«Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, οι ομάδες θα κινηθούν νομικά κατά της ΕΡΤ»

«Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, οι ομάδες θα κινηθούν νομικά κατά της ΕΡΤ»

Ο πρόεδρος της ‘Ενωσης Α2 και Β’ Εθνικής κατηγορίας, Λεωνίδας Λεουτσάκος, τόνισε ότι η αλλαγή στάσης της ΕΡΤ, όσον αφορά στα χρήματα για τα τηλεοπτικά, δημιουργεί πολλά προβλήματα και τόνισε ότι κάποιες ομάδες αναμένεται να κινηθούν νομικά εναντίον της.

Στον «αέρα» βρίσκεται η πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας 2, με τις ομάδες να είναι στα… κάγκελα, μετά την πρόταση της ΕΡΤ για μείωση 60% στα χρήματα για τα τηλεοπτικά.

Ο πρόεδρος της ‘Ενωσης Α2 και Β’ Εθνικής κατηγορίας, Λεωνίδας Λεουτσάκος, τόνισε ότι η αλλαγή στάσης της ΕΡΤ δημιουργεί πολλά προβλήματα, καθώς κάποιες ομάδες είχαν βάλει στα έσοδα τα εγγυημένα τηλεοπτικά και τώρα δεν μπορούν να πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής.

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, κάποιες ομάδες αναμένεται να κινηθούν νομικά εναντίον της ΕΡΤ και έφερε ως παράδειγμα τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ας μην έκαναν την αναδιάρθρωση, αν δεν μπορούσαν. Στο τραπέζι έκατσαν η Κυβέρνηση, η Super League κι εμείς τελευταίοι. Πέρυσι οι ομάδες της Super League 1 τα πήραν, εμείς δεν πήραμε ούτε ευρώ», είπε αρχικά.

Για τις αντιδράσεις των ομάδων: «Έχουμε προέδρους που σκέφτονται μέχρι και να παραδώσουν τα δελτία στην ΕΠΟ. Προέδρους από μεγάλες, ιστορικές ομάδες, από την επαρχία. Θεωρώ ότι θα πρυτανεύσει η λογική, αλλά οι ομάδες αποφασίζουν εγώ απλά στηρίζω τις επιλογές τους. Όταν τους τάζεις ότι θα πάρουν κάποια λεφτά και δεν τους τα δίνεις, τότες πως θα γίνει; Και στην πρώτη επαφή που είχαμε κάνει είχαμε πει 35% στην Super League και 65% σε εμάς και δεν έγινε τίποτα. Κάποιες ομάδες είχαν βάλει στα έσοδα τα εγγυημένα τηλεοπτικά και τώρα δεν μπορούν να πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής. Δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς κάποιες ομάδες να κινηθούν νομικά εναντίον της ΕΡΤ. Ήδη από ότι ξέρω θα το κάνει ο Απόλλωνας Σμύρνης, που έχει συμβόλαιο. Οι ομάδες ενημερώθηκαν άμεσα, γιατί με τις επενδύσεις που έχουν κάνει και τα λεφτά που έχουν ρίξει το τελευταίο τρίμηνο είναι δύσκολο να προχωρήσει η κατάσταση».

Τέλος, κάλεσε την ΕΠΟ να παρέμβει: «Ο κύριος Γραμμένος έχει ενημερωθεί και τώρα και νωρίτερα ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Το πρόβλημα ήρθε τώρα, η ΕΠΟ θα πρέπει να πάρει θέση. Το κατανόησε και περιμένουμε να γίνουν κάποια τηλέφωνα για να στηριχθούν οι ομάδες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ