Πάτησε κορυφή η Λάρισα, με πέναλτι και ο ΠΑΟΚ Β’

Πάτησε κορυφή η Λάρισα, με πέναλτι και ο ΠΑΟΚ Β’

H Λάρισα δεν συνάντησε καμία αντίσταση από τον Ηρακλή, επικράτησε με 3-0 και ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή του Βορείου ομίλου μαζί με την Βέροια. Ο ΠΑΟΚ Β' χάρη σε δύο πέναλτι από ένα σε κάθε ημίχρονο νίκησε με 2-1 τον Απόλλωνα Πόντου.

Η Λάρισα δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στον Ηρακλή και νίκησε τον Γηραιό εντός έδρας με 3-0 για την 22η αγωνιστική της Super League 2, ανεβαίνοντας προσωρινά στην πρώτη θέση μαζί με την Βέροια, η οποία έχει ένα παιχνίδι λιγότερα και αντιμετωπίζει τα Τρίκαλα εκτός έδρας σε λίγη ώρα.

Ο ΠΑΟΚ Β’ από την άλλη με εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι ένα στο αρχή του πρώτου ημιχρόνου και ένα πέντε λεπτά πριν από την συμπλήρωση των 90 επικράτησε δύσκολα με 2-1 του Απόλλωνα Πόντου.

Η ΑΕΛ ήταν σε όλη την διάρκεια του αγώνα ανώτερη από τον Ηρακλή και δεν το άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι πήραν νωρίς το προβάδισμα στο σκορ όταν στο 15′ λεπτό του ματς ο Μπέρτος με μία βαθιά μπαλιά βρήκε τον Μαυριά, που ήταν μόνος του στην περιοχή, κι εκείνος με μία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά νίκησε τον Παλαβράκη για το 1-0. Ένα λεπτό πριν από την συμπλήρωση των 45′ η Λάρισα έχασε την ευκαιρία με τον Νικολιά όταν το σουτ του μετά από τετ α τετ σταμάτησε επάνω στον τερματοφύλακα του Γηραιού.

Στο δεύτερο μέρος και πάλι η Λάρισα ήταν η απόλυτη κυριάρχος στην αναμέτρηση και ο Όγκμποε έγραψε το 2-0 από τη λευκή βούλα, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Γιάκος διαμόρφωσα το τελικό 3-0.

ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος, Κοτζαμανίδης, Θεοχάρης, Κολομπίνο, Ραμίρεζ (63′ Γιάκος), Θ. Παπαγεωργίου, Μπέρτος, Μαυριάς, Αμπούντ Ομάρ, Νικολιάς.

Ηρακλής: Παλαβράκης, Μπαλικτσής, Παπαδπουλος (57′ Μασούρας), Μανωλάκης, Α. Παπαστεριανός, Πατράλης, Ναπολιτάνο, Γιουμπιτάνα (46′ Τότσκα), Τομάς, Κάκκο, Καρτσαμπάς.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση, με τον Τζίμα να κερδίζει πέναλτι στο 8′. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός ανέλαβε ο ίδιος της εκτέλεση, νικώντας τον Πίτκα για να κάνει το 1-0. Καθ’ όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ Β’ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να κάνει κάτι το αξιοσημείωτο, ενώ από την άλλη ούτε ο Απόλλωνας είχε κάποια σημαντική ευκαιρία με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται υπέρ του ΠΑΟΚ Β’ με 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα έχοντας δοκάρι στο 54′ με φάουλ του Γαϊτανίδη για να δουν ωστόσο τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο 71′ με την κεφαλιά του Ρούνεϊ να κάνει το 1-1. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ Β’ ανέβασε την πίεση του και κατάφερε στο 83′ λεπτό να κερδίσει πέναλτι όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Αμαραντίδη, ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ανέλαβε ο Γκορντεζιάνι διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

ΠΑΟΚ Β’: Μπουργάνης, Καλουτσικίδης, Παναγιώτου, Τάχατος, Τσοπούρογλου (76′ Αποστολόπουλος), Σαλαμούρας, Μελετίδης, Τσάουσης, Γαϊτανίδης (67′ Σμυρλής), Τζίμας (76′ Χατζηστραβός), Πανίδης (67′ Γκορντεζιάνι).

Απόλλων Πόντου: Πίτκας, Αλόντο, Σουντουρά, Καλαϊτζίδης, Ρούνεϊ, Ενομό, Αμπουντού, Τσιμίκας, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Φράγκος.

Τελικά αποτελέσματα Α’ ομίλου:

Απόλλων Λάρισας – Πανσερραϊκός 1-0

ΑΕΛ – Ηρακλής 3-0

ΠΑΟΚ Β – Απόλλων Πόντου 2-1

Ολυμπιακός Βόλου – Αναγέννηση Καρδίτσας 0-1

Αλμωπός Αριδαίας – Ξάνθη 2-2

Καβάλα – Θεσπρωτός 1-1

Tελικά αποτελέσματα Β’ ομίλου 

Καλλιθέα – Ηρόδοτος 3-0

Ζάκυνθος – Ρόδος 5-0

Χανιά – Επισκοπή 1-0

Διαγόρας – Κηφισιά 0-2

Εργοτέλης – Καλαμάτα 2-0

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ