Ένα ολόκληρο σύστημα εναντίον του Ολυμπιακού Β΄: Νέο «χτύπημα» μέσα στον Ρέντη και… 1-1

Ένα ολόκληρο σύστημα εναντίον του Ολυμπιακού Β΄: Νέο «χτύπημα» μέσα στον Ρέντη και… 1-1

Τα πρωτοπαλίκαρα της Εξυγίανσης δεν αφήνουν σε ησυχία τον Ολυμπιακό Β. Με αποδείξεις. Και τελευταία αυτή κόντρα στον Διαγόρα.

Διαφημίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε ολόκληρη την Ευρώπη ο Ολυμπιακός. Και δεν το κάνει μόνο με την πρόκριση τους στους ημιτελικούς του Conference League. Το καταφέρνει μέσα και από την παραγωγική διαδικασία του.

Από την πρωταθλήτρια κ-19 ομάδα του που από χθες βρίσκεται στον τελικό του Youth League: Στον τελικό του Champions league των πιτσιρικάδων για να συνεννοηθούμε. Κόντρα σε κοτζάμ Μίλαν και έχοντας ήδη αποκλείσει ομάδες σαν την Ίντερ και τη Μπάγερν Μονάχου.

Τι δουλειά έχουν όμως όλα αυτά στον πρόλογο της αναμέτρησης Ολυμπιακός Β΄-Διαγόρας 1-1 που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στον Ρέντη; Δυστυχώς, έχουν. Και παραέχουν.

Έχουν γιατί η ΕΠΟ και συνολικά όσοι παριστάνουν ότι κόπτονται για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα έπρεπε να έχουν άλλον σεβασμό στην παραγωγική διαδικασία. Σε εκείνη που έχει την υποχρέωση να αναδείξει τους επόμενους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Και οι ομάδες Β΄ είναι κομμάτι αυτού του εγχειρήματος. Της παραγωγικής διαδικασίας. Δεν φτιάχτηκαν για να παίρνουν τα πρωταθλήματα στη Super League 2, ούτε για να αποσκοπούν σε έσοδα.

Σχηματίστηκαν ακολουθώντας μια φόρμουλα με ισχύ σε όλη την Ευρώπη για να καλύψουν το περίφημο «gap»: Το κενό ανάμεσα στα τμήματα υποδομής και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είναι «εργαλεία» για την ανάδειξη του Έλληνα ποδοσφαιριστή. Και κοστίζουν πολύ ακριβά οικονομικά και συναισθηματικά για να πέφτουν στα χέρια κάθε… απαράδεκτου που παρασιτικά παραμένει στο ποδόσφαιρο.

Είναι όλο αυτό το.. .παρεάκι της Εξυγιάνσης που έχει βρει τον μπελά του από τον Ολυμπιακό ο οποίος τους έχει βγάλει όλους στη σέντρα: Και για να εκδικηθούν έχουν στήσει ολόκληρο πανηγύρι σε βάρος της ομάδας Β΄. Με χυδαίες διαιτησίες, προκλητικές τιμωρίες και πλέον με στόχο μπας και υποβιβάσουν τους Ερυθρόλευκους ή καλύτερα μπας και τους αποθαρρύνουν προκειμένου να τραβηχτούν μακριά από αυτή την αδιανόητη κατάσταση. Ξεκίνησε ο Ολυμπιακός Β΄ φέτος στο πρωτάθλημα της Super League 2 με -10 βαθμούς γιατί πέρσι δεν ανέχονταν τη διαιτητική χυδαιότητα. Και εδώ και μήνες τον καταδιώκουν από παιχνίδι σε παιχνίδι. Αδιανόητα λάθη.

Προκλητικά. Μην πάτε μακριά: Στο Διαγόρας- Ολυμπιακός Β΄ στις 11 Απρίλη ακύρωσαν στους Ερυθρόλευκους γκολ γιατί αποφάσισαν ότι έπρεπε να επαναληφθεί κόρνερ (!!!!!!) και κάπως έτσι τους υποχρέωσαν σε ήττα (0-1). Σήμερα στο Ολυμπιακός Β΄-Διαγόρας δεν του έδωσαν ένα προφανές πέναλτι σε ανατροπή του Μπαγκαλιάνη ακριβώς πριν οι Ροδίτες ανοίξουν το σκορ σε μια παρτίδα που τελικά ολοκληρώθηκε με 1-1.

Στους πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού τα κάνει αυτά το «σύστημα»: Η ΚΕΔ που στέλνει τα πρωτοπαλίκαρα της. Οι παρατηρητές που δεν είδαν, δεν ξέρουν. Ακόμη και η Κυβέρνηση: Έδωσε συγχαρητήρια ο Βρούτσης στους Νέους του Ολυμπιακού για την πρόκριση του Youth League κόντρα στη Μίλαν. Ξέρει όμως ο Υφυπουργός Αθλητισμού ότι όλο τον χρόνο ο Κουτσίδης, ο Κωστούλας, ο Μουζακίτης και οι άλλοι παίζουν και στον Ολυμπιακό Β΄ για να μπορούν αύριο να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές; Ξέρει λοιπόν ότι αυτά τα παιδιά περνούν τη… φρίκη όλων αυτών των αδιανόητων λαθών που από παιχνίδι σε παιχνίδι σχηματίζουν μια αδιανόητη πρόκληση. Σιγα μην ξέρει. Σιγά μην ασχολείται και αυτός. Όπως οι προηγούμενοι. Υπουργοί για τις… φωτογραφίες.

Το πιο βρώμικο πρωτάθλημα της Ευρώπης είναι η Super League 2. Όχι επειδή το λέμε εμείς, αλλά μιας και το… ραντάρ της UEFA χτυπά σαν το τρίγωνο στα Κάλαντα σε κάθε αγωνιστική. Στοιχηματζήδες, αριβίστες, ενίοτε και κακοποιοί σε ένα περιβάλλον που η Κυβέρνηση τους πριμοδοτεί με ποσοστό από το στοίχημα (!!!!!) και συνήθως τους κάνει και κανά δωράκι τηλεοπτικών δικαιωμάτων μέσω της ΕΡΤ. Σε αυτόν τον… βόθρο όμως ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός κλπ προσπαθούν να βάλουν νέα παιδιά να παίξουν. Και αυτά πέρα του ότι βρίσκονται σε γήπεδα καρμανιόλες και ενίοτε (εκτός έδρας) σε συνθήκες τριτοκοσμικές έχουν την υποχρέωση να μάθουν και σε αυτά: Στην ψυχική δοκιμασία λαθών που δεν τα λες και ανθρώπινα τις περισσότερες φορές.

Τώρα ο Ολυμπιακός Β΄και ο Παναθηναϊκός Β΄είναι στα πρόθυρα του υποβιβασμού. Να φύγουν αυτοί, να μείνουν οι… Στοιχηματζήδες. Και να κάνει η Κυβέρνηση ότι δεν καταλαβαίνει. Ντροπή. Και μιας και όλα αυτά ξεκίνησαν με αφορμή το Ολυμπιακός Β΄-Διαγόρας Ρόδου 1-1; Άντε και μια ποδοσφαιρική περιγραφή σε κάτι που δεν είναι ποδόσφαιρο.

Ο Ολυμπιακός Β’ υποδέχτηκε τον Διαγόρα Ρόδου στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη για την 6η αγωνιστική των playouts της Super League 2. Οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν την πρώτη τους νίκη ύστερα από τέσσερα σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα, ώστε να… ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση της βαθμολογίας του Β’ Ομίλου και να πάρουν σημαντική… ανάσα παραμονής. Από την άλλη, ο Διαγόρας είχε ως μοναδικό σκοπό να δώσει συνέχεια στα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα για τον ίδιο και να αποκτήσει μεγαλύτερο… αέρα στην κορυφή.

Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες (1-1) μετά τα γκολ των Μανιά και Μπα και έτσι το σύνολο του Αριέλ Ιμπαγάσα παρέμεινε στην τελευταία θέση του Β’ Ομίλου των playouts της Super League 2 με 16 βαθμούς. Από την άλλη, μόνος πρώτος βρίσκεται ο Διαγόρας με 26 βαθμούς και… αέρα πέντε πόντων από το δεύτερο Αιγάλεω.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς πολλές συγκινήσεις και με ελάχιστες ευκαιρίες για τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δυσκολευόταν αρκετά να βρει κενούς χώρους και να δημιουργήσει επικίνδυνες στιγμές κόντρα στον πολύ καλά οργανωμένο Διαγόρα Ρόδου.

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα άλλαξαν, αφού στο 60ο λεπτό ο Μιχάλης Μανιάς άνοιξε το σκορ και έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Ο Ολυμπιακός Β’ είχε γρήγορη απάντηση και οχτώ λεπτά μετά βρήκε γκολ ισοφάρισης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αλγκασίμ Μπα. Το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος και έτσι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από έναν βαθμό.

Ολυμπιακός Β’ (Α. Ιμπαγάσα): Παπαδούδης, Μπα, Λάιντνερ, Βλαχομήτρος, Μπαγκαλιάνης, Σγουρός, Αποστολόπουλος, Κατσουλίδης, Σαπουντζής, Πινακάς, Αργυρίου.

Διαγόρας (Ντόστανιτς): Λαδάς, Αρίας, Νικολής, Δημητρίου, Δημόπουλος, Παπατόλιος, Μασούρας, Λούκιτς, Βολάκης, Λεσάι, Μανιάς.

Διαιτητής: Γεωργόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Καραλής (Ηλείας), Δασκαλομαρκάκης (Ρεθύμνου)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ