Το CAS ξεφτίλισε την ΕΠΟ. Πως ένα Χ το παρουσιάζουν σαν διπλό!!!

Το CAS ξεφτίλισε την ΕΠΟ. Πως ένα Χ το παρουσιάζουν σαν διπλό!!!

Ειδικοί στην εικονική πραγματικότητα. Τόσα και τόσα τα παραδείγματα. Αλλά η αλήθεια είναι μία και καλό θα είναι να μην βιάζονται μερικοί...

Βγήκαν από τις τρύπες που είχαν λουφάξει όλο αυτό τον καιρό τα πληρωμένα πιστόλια της επικοινωνίας του Π.Α.Ο.Κ. και μαζί τους και διάφοροι γραφικοί πτυχιούχοι τηλεμαϊντανοί της δήθεν εξυγίανσης και θριαμβολογούν για μία «μη απόφαση» του CAS επί των προσφυγών του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στην απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για την πολυιδιοκτησία.

Είναι τόσο μεγάλος ο καημός από το αγωνιστικό κατάντημα του Δικεφάλου και από τη «συγκλονιστική μάχη» που δίνει με τον έτερο Δικέφαλο της Αθήνας για το ποιος θα έρθει δεύτερος στο πρωτάθλημα, που πήραν μια «μη απόφαση» του CAS την έκαναν σημαία και ούτε ξέρουν τι λένε και τι δηλώνουν.

Τι προσέφερε με την απόφαση του το CAS στον Π.Α.Ο.Κ.; Τη «δικαίωση», πως το πόρισμα της Ε.Ε.Α. δεν είναι δεσμευτικό και την «επιστροφή», δηλαδή την μη αφαίρεση των 7 βαθμών που είχαν επιβληθεί τελεσίδικα από την Επιτροπή Εφέσεων. Αυτά λέει στην ανακοίνωση του ο επίσημος Π.Α.Ο.Κ.

Και ενώ ο ΠΑΟΚ πανηγυρίζει που δικαιώθηκε επειδή θα γυρίσει πίσω η υπόθεση να δικαστεί στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, ταυτόχρονα καλεί τους δικαστές της επιτροπής εφέσεων να παραιτηθούν! Με αφού πανηγυρίζουν που ότι θα ξαναδικασει η επιτροπή εφέσεων είναι νίκη, γιατί τους καλούν να παραιτηθούν;;;;;

Όμως η αλήθεια ποια είναι;

Η Ε.Ε.Α. για το CAS υπάρχει και λειτουργεί, το πόρισμα της υπάρχει και μάλιστα όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, περιλαμβάνει σύνθετα στοιχεία και γι αυτό θα αποτελέσει τη βάση της νέας εκδίκασης της υπόθεσης ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων « επί της ουσίας» και ο Ολυμπιακός είναι παρών και διάδικος στην υπόθεση και με τη βούλα του CAS. Παρότι ο ΠΑΟΚ έλεγε από την πρώτη μέρα ότι έπρεπε να αποβληθεί ο Ολυμπιακός.

Τι απομένει στους παροικούντες την Τούμπα για να ικανοποιήσουν το λαϊκό αίσθημα που ανάθεμα και αν καταλαβαίνει γρι τι αποφάσισε το CAS και για ποιο λόγο στέλνει εκ νέου την υπόθεση στην Επιτροπής Εφέσεων;

Οι σκληρότατες, απάνθρωπες, σχιζοφρενικές σχεδόν επιθέσεις τους εναντίον των τακτικών δικαστών ( εφετών) της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο., που έκριναν ότι το πόρισμα της ΕΕΑ είναι δεσμευτικό για τα δικαστικά όργανα του ποδοσφαίρου, όπως ο νόμος ορίζει. Αφού προηγουμένως τους είχαν καταγγείλει στον Άρειο Πάγο γιατί έκαναν δεκτή την παρέμβαση του Ολυμπιακού, την οποία επικύρωσε ως σωστή και το CAS. Άραγε θα κάνουν το ίδιο και για τους δικαστές του CAS;;;

Πριν τους Εφέτες όμως το ίδιο, ακριβώς, έπραξε και η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League 1 και μετά από αυτούς το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο., συγκροτούμενο από αρεοπαγίτες εν ενεργεία, παρά τα όσα λέει ο Π.Α.Ο.Κ.

Κι οι επιθέσεις εναντίον του κράτους γενικώς και αορίστως, το οποίο δήθεν ξεφτιλίστηκε από την απόφαση του CAS» και της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ως Επιτροπής του ν. 2725/1999, τις αρμοδιότητες της οποίας θεσμοθέτησε με το νόμο του ο περιβόητος Γιώργος Βασιλειάδης, αγαπημένος Υφυπουργός Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ και του Π.Α.Ο.Κ.

Είναι ξεκάθαρο ότι όλοι όσοι δίνουν διαπιστευτήρια σήμερα στην οικογένεια Σαββίδη, υπάλληλοι ή ευελπιστούντες να καταστούν υπάλληλοι, είτε αγνοούν σκόπιμα τι λέει η απόφαση, είτε δεν έχουν καταλάβει το παραμικρό.

Περισσεύει μόνο η αμετροέπειά τους απέναντι σε μια κυβέρνηση, η οποία για να τους γλιτώσει από την πλήρη διάλυση, μέσω του προβλεπόμενου υποβιβασμού, έκανε την κωλοτούμπα του αιώνα «μαύρα μεσάνυχτα» στη Βουλή, έθεσε ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία, «ακύρωσε» σε dt χρόνο την απόφαση μιας Επιτροπής του ν. 2725/1999 και προκάλεσε στον εαυτό της τεράστια προβλήματα και βαρύτατες πληγές.

Είναι προφανές ότι ο Π.Α.Ο.Κ. δεν θα βρει στην απόφαση του CAS την ηθική δικαίωση που δήθεν ψάχνει, επειδή δεν υπάρχει. Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο είναι σαφέστατο. Το πόρισμα της ΕΕΑ υπάρχει, αποτελεί συστατικό μέρος της δικογραφίας, με βάση και αυτό (και διάφορα άλλα στοιχεία που τυχόν θα προσκομιστούν, όπως οι πατάτες και ο μανάβης του Μπαλτάκου) η Επιτροπή Εφέσεων θα κρίνει την πολυιδιοκτησία.

Γιατί πρέπει να συμβεί αυτό; Επειδή για ανάλογα ζητήματα το ποδόσφαιρο πρέπει το ίδιο, με τα δικά του όργανα να αποφασίζει, ώστε στη συνέχεια το CAS να έχει απέναντι του να κρίνει μια ποδοσφαιρική ποινή και όχι μια απόφαση κυβερνητικού οργάνου.

Ποιος έχει την ευθύνη που η ΕΠΟ δεν έχει νομική βάση (κανονισμό ή άρθρο κανονισμού) για θέματα πολυιδιοκτησίας; Ποιος παραχώρησε αποκλειστικά στον ν. 2725/1999 και στην ΕΕΑ τις αρμοδιότητες για τα θέματα αυτά; Η Ε.Π.Ο., με την ψήφο και του Μάκη Γκαγκάτση, αυτής της εξέχουσας νομικής προσωπικότητας της Θεσσαλονίκης.

Ποιον ξεφτίλισε στην ουσία το CAS; Την Ε.Π.Ο., που πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη, όταν ξεκίνησε να νομιμοποιήσει την πολυιδιοκτησία, και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από την FIFA και την UEFA, «έφαγε το ξύλο της χρονιάς» κι αναγκάστηκε να την κάνει γυριστή. Για αυτό και το CAS άλλωστε υποχρεώνει την ΕΠΟ να καταβάλει το 60% των δικαστικών εξόδων της διαδικασίας. Τα ξεχάσατε αυτά λεβέντες;

Προς την Ε.Π.Ο. και μόνο είναι ο ψόγος του CAS και προς την οργανωμένη αβελτηρία της να μην έχει καν ούτε διάταξη για την πολυιδιοκτησία στους κανονισμούς της για να εξυπηρετήσει τον Ιβάν Σαββίδη, μέσω του «δικού του Γραμμένου».

Διαβάστε τι λένε κι ύστερα ξεχυθείτε για να κάνετε διαγωνισμό επιθέσεων εναντίον της κυβέρνησης και των δικαστών της Επιτροπής Εφέσεων.

Και μια φιλική συμβουλή. Μην βιάζεστε και μη εκτίθεστε τόσο ανοιχτά. Οι καιροί είναι πονηροί και κανείς δεν γνωρίζει τι ξημερώνει.

Έτσι, όταν θα έρθει η ώρα της πληρωμής δεν θα σας βρει εκτεθειμένους με όσα τώρα λέτε και θριαμβολογείτε. Κι όσοι ψάχνετε για μεροκάματο γύρω από την Τούμπα ως κυβερνητικοί υβριστές, δυο φορές προσοχή …

Δηλαδή, κάπου ώπα!!! Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι; Δεν πάει έτσι λεβέντες και τα το καταλάβετε όταν έρθει η ώρα.

Υ.Γ. Δηλαδή, τώρα μπορεί να δούμε και τον Καλπαζίδη να καταθέτει ως μάρτυρας ή έχει πάρει όρκο σιωπής σαν τους παλιούς ερημίτες;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ