 χρόνια.

Υποχρεωτικά, σε κάθε αγώνα θα πρέπει να παίζουν 5 παίκτες, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ομάδα.

Τέλος, όσο αφορά στο Κύπελλο Ελλάδος, οι Ομάδες Β’ δεν θα μπορούν  να συμμετάσχουν, ενώ όποιος έχει Ομάδα Β’, δεν υποχρεούται να έχει αντίστοιχη ομάδα υποδομής.

Δείτε αναλυτικά τον νέο ΚΑΠ της ΕΠΟ

Δείτε αναλυτικά όλο τον κανονισμό 

καθώς και τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου 2021

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ