Γαβαλάς : «Θα φανεί ξεκάθαρα πως υπάρχει πολυϊδιοκτησία, την επόμενη σεζόν η ποινή»

Γαβαλάς : «Θα φανεί ξεκάθαρα πως υπάρχει πολυϊδιοκτησία, την επόμενη σεζόν η ποινή»

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Ολυμπιακού ξεκαθάρισε ότι το CAS δεν αθώωσε τον ΠΑΟΚ και εξέφρασε τη σιγουριά του ότι θα αποδειχθεί ότι υπάρχει πολυϊδιοκτησία, ενώ τόνισε ότι η ποινή που θα επιβληθεί στον Δικέφαλο θα ισχύσει την επόμενη σεζόν.

Στην απόφαση του CAS αναφέρθηκε ο Νίκος Γαβαλάς, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Λοζάνης δεν αθωώνει τον ΠΑΟΚ, όπως προσπαθούν να το παρουσιάσουν από χθες οι άνθρωποι του Δικεφάλου.

Παράλληλα, ο Νίκος Γαβαλάς τόνισε ότι το CAS δέχθηκε μερικώς τόσο τις θέσεις του ΠΑΟΚ όσο και τις θέσεις του Ολυμπιακού και χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι οι Πειραιώτες θα βρίσκονται ενώπιον της εκδίκασης στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Στη συνέχεια μάλιστα εξέφρασε τη σιγουριά του ότι θα αποδειχθεί, με βάση τα στοιχεία, ότι υπάρχει πολυϊδιοκτησία ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, ενώ υποστήριξε πως η όποια ποινή θα επιβληθεί στον ΠΑΟΚ, θα είναι για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Με ψυχραιμία να τα προσεγγίσουμε τα θέματα. Είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, δίχως άλλο η πολυιδιοκτησία. Θέλω να επαναλάβω αυτά που ανέφερα χθες με την ανάρτηση που έκανα στον λογαριασμό μου στο Facebook. Ουσιαστικά είναι η επίσημη θέση του Ολυμπιακού επί των τελευταίων εξελίξεων μετά και την απόφαση του CAS, το οποίο ουσιαστικά δέχθηκε μερικώς και τις δύο θέσεις. Τόσο του ΠΑΟΚ, το οποίο θέλω να επαναλάβω, δεν αθώωσε για την παράβαση της πολυιδιοκτησίας. Θέλω να το τονίσουμε αυτό. Το CAS δεν έχει αθωώσει τον ΠΑΟΚ για την πολυιδιοκτησία και έχει κάνει δεκτή μερικώς και την έφεση του Ολυμπιακού αναγνωρίζοντας, που είναι πάρα πολύ σημαντικό, διότι ο ΠΑΟΚ δεν το ήθελε, το δικαίωμα το δικό μας να βρισκόμαστε σε όλη τη διαδικασία ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ. Η οποία καλείται πλέον να αποφασίσει ως προς τις παραβάσεις. Θέλω να επαναλάβω ότι δεν αθώωσε το CAS τον ΠΑΟΚ ούτε ακύρωσε την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που διαπίστωσε την πολυιδιοκτησία.

Θα μου επιτρέψεις όμως να γυρίσω ένα καλοκαίρι πίσω, όταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Βαγγέλης Γραμμένος, προσπάθησε να βάλει στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ την πολυιδιοκτησία. Δεν ξέρω αν θυμάσαι την υπόθεση, τον θόρυβο που προκλήθηκε τότε και τελικώς απέσυρε τη συγκεκριμένη διάταξη ο κ. Γραμμένος. Και μάλιστα είχε πει τότε δημοσίως πως είχε γίνει κατά λάθος. Αυτό το αφήνω στην άκρη ως τροφή για σκέψη.

Επομένως τώρα ποιος έχει την ευθύνη που η ΕΠΟ δεν έχει νομική βάση για θέματα πολυιδιοκτησίας; Δεν υπάρχει ποινή στο καταστατικό της ΕΠΟ και αποκλειστικά αρμόδια για να επιβάλλει ποινές είναι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αναφορικά με τα θέματα της πολυιδιοκτησίας. Νομίζω, είναι ξεκάθαρο αυτό», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Στις 3 Αυγούστου θα πρέπει να δηλωθούν στην UEFA οι ομάδες που θα αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δεν είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα και δε νομίζω ότι θα έχει κλείσει η υπόθεση αυτή. Άρα, η όποια ποινή επιβληθεί θα πρέπει να εφαρμοστεί από την επόμενη περίοδο. Τουλάχιστον αυτή είναι η θέση μας. Η προσέγγιση μας. Το CAS με τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση ουσιαστικά πέταξε από πάνω του την ευθύνη. Για να το πω ποδοσφαιρικά, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα επιστρέφοντας την υπόθεση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Αυτή είναι η δική μας εκτίμηση και η Επιτροπή θα αποφασίσει πλέον για την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας».

Για το γεγονός ότι έχουν περάσει επτά μήνες και παρόλα αυτά δεν έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση: «Δεν νομίζω ότι αυτό είναι θέμα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι μια γενικότερη συζήτηση για τη δικαιοσύνη που πρέπει να κάνουμε στη χώρα. Ας βγούμε από το κάδρο του ποδοσφαίρου για να δούμε πόσες υποθέσεις χρειάζονται πολλά χρόνια για να τελεσιδικήσουν. Στην προκειμένη, μας ενδιαφέρει η υπόθεση της πολυιδιοκτησίας και γι’ αυτό συζητάμε σήμερα και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να πω ότι το Ανώτατο Δικαστήριο δέχθηκε ξεκάθαρα πως ο Ολυμπιακός έχει ρόλο στην υπόθεση.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε από την αρχή να μας βγάλει από την υπόθεση αυτή και τώρα ο Ολυμπιακός είναι και με τη σφραγίδα του CAS ως διάδικος. Και επειδή γίνεται και πολύ κουβέντα για την επιστροφή των 7 βαθμών, θα ήθελα να πω πως από τη στιγμή που το CAS επιστρέφει την υπόθεση στην Επιτροπή Εφέσεων, ήταν αυτονόητο να υπάρξει η επιστροφή των βαθμών. Επίσης να θυμίσω πως ο ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια εκδίκασης της υπόθεσης στο CAS δε ζήτησε σε κανένα σημείο να γυρίσει η υπόθεση. Ζητούσε να τον απαλλάξουν υποστηρίζοντας πως δεν υπήρχε πολυιδιοκτησία. Ζήτησε να εφαρμοστεί ο κανονισμός της UEFA για την πολυιδιοκτησία, όπου τιμωρείται η ομάδα με το χαμηλότερο ranking. Σε αυτή την περίπτωση, είναι η Ξάνθη».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα είναι παρών στην εκδίκαση της υπόθεσης: «Έχουμε τη βεβαιότητα πως θα φανεί ξεκάθαρα πως θα φανεί στην Επιτροπή Εφέσεων ότι υπάρχει πολυιδιοκτησία. Και θέλω να θυμίσω ένα σημείο από τη χθεσινή ανακοίνωση του CAS που νομίζω ότι έχει μεγάλη αξία. Λέει πως η επιτροπή του CAS διαπίστωσε, παρά τη δύναμή της να βγάλει μια απόφαση, δεν ήταν κατάλληλο να βγάλει μια τελική και δεσμευτική απόφαση υπό αυτές τις συνθήκες με σημαντικές συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δε θέλω να μπω στο μυαλό των δικαστών στο τι σκέφτονταν όταν το έγραφαν αυτό, αλλά οι ακροατές μας μπορούν να καταλάβουν τι εννοώ».

Τι περιμένει από εδώ και πέρα: «Περιμένω να αποδειχθεί η πολυιδιοκτησία. Είναι ξεκάθαρο. Κουράζει τον κόσμο να πω περισσότερες λεπτομέρειες».

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ