Η «έκρηξη» του Μαρίνου, η «σκόνη» του Πινακά, οι σταθερές και η εξέλιξη που έχει ο Ολυμπιακός Β

Η «έκρηξη» του Μαρίνου, η «σκόνη» του Πινακά, οι σταθερές και η εξέλιξη που έχει ο Ολυμπιακός Β

Ο Ολυμπιακός Β αρχίζει να εκκολάπτει πρωταγωνιστές, με τον Γιώργο Μαρίνο να κάνει τη διαφορά στον Βόλο και τον Πινακά να κάνει –επιτέλους- την «εμφάνισή» του.

Δεν είναι μυστικό. Ούτε κάτι που δεν γνώριζαν στον Πειραιά. Ο Ολυμπιακός Β, ξέχωρα από τα αποτελέσματα που φέρνει και την απόδοση που θα είχε και έχει στα παιχνίδια του, διαθέτει ορισμένους ποδοσφαιριστές που εάν τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά, η πορεία τους προς την πρώτη ομάδα θα γίνει με τρόπο φυσιολογικό. Και… λογικό. Καθώς το ταλέντο, η ποιότητα και η βελτίωσή τους, μέσα από την τριβή και τις εμπειρίες των αγώνων σε επίπεδο ανδρών και Super League 2, είναι σαφές ότι προκαλεί ραγδαία εξέλιξη σε πολλούς από τους «μικρούς».

Το Σάββατο ο Ολυμπιακός πέρασε με 3-2 από την έδρα του Ολυμπιακού Βόλου. Από την έδρα μιας ομάδας που «καιγόταν» για βαθμούς. Και το έκανε με τρόπο εντυπωσιακό. Με αφέλεια, μεν, αλλά με τη διαφορά επιπέδου να είναι εμφανής. Το 0-2 έγινε 2-2 χωρίς… λόγο και με αδράνεια στο ανασταλτικό κομμάτι, απόρροια της απειρίας των παικτών. Αλλά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι αναδείχθηκε η μεγάλη ποιότητα που διαθέτει η ομάδα του Πειραιά.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Γιώργος Μαρίνος, με ένα γκολ-ποίημα για το 1-0 και την ασίστ της νίκης στον Πινακά. Αυτό, το να είναι ο εν λόγω παίκτης διακριθείς, δεν αποτελεί έκπληξη. Απλώς τη φυσιολογική εξέλιξη. Διότι για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή ο Ολυμπιακός έχει βλέψεις. Και απαιτήσεις. Και υπάρχει η άποψη ότι στη 2η σεζόν του στη Super League 2 (σ.σ. πέρυσι είχε δοθεί δανεικός στον Λεβαδειακό), πρέπει να δείξει ότι είναι έτοιμος να κάνει τη διαφορά. Ξεκίνησε καλά τη σεζόν, ήταν ο κορυφαίος παίκτης στην πρεμιέρα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, ήταν διαρκώς βασικό κομμάτι της 11άδας από τον Ιμπαγάσα, αλλά το λάθος του στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα (08/12/21), τον έθεσε εκτός ομάδας.

Αυτή η… απομόνωση αντί να «ρίξει» έκανε καλό στον αριστεροπόδαρο εξτρέμ του Ολυμπιακού. Πολύ καλό. Ανανέωσε το συμβόλαιό του για ακόμη 3 χρόνια. Και έκτοτε η πορεία του είναι διαρκώς ανοδική, παρότι έμεινε 1,5 μήνα εκτός αγώνων. Κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου ήταν αυτό που θέλει ο Αριέλ Ιμπαγάσα: Ηγέτης και κομβικός στην εξέλιξη του αγώνα. Και με ένα γκολ από εκείνα που πετυχαίνουν μόνο ξεχωριστοί παίκτες. Πήρε την μπάλα δεξιά, συνέκλινε σούταρε με το αριστερό και κάρφωσε την μπάλα στο δεξί «παράθυρο» γκολκίπερ Ξενοδόχοφ. Και τελικά ήταν και αυτός που καθόρισε κατά το ήμισυ τη νίκη, καθώς έδωσε την ασίστ από την οποία σκόραρε ο Πινακάς.

Αυτός ήταν και το δεύτερο σημαντικό πρόσωπο του αγώνα. Πολλοί μπορεί να το ξεχνούν, αλλά ο Πινακάς είναι μία από τις πιο ακριβές μεταγραφές που έκανε φέτος ο Ολυμπιακός. Μεταγραφή 1,5 εκατομμυρίου. Και το να μην ξεχωρίζει σε επίπεδο Β ομάδας, δεν είναι ακριβώς ιδανική εξέλιξη της «μετοχής». Και στη δική του περίπτωση έγιναν πολλά. Εκανε ντεμπούτο μόλις τη 10η αγωνιστική της Super League 2, φανερά ανέτοιμος, όχι μόνο να κάνει τη διαφορά, αλλά ακόμη και να βοηθήσει. Δούλεψε, προσπάθησε και στον Βόλο πέταξε τη σκόνη της ατυχίας και της κακοδαιμονίας από πάνω του. Το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον ίδιο. Αλλά και από τους συμπαίκτες του. Και συνολικά από τον σύλλογο. Διότι κεφάλαια όπως ο Πινακάς, μόλις 20 ετών, δεν μπορεί να θεωρούνται επ ουδενί «καμένα».

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός Β έχει φέρει στην επιφάνεια και κάποιες σταθερές. Κάποιους ποδοσφαιριστές που κάνουν τη διαφορά ή τουλάχιστον είναι σταθεροί και αποτελούν σημεία αναφοράς. Για τον Γιώργο Ξενιτίδη τα λόγια περιττεύουν. Στα 22 του είναι έτοιμος ποδοσφαιριστής. Και το δείχνει με κάθε τρόπο. Το έδειξε και στον Βόλο, αποτελώντας ένα από τα κλειδιά της νίκης. Ο Πέτρος Μπαγκαλιάνης είναι η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν και τώρα που επέστρεψε ο Αλέξης Καλογερόπουλος, οι δυο τους δημιουργούν το αμυντικό δίδυμο του… μέλλοντος της πρώτης ομάδας. Με κάποια λάθη λόγω απειρίας να είναι λογικά, αλλά με τη συνολική εικόνα να είναι εντυπωσιακή.

Σταθερές και ο Ιωάννης Κωστή και ο Τόλης Αποστολόπουλος. Ο Κύπριος μεσοεπιθετικός είχε ακόμη μία θετική παρουσία, ενώ ο αριστερός μπακ της ομάδας Β μπορεί να βρίσκεται στη σκιά του Φώτη Κίτσου, τον οποίο έχει επιλέξει για την πρώτη ομάδα ο Πέδρο Μαρτίνς, αλλά οι εμφανίσεις του δείχνουν ότι εάν συνεχίσει έτσι, θα έρθει και η δική του ώρα. Επίσης, τον Βόλο ήταν πολύ καλός και ο Βασίλης Σουρλής. Ένα τεράστιο πρότζεκτ για τον Ολυμπιακό, που οφείλει να ανεβάσει ταχύτητα και να παίξει βάσει του ταλέντου και των πραγματικών δυνατοτήτων του. Διότι η δική του εξέλιξη, αυτομάτως θα σημαίνει μονιμοποίηση στην πρώτη ομάδα.

ΥΓ. Είναι λογικό να έχουν περάσει σχεδόν 24 ώρες και η ΕΡΤ να μην έχει βγάλει έστω Highlights από το παιχνίδι Ολυμπιακός Βόλου – Ολυμπιακός Β; Και, εντάξει, επιλέγει να μην δείξει τον Ολυμπιακό, αλλά είναι δυνατόν να μην έχει φροντίσει να βγουν τα στιγμιότυπα, έστω να δει ο κόσμος τα γκολ και τις φάσεις; Ποιος ο λόγος που πήρε το προϊόν, εάν δεν μπορεί να το αξιοποιήσει σωστά και να το προσφέρει στο κοινό;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ