ΑΕΚ – ΠΑΟΚ : Όταν οι Δικέφαλοι… ανταμώνουν (vids)

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ : Όταν οι Δικέφαλοι… ανταμώνουν (vids)

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ προετοιμάζονται για την τέταρτη φετινή τους μονομαχία, σε έναν... τελικό για την δεύτερη θέση, που οδηγεί στα... αστέρια.

Ο «τελικός» είναι προ των πυλών για την ΑΕΚ του Μάσιμο Καρέρα και τον ΠΑΟΚ του Αμπέλ Φερέιρα. Οι «κιτρινόμαυροι» θα φιλοξενήσουν την Τετάρτη (15/7, 21:30) την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο Ολυμπιακό Στάδιο, σε έναν αγώνα δίχως αύριο για την δεύτερη θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Η επιστροφή των 7 βαθμών στους «ασπρόμαυρους» επανέφερε την Ένωση στην 3η θέση, η οποία βρίσκεται στο -3 από το πολυπόθητο… σεντόνι. Το σύνολο του Μάσιμο Καρέρα μετράει τέσσερις συνεχόμενες νίκες στα playoffs, είναι σε εξαιρετική κατάσταση και παραμένει ολοζώντανο στη «μάχη» του Champions League.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έδειξε πως έχει ακόμα… σφυγμό, περνώντας την Κυριακή από το Καραΐσκάκη με γκολ του Μιχάι.  Οι δυο «δικέφαλοι» προετοιμάζονται για την τέταρτη μεταξύ τους αναμέτρηση στην εφετινή αγωνιστική περίοδο. Η Ένωση έχει ένα τρίποντο, όπως και οι «ασπρόμαυροι» ενώ έχουμε και μια ισοπαλία.

Παρότι, η ΑΕΚ βρίσκεται πίσω στην βαθμολογία από τους «ασπρόμαυρους», την εφετινή σεζόν έχει καλύτερη εικόνα από την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα. Στα τρία ματς των δυο ομάδων, ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε επί της ουσίας μόνο στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα του Ολυμπιακού Σταδίου. Όπου και εκεί, δεν κατόρθωσε να «σκοτώσει» την ΑΕΚ. Αντίθετα, η Ένωση τις δύο φορές που ανέβηκε στην Τούμπα, ήταν κατά γενική ομολογία η καλύτερη ομάδα. Μπορεί να ηττήθηκε στον αγώνα για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ωστόσο εμφάνισε καλύτερα στοιχεία από τους «ασπρόμαυρους», ενώ στο ματς των playoffs έκανε πραγματική… παρέλαση.

29 Σεπτεμβρίου 2019: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-2

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ συναντήθηκαν για πρώτη φορά φέτος στις 29 Σεπτεμβρίου, με τα πράγματα βεβαίως να είναι διαφορετικά για την Ένωση. Η ΑΕΚ είχε στην άκρη του πάγκου της τον Νίκο Κωστένογλου, με το πρώτο μισάωρο του αγώνα να είναι… εφιαλτικό. Ο ΠΑΟΚ  έπαιζε… μόνος του στο πρώτο ημίχρονο, με την Ένωση να παρακολουθεί. Οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν στο ματς με τον χειρότερο τρόπο, κυνηγώντας όμως στη συνέχεια τη μεγάλη ανατροπή. Οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες (2-2), με τους Τσιγκρίνσκι- Ντέλετιτς και Σφιντέρσκι (2 γκολ) να βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

12 Ιανουαρίου 2020: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0

Για την 18η αγωνιστική της Super League, ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε την ΑΕΚ, παίρνοντας το τρίποντο με σκορ 1-0. Η ομάδα του Μάσιμο Κάρερα  ήταν καλύτερη στην αναμέτρηση, ωστόσο δε μπόρεσε να πάρει κάτι από το ματς. Το σύνολο του Αμπέλ Φερέιρα έφτασε στη νίκη με εύστοχο πέναλτι του Βιεϊρίνια, σε μια φάση που σήκωσε αρκετή… σκόνη και συζήτηση. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν δοκάρι με τον Πέτρο Μάνταλο , με το ματς να λήγει υπέρ των γηπεδούχων.

1 Ιουλίου 2020: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-2

Και φτάνουμε στην… παρέλαση των playoffs. Η ΑΕΚ ανέβηκε στην Τούμπα πριν από περίπου δύο εβδομάδες και ήταν επιβλητική κόντρα στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα έκανε ότι ήθελε τους «ασπρόμαυρους», φτάνοντας εύκολα στην επικράτηση με 2-0 σκορ. Ο Τσιγκρίνσκι άνοιξε τον δρόμο προς το διπλό, με τον Μάρκο Λιβάγια να σφραγίζει από την άσπρη βούλα την «κιτρινόμαυρη» ανωτερότητα.

Μια απόφαση, ένα διπλό στο ΟΑΚΑ και ένα διπλό στο Καραΐσκάκη έβαλαν εκ νέου… φωτιά στα φετινά playoffs. Οι δύο «Δικέφαλοι» θέλουν όσο τίποτε άλλο την δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League και είναι δεδομένο πως θα κάνουν τα πάντα για να την καταλάβουν. Οι «ασπρόμαυροι» με τη νίκη τους στο Φάληρο έβαλαν δύσκολα στην ομάδα του Μάσιμο Καρέρα και στο τερέν του Ολυμπιακού Σταδίου αναμένεται να πέσουν κορμιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ