Η ιστορία του Ανδρέα Τετέι που έχει κάτι από… Giannis (vids)

Η ιστορία του Ανδρέα Τετέι που έχει κάτι από… Giannis (vids)

Ποιός είναι ο Ανδρέας Τετέι που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, έκανε... θραύση στη Superleague 2, έγινε Έλληνας και θυμίζει κάτι από... Γιάννη Αντετοκούνμπο

Η Κηφισιά μπορεί να αγωνίζεται στη Superleague 2, όμως είχε να παρουσιάσει μια από τις πιο όμορφες ιστορίες της φετινής σεζόν στην Ελλάδα.

Η ομάδα των βορείων προαστίων κατάφερε να μείνει στην κατηγορία, έφτασε μέχρι και τους «16» του Κυπέλλου, όπου αποκλείστηκε από την ΑΕΚ, ενώ ανέδειξε και ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ενδιαφέροντα πρότζεκτ του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο λόγος για τον Ανδρέα Τετέι, έναν ποδοσφαιριστή που σε 34 ματς φέτος είχε 12 γκολ και 1 ασίστ με την Κηφισιά και ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας. Ο Τετέι ίσως είναι το μεγαλύτερο κρυμμένο «διαμάντι» των μικρών κατηγοριών του ποδοσφαίρου της Ελλάδας.

Και η τελευταία εξέλιξη τον φέρνει στον «αφρό» του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς ο νεαρός επιθετικός κατάφερε μετά από πολλούς μήνες και χρόνιες προσπάθειες να νικήσει τη γραφειοκρατία και να γίνει επίσημα Έλληνας πολίτης, ανοίγοντας τον δρόμο για μια σπουδαία καριέρα, μιας και έχει όλα τα φόντα για να το κάνει…

Ο Τετέι είναι μόλις 21 ετών, έχει ύψος 1.90, είναι ταχύτατος και με την μπάλα στα πόδια και χωρίς αυτή, αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και έχει το εύκολο γκολ. Το απέδειξε με το «καλημέρα» στην Κηφισιά όπου πέτυχε 12 τέρματα.

Η χρονιά που έκανε φέτος είναι άξια αναφοράς, όμως αυτό που τον κρατούσε πίσω ήταν η ελληνική ιθαγένεια που του έλειπε, αφού έπιανε θέση ξένου. Όλα αυτά μέχρι σήμερα όμως, αφού πλέον είναι και επίσημα Έλληνας πολίτης, είναι γηγενής ποδοσφαιριστής, μπορεί να παίξει στην Εθνική Ελλάδος και… η συγκεκριμένη εξέλιξη… άνοιξε την όρεξη των «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ιστορία του που θυμίζει… Αντετοκούνμπο

Ο Τετέι έχει καταγωγή από την Γκάνα (μέσω πατέρα) και τη Σιέρα Λεόνε (μέσω μητέρας) και έχει γεννηθεί στην Ελλάδα. Οι γονείς του ήρθαν στην Ελλάδα και ο επιθετικός της Κηφισιάς μεγάλωσε στην Κυψέλη και έπαιζε μπάλα στα… στενά της Αθήνας, θυμίζοντας έντονα κάτι από την απίστευτη ιστορία του Γιάννη Αντετοκούνμπο που κάνει πράγματα και θαύματα εδώ και μια δεκαετία περίπου στο ΝΒΑ.

Από πολύ μικρή ηλικία έπαιζε με τους φίλους του στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη έξω από την εκκλησία, ενώ σε σύλλογο ξεκίνησε να αγωνίζεται στον Άτλα Κυψέλης, ένα σωματείο της γειτονιάς του.

Τα προσόντα του ήταν μεγάλα, είχε εντυπωσιακή σωματοδομή από μικρή ηλικία, ενώ από τους πρώτους μήνες έδειξε εντυπωσιακά στοιχεία. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να πάρει μεταγραφή στην Κορωνίδα Γαλατσίου και ύστερα, στα 15 του, πήγε στον ΠΑΟ ΡΟΥΦ που εκείνη την εποχή έπαιζε στο Α’ Τοπικό της Αθήνας.

Εκεί είναι και οι πρώτες του εμφανίσεις σε πρώτη ομάδα, από μικρή ηλικία. Από τον ΠΑΟ Ρουφ είναι που τον είδε και η Κηφισιά και τον απέκτησε, με την αφορμή να είναι ένα φιλικό ματς μεταξύ των δύο ομάδων το καλοκαίρι του 2020, στο οποίο διέπρεψε…

Στην Κηφισιά βρίσκεται δυο χρόνια, όμως έχει συνδεθεί με την ομάδα και έχει δεθεί με τον κόσμο όσο κανείς, σκοράροντας μερικά από τα πιο κρίσιμα τέρματα στην ιστορία της. Ένα από αυτά ήταν με την ΑΕΚ για το Κύπελλο, αλλά και με τον Πανιώνιο έναν χρόνο πριν που έστειλε την ομάδα στη Superleague 2.

Ο Τετέι και η οικογένεια του μόχθησαν για να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια και να θεωρείται Έλληνας, παρότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η γραφειοκρατία τον κρατούσε πίσω, όχι πια όμως και ο 21χρονος επιθετικός είναι έτοιμος να «πετάξει». Από μικρη ηλικία όλοι όσοι ήταν δίπλα του (προπονητές, συμπαίκτες) θεωρούσαν ότι όλοι θα μιλάνε για εκείνον και εφόσον εξασφάλισε τα χαρτιά που δικαιούνταν έχει όλο τον δρόμο πλέον… στρωμένο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ