Διέλυσε τον Παναθηναϊκό, διαλύει και το πρωτάθλημα

Διέλυσε τον Παναθηναϊκό, διαλύει και το πρωτάθλημα

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει πάρει «πάνω του» την αναδιάρθρωση και όσα θα διαβάσεις δεν είναι κάτι λιγότερο από όσα συμβαίνουν σήμερα στο ποδόσφαιρο πίσω από την… κουρτίνα!

Το ανέφερε το απόγευμα ο Αλέξης Κούγιας στον… ποταμό της κατάθεσης του, στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Τον κάλεσε λέει πριν από λίγο καιρό ο –νέος πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ- Λεωνίδας Μπουτσικάρης εκ μέρους του Γιάννη Αλαφούζου, προκειμένου να συναντηθεί με τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού. Και όταν η συνάντηση έγινε; Μεταξύ άλλων ο Γιάννης Αλαφούζος είπε στον ιδιοκτήτη της ΑΕΛ πως θα του βρει εκείνος νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο για την ομάδα του!

Και μιας και ο ιδιοκτήτης των Πράσινων που εσχάτως ενεργοποιήθηκε, είχε προσφερθεί να βρει τηλεοπτική στέγη και σε άλλες ομάδες της Σούπερ Λιγκ σε ένα πρόσφατο συμβούλιο του συνεταιρισμού: Είναι ευκαιρία για μια ιστορία, από εκείνες που δεν θα επιβεβαιώσει κανείς, αλλά που είναι 100% αληθινή. Και που εξηγεί με τον πιο απλό τρόπο γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ένα προϊόν της πλάκας. Δίχως κανόνες, δίχως ελεγκτικούς μηχανισμούς. Και με bonus κάθε απίθανη Κυβέρνηση που πάντα εμφανίζει έναν «πρόθυμο» Υπουργό να κάνει χατίρια.

Θα θυμάσαι αναγνώστη μου, ότι to10.gr μίλησε πρώτο για την απόπειρα αναδιάρθρωσης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και που σύντομα θα «σερβιριστεί» με δόξα και τιμή. Σημείωσε λοιπόν πως έχουν προχωρήσει πολύ οι «σύμμαχοι» που θέλουν να αλλάξουν για πολλοστή φορά το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος, μπας και φέρουν με έναν τρόπο πιο κοντά τους τον Ολυμπιακό που βρίσκεται στο +20 από την ΑΕΚ, το +24 από τον ΠΑΟΚ και στο +33 από τον Παναθηναϊκό: Βαθμολογική διαφορά είναι αυτή, δεν είναι… χιλιόμετρα.

Τα έχουν βρει στα περισσότερα μεταξύ τους. Έχουν δύο διαφορετικά «σενάρια» για το πώς θα το σερβίρουν όλο αυτό, είτε απευθείας μέσω της Σούπερ Λιγκ, είτε μέσω της δικής τους ΕΠΟ –με το αίτημα αναδιάρθρωσης της Σούπερ Λιγκ 2 που κατέβασε ρολά από τον Μάρτη-. Έχει δεσμευτεί στους «συμμάχους» ο Γιάννης Αλαφούζος ότι μιλώντας ο ίδιος με την Κυβέρνηση θα εξασφαλίσει τηλεοπτικό συμβόλαιο (ναι μην αμφιβάλλεις, εμείς τα κορόιδα θα πληρώσουμε μέσω της ΕΡΤ). Έχουν σε ανοιχτή γραμμή τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη που είναι ο «σύνδεσμος» τους με τη Νέα Δημοκρατία και που χθες-προχθές συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο του Παναθηναϊκού –και πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ- Λεωνίδα Μπουτσικάρη για την υπόθεση.

Σε ένα δεν τα βρίσκουν μόνο: Στον αριθμό των ομάδων για το νέο πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ που εισχώρησε τελευταία στη συμμαχία θέλει 16. Τους 14 φετινούς και τους δύο πρώτους της Σούπερ Λιγκ 2 (ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλωνας Σμύρνης). Ο ΠΑΟΚ που τα έχει σπάσει καιρό με τους Γιαννιώτες, και ξέρει πως η ΑΕΚ έχει υπό τις «φτερούγες» της τον Απόλλωνα όμως νιώθει ότι οι συσχετισμοί δεν την βολεύουν. Δεν έχει περάσει άλλωστε πολύ καιρός που οι «Πόντιοι» Ιβάν Σαββίδης και Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν «απέναντι». Θέλει λοιπόν πρωτάθλημα με 18 ομάδες για να προστεθούν στην εξίσωση τα «ορφανά» Χανιά και ο Λεβαδειακός που διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και εκείνος, και ο Γιάννης Αλαφούζος που επί της ουσίας έχει αναλάβει το project.

Επειδή όμως το πινγκ-πονγκ «16-18» ως τώρα δεν βγάζει πουθενά, μην σου φανεί παράξενο αν ακούσεις κάτι ακόμη πιο εξωφρενικό: Σούπερ Λιγκ 2020-21 με 20 ομάδες! Ναι, και ολογράφως: Είκοσι ομάδες. Και μαντέψτε τι θα έλεγαν για αυτό η ΑΕ Καραϊσκάκης και ο Απόλλωνας Λάρισας που ακολουθούν στη βαθμολογική λίστα της «σταματημένης» Σούπερ Λιγκ 2.

Όπως σου τα λέω αναγνώστη μου. Ακόμη και αυτό βρίσκεται στο τραπέζι. Σούπερ Λιγκ με 20 ομάδες. Εμείς και η Πρέμιερ Λιγκ. Μην κοιτάς που από τις 14 που έχουμε τώρα η μια είναι υιοθετημένη (Ξάνθη), η άλλη έχει δέκα δανεικούς από τον ΠΑΟΚ (Δήμαρχε όλα καλά;), και τρεις-τέσσερις ακόμη υποστηρίζουν στις τηλεδιασκέψεις του συνεταιρισμού ότι δεν έχουν ούτε 40.000 ευρώ για να τηρήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο.  Μην κοιτάς που μόλις πέρσι, ο Γιώργος Βασιλειάδης και ο «συμβουλάτορας» του Βασίλης Γκαγκάτσης, έκαναν τη δική τους αναδιάρθρωση έχοντας τον ίδιο στόχο: Το ταμείο της ΕΡΤ που ετοιμάζονταν να δώσει 30 εκατ ευρώ για τρία χρόνια στον ΠΑΟΚ και άλλα τόσα στην ΑΕΚ.

Μην κοιτάς που όλα αυτά τα σταμάτησαν οι εθνικές εκλογές και η αλλαγή της Κυβέρνησης.

Ήρθε ο Γιάννης Αλαφούζος, ο άνθρωπος που διέλυσε τον Παναθηναϊκό να αναλάβει εκείνος πλέον τον ρόλο του «ρυθμιστή». Να ανοίξει αυτός τη πόρτα της Κυβέρνησης. Να μαζέψει εκείνος γύρω του, τον καλό του φίλο Ιβάν Σαββίδη αλλά και τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Να θελήσει εκείνος να πάρει τον «έλεγχο» της ορχήστρας. Να τάζει στις ομάδες τηλεοπτικά συμβόλαια. Και βέβαια να έχει έναν δικό του πρόθυμο Υπουργό να γίνεται χαλί να τον… πατήσει.  Η «συμμαχία» μοναχά ξαπόστασε. Και ξανά προς τη δόξα, τραβά! Με οδηγό τον Γιάννη Αλαφούζο που αν δεν το κατάλαβες, δεν του φτάνουν οι Πράσινοι. Θέλει να διαλύσει συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ