Πρόκληση της ΕΡΤ: Δεν έχει χρήματα για τη Super League 2, έχει 9.000.000 € για τον ΠΑΟΚ

Πρόκληση της ΕΡΤ: Δεν έχει χρήματα για τη Super League 2, έχει 9.000.000 € για τον ΠΑΟΚ

Σε μια λεπτή γραμμή ακροβατεί η Super League 2, αφού μετά από συνάντηση της Λίγκας με τον διευθ. σύμβουλο της ΕΡΤ, έγινε σαφές ότι η δημόσια τηλεόραση δεν έχει τα χρήματα για τα τηλεοπτικά της κατηγορίας.

Η κατάσταση στην ΕΡΤ έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα κοροϊδίας (προς το κοινό και τους πολίτες, που πληρώνουν). Μόλις μία ημέρα μετά δημοσιοποίηση των καταγγελιών του Ολυμπιακού σε Αρειο Πάγο και ΕΣΡ, αναφορικά με τους χειρισμούς της διοίκησης της Δημόσιας Τηλεόρασης, ήρθε η ωμή επιβεβαίωση ότι κάτι περίεργο συμβαίνει στο βασίλειο της… Αγίας Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, ο πολυγραφότατος (μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με ανακοινώσεις κατά του Ολυμπιακού) πρόεδρος της ΕΡΤ και πρώην πρόεδρος της ΠΔΕ/ΕΠΟ, διορισμένος από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προνομιακός συνομιλητής (στα ρώσικα) του Ιβάν Σαββίδη, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της νεότευκτης Super League 2, με σκοπό να συζητήσουν το θέμα της τηλεοπτικής κάλυψης των αγώνων των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα, από την ΕΡΤ!

Κι, όμως, η δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία βρίσκεται πλέον στον… αέρα, κι αυτό γιατί η δημόσια τηλεόραση -που θα στήριζε με τα χρήματα από τα τηλεοπτικά τη νεοσύστατη κατηγορία-, δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Με τον Δρόσο να λέει στους εκπροσώπους της Λίγκας ότι δεν έχει γίνει εκταμίευση του ποσού που είχε προαναγγελθεί. Και ότι τα ταμεία είναι άδεια.

Βεβαίως, όλη αυτή η φαρσοκωμωδία είναι σαφές ότι έχει άμεση σύνδεση και με τα εκατομμύρια που μοιράζει η ΕΡΤ στον ΠΑΟΚ. Τον οποίο ετοιμάζεται να κλείσει με 9.000.000 € τον χρόνο, για να δείχνει τα παιχνίδια του.

Εδώ, λοιπόν, τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά. Διότι εάν η ΕΡΤ και ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν τόσα λεφτά για τον ΠΑΟΚ, που δεδομένα δεν θα τα πάρουν πίσω, γιατί αφήνουν στον αέρα ένα ολόκληρο πρωτάθλημα, που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε, πιέζοντας μέσω των χρημάτων της ΕΡΤ.

Είναι από εκείνα τα πολύ ωραία ερωτήματα που θα κληθεί να απαντήσει η ΕΡΤ και οι υπεύθυνοί της στον Αρειο Πάγο, το ΕΣΡ και όπου, τέλος πάντων, φτάσει το θέμα. Διότι η κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, εάν αποδειχθεί, μπορεί να επιφέρει δυσάρεστες συνέπειες στους νάρκισσους που νομίζουν ότι έχουν το μέγεθος και το ανάστημα να ειρωνεύονται και να παίζουν επιχειρηματικά παιχνίδια στην πλάτη των πολιτών που πληρώνουν.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Super League 2 αναφέρει:

«Συνάντηση με τον κο Ιωάννη Δρόσο, πραγματοποίησε σήμερα επιτροπή της Super League 2, αποτελούμενη από τον πρόεδρο της Διοργανώτριας Λεωνίδα Λεουτσάκο και τους κ.κ. Κολοκυθά, Μονεμβασιώτη, Ροκάκη, Χριστοβασίλη, Οταπασίδη και Λυχναρά.

Η επιτροπή έκρινε πως ήταν ορθότερο να προηγηθεί η συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΡΤ και στη συνέχεια να έρθει σε επαφή με τον κο Βασιλειάδη, με τον οποίο ακύρωσε το σημερινό της ραντεβού και το μετέφερε για τη Δευτέρα 1/7 και ώρα 13.30.

Το συμπέρασμα που προέκυψε μετά την πολύωρη συνάντηση με τον κο Δρόσο, είναι πως στα ταμεία της ΕΡΤ δεν υπάρχουν χρήματα για την υπό σύσταση κατηγορία, καθώς δεν έχει γίνει καμία εκταμίευση του προαναγγελθέντος ποσού. Κατόπιν αυτού, το προσεχές πρωτάθλημα βρίσκεται στον αέρα.

Ως εκ τούτου, η επιτροπή αποφάσισε να αναβάλλει εκ νέου την προγραμματισμένη συνάντηση της Δευτέρας 1.30 μ.μ. με τον κο Βασιλειάδη, θεωρώντας πως ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεν μπορεί να επέμβει περαιτέρω».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ