Το κόλπο γκρόσο του Κομπότη που… γλέντησε τη Superleague 2

Το κόλπο γκρόσο του Κομπότη που… γλέντησε τη Superleague 2

Η απόφαση για διακοπή της Superleague 2 δεν είχε την απαιτούμενη πλειοψηφία. Δεν συγκέντρωσε τα 3/4 επί των μελών του Δ.Σ. Και ο Γιάννης Κομπότης είναι... εδώ για να τους στείλει όλους στο Διαιτητικό Δικαστήριο και να ζητήσει τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ακόμα ένα επεισόδιο στο «πολύπαθο» πρωτάθλημα της Superleague 2. Ακόμα μια εξέλιξη που φέρνει… πισωγύρισμα. Σε λίγες μέρες «φεύγει» ο Ιούνιος και κανείς δεν ξέρει αν οι ομάδες θα επιστρέψουν στα γήπεδα ή όχι. Με την απόφαση που πήραν πριν από λίγες μέρες, έπειτα από ψηφοφορία, να αφορά οριστική διακοπή στο πρωτάθλημα. Μια απόφαση, ωστόσο, που όπως αποδεικνύεται δεν είναι μόνιμη, με αποτέλεσμα ο Λεβαδειακός – που ψήφισε υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος – να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο και να… ακυρώνει το αποτέλεσμα.

Με λίγα λόγια; Ο Γιάννης Κομπότης είναι και πάλι εδώ για να υπενθυμίσει σε όλους πως πρέπει να είναι πολύ… προσεκτικοί σε ό,τι ψηφίζουν. Σε ό,τι αποφασίζουν. Σε ό,τι, τέλος πάντων, μπορεί να πάει κόντρα στα συμφέροντα όχι μόνο τα δικά του και του Λεβαδειακού, αλλά και άλλων συλλόγων. Και τούτη τη φορά τους στέλνει όλους στο Διαιτητικό Δικαστήριο, έχοντας στα χέρια του το πιο ισχυρό… χαρτί. Τον ίδιο τον νόμο, που παραβιάστηκε με την εξέλιξη προ ημερών.

Τι ακριβώς συνέβη; Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Superleague 2 τέθηκε σε ψηφοφορία το αν το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί ή θα διακοπεί οριστικά. Η απόφαση πάρθηκε έπειτα από 11 ψήφους υπέρ της διακοπής και 4 εναντίον αυτής, με τον Λεβαδειακό να προχωρά σε προσφυγή, καθώς ο νόμος λέει πως για να περάσει μια τροποποίηση καταστατικού ή προκηρύξεων χρειάζονται τα ¾ του συνόλου του διοικητικού συμβουλίου, που αριθμεί 17 μέλη. Άρα με τις 11 ψήφους δεν μπορεί να περάσει.

Ο Λεβαδειακός, λοιπόν, που ήταν σταθερά υπέρμαχος της συνέχισης της Σούπερ Λίγκας 2 κατέθεσε προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο εις βάρος της Σούπερ Λίγκας 2 την Πέμπτη.

Στην αιτιολογία της κίνησης τους οι Βοιωτοί υποστηρίζουν ότι δεν τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις εφαρμογής του νόμου Αυγενάκη (4684/20) με αφορμή τις επιπτώσεις της κρίσης από τον κορωνοϊό για την τροποποίηση καταστατικών ή προκηρύξεων με την πλειοψηφία των ¾. Επιπλέον, ο Λεβαδειακός αναφέρει ότι ακόμα και αν λάβουμε υπόψη τους παρόντες, πάλι δεν συμπληρώνονται τα ¾, ενώ υπογραμμίζουν πως ο νόμος αναφέρει πως χρειάζονται τα ¾ επί του συνόλου.

Η υπόθεση, λοιπόν, του «λουκέτου» θα κριθεί στην ΕΠΟ, αφού εκεί υπάγεται το Διαιτητικό Δικαστήριο, με τον Λεβαδειακό να θέλει την επιστροφή των ομάδων στα γήπεδα στις 29 Ιουνίου, ημερομηνία που είχε αποφασιστεί στις αρχές του μήνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ