«Βόμβα» η ΑΕΛ με Μπαντιμπανγκά (vid)

«Βόμβα» η ΑΕΛ με Μπαντιμπανγκά (vid)

Ο 29χρονος Βέλγος εξτρέμ θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν με τα «βυσσινί».

Μία σπουδαία μεταγραφή ολοκλήρωσε η ΑΕΛ, στην προσπάθεια που καταβάλλει για να ενισχυθεί και να επιστρέψει στη Superleague.

Με τα βυσσινί θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο Ζίγκι Μπαντιμπανγκά, ο 29χρονος Βέλγος εξτρέμ ο οποίος κάποτε θεωρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της πατρίδας του.

Ο Μπαντιμπανγκά υπέγραψε συμβόλαιο με τη Λάρισα, αφού συναντήθηκε με τον Αλέξη Κούγια και συμφώνησαν στις τελευταίες λεπτομέρειες της συνεργασίας τους.

Τη μεταγραφή υλοποίησε ο πρώην γενικός αρχηγός της ΑΕΛ, Ηρακλής Λαζάρου, σε συνεργασία με το γραφείο GT Sports Agency (Παναγιώτης Τσάλας).

Ο Μπαντιμπανγκά δεν έρχεται πρώτη φορά στα μέρη μας, αφού έχει περάσει από το δυναμικό του Εργοτέλη και του Αστέρα Τρίπολης, ενώ έπαιξε και στην Κύπρο με την Ομόνοια.

Ο Μπαντιμπανγκά αναδείχτηκε από τις ακαδημίες της Άντερλεχτ, αλλά δεν κατάφερε να καθιερωθεί και να κάνει το ξεπέταγμα του. Κατόπιν έπαιξε στη μολδαβική Σερίφ Τιρασπόρ και πριν έρθει στον πάγκο, έμεινε στο Καζακστάν στη Ορνταμπασί και στη Σαχτέρ Καραγκαντί.

Επίσης, ο Βέλγος ήταν διεθνής με τις εθνικές Κ19 και Κ21, αλλά δεν μπόρεσε να κληθεί και σε επίπεδο αντρών.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μία σημαντική προσθήκη για την ΑΕΛ και ειδικά για το επίπεδο της κατηγορίας, ο Μπαντινμπανγκά μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Η ανακοίνωση από την ΠΑΕ ΑΕΛ για τις δύο προσθήκες:

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει τρείς ιδιαίτερα αξιόλογες μεταγραφές.

1. Η πρώτη μεταγραφή που ανακοινώνει η ΠΑΕ ΑΕΛ είναι η απόκτηση του Βέλγου ποδοσφαιριστή, του πολύ γνωστού στην Ελλάδα, Ziguy Badibanga.

Ο Ziguy Badibanga, αφού αγωνίσθηκε με εξαιρετική επιτυχία στην Super League 1 με τον Εργοτέλη και τον Αστέρα Τρίπολης, αγωνίσθηκε με επιτυχία σε ευρωπαϊκές ομάδες όπου πρωταγωνισθούσαν, αγωνιζόμενος κατ’ επανάληψη στο Europa League.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εν λόγω ποδοσφαιριστής υπήρξε συμπαίκτης του Ρομελου Λουκάκου στην Άντερλεχτ .

Αναλυτικά το βιογραφικό του Βέλγου.

2010/2011 Άντερλεχτ

2011/2012 Ντε Γραφτσααπ

2012/2013 Σαρλερουά

2013/2014 Εργοτέλης

2014/2015 Αστέρας Τρίπολης

2015/2016 Ομόνοια

2016/2018 Σέριφ Τίρασπολ

2018/2020 Ορντάμπασι

2020/2021 Σαχτάρ Καραγκάντι

2. Η δεύτερη μεταγραφή που ανακοινώνει η ΠΑΕ ΑΕΛ είναι η απόκτηση του Αymen Tahar ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια ήταν ο κεντρικός μέσος του Παναιτωλικού έχοντας 53 συμμετοχές πάντοτε ως βασικός, αλλά προηγουμένως είχε αγωνισθεί με επιτυχία στις Sheffield United, Steaua Bucurest και Boavista.

3. Η τρίτη μεταγραφή που ανακοινώνει η ΠΑΕ ΑΕΛ είναι η απόκτηση από τον ιστορικό Πανιώνιο του γεννημένου το 2002, Μάρκο Νίνο.

Ο Μάρκος Νίνο είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ελληνικού ποδοσφαίρου και αγωνίζεται ως 10άρι και αριστερό winger.

Είναι δημιούργημα των εξαιρετικών ακαδημιών του Πανιωνίου και κατά την περσινή περίοδο ήταν βασικό στέλεχος της νεανικής ομάδας που δημιούργησε ο Κοροπούλης με τους συνεργάτες του κερδίζοντας το πρωτάθλημα στον όμιλο του στην Γ’ Εθνική, αφήνοντας δεύτερη την ιδιαίτερα ισχυρή Ηλιούπολη.

Ο Μάρκος Νίνο υπέγραψε συμβόλαιο 4 ετών.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ θέλει να ευχαριστήσει τους κ.κ. Σκούρα, Κωσταρίδη και Κοντοέ για την παραχώρηση αυτού του εξαίρετου ταλέντου στην ομάδα μας.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ καλωσορίζουμε και τα 3 νέα αποκτήματα στην οικογένεια μας και τους περιμένουμε την επόμενη βδομάδα να είναι όλοι στην Λάρισα και να τεθούν στην διάθεση του κ. Φραντζέσκου και των συνεργατών του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ