Παναθηναϊκός : Ο Κολοβός ψάχνει τη δεύτερη ευκαιρία του

Παναθηναϊκός : Ο Κολοβός ψάχνει τη δεύτερη ευκαιρία του

Ο Δημήτρης Κολοβός βλέπει την επίθεση του Τριφυλλιού να αλλάζει, αλλά αυτός θέλει να παραμείνει.

Ήταν 18 Ιουλίου του 2019, όταν η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Δημήτρη Κολοβού για τρία χρόνια. Για πρώτη φορά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, ένας Έλληνας διεθνής εντάχθηκε στο ρόστερ του Τριφυλλιού και κατά γενική ομολογία, ήταν μία σωστή μεταγραφή. Ο Κολοβός προερχόταν από μία καλή σεζόν με την Ομόνοια, η αξία του είναι εγνωσμένη, διανύει μία γόνιμη ποδοσφαιρική ηλικία και ο ίδιος είχε το κίνητρο να αποδείξει ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα.

Μετά από δώδεκα μήνες, ο Κολοβός δεν είχε την αναμενόμενη (και την επιθυμητή) πορεία. Παρότι πήρε πολλές ευκαιρίες από τον Γιώργο Δώνη, ο 27χρονος στράικερ δεν τις αξιοποίησε και κατέληξε μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Ωστόσο, λίγο πριν το τέλος της σεζόν, ο Κολοβός δήλωσε «παρών». Με το γκολ και την απόδοση του στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», υπενθύμισε ποιος είναι και έδειξε ένα ψήγμα των ικανοτήτων του.

Ασφαλώς, μία αναλαμπή στο πιο αδιάφορο κομμάτι της αγωνιστικής περιόδου, απέναντι σε έναν αποδυναμωμένο αντίπαλο, δεν επαρκεί για τον Κολοβό. Όμως, το γκολ του ήρθε σε ένα χρονικό σημείο που οι περισσότεροι δεν τον υπολόγιζαν στην εξίσωση του Παναθηναϊκού για το 2020-2021. Μία αίσθηση που ο ποδοσφαιριστής εμφανίζεται αποφασισμένος να την ανατρέψει.

Το δήλωσε με απόλυτο τρόπο

Σε ότι αφορά τις προθέσεις του για το μέλλον, ο Δημήτρης Κολοβός τις εξέφρασε με σαφήνεια στις δηλώσεις του στη Nova μετά την αναμέτρηση του «Βικελίδης». «Εγώ είμαι εδώ για να κερδίσω μια θέση και να παίξω βασικός. Έχω άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό» ανέφερε ο 27χρονος επιθετικός. Είναι προφανές ότι ο Κολοβός έχει ποδοσφαιρικό εγωισμό και θέλει να αντιστρέψει το κλίμα. Ξέρει ότι απαιτείται μεγάλη προσπάθεια, αντιλαμβάνεται ότι οι συνθήκες δεν τον ευνοούν, αλλά δεν σκοπεύει να τα παρατήσει. 

Φυσικά, για τη διάθεση του ο Κολοβός έχει μιλήσει με τον Τσάβι Ρόκα. Ο Έλληνας διεθνής είχε μία διεξοδική συζήτηση με τον Καταλανό τεχνικό διευθυντή τον Μάιο και του είπε ότι ο σκοπός του είναι να παραμείνει στο «Καλαφάτης» και να κερδίσει τη θέση του. Ο Κολοβός πρώτος απ’ όλους έχει κάνει την αυτοκριτική του και ξέρει ότι δεν έχει βοηθήσει τον Παναθηναϊκό ούτε στο ελάχιστο, με βάση την ποιότητα του και τις αποδοχές που έχει. Επειδή το κατανοεί, θέλει να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη…

Η ειδοποιός διαφορά για τον παίκτη

Μία βασική διαφορά για τον Δημήτρη Κολοβό είναι πως άλλοι άνθρωποι τον επέλεξαν και τον έφεραν στον Παναθηναϊκό και άλλους θα κληθεί να πείσει το φετινό καλοκαίρι. Πριν ένα χρόνο, ο Κολοβός συμφώνησε με τον Νίκο Νταμπίζα και συνεργάστηκε με τον Γιώργο Δώνη. Ο πρώην τεχνικός διευθυντής έχει αποχωρήσει από τον προηγούμενο Οκτώβριο, ενώ ο Έλληνας προπονητής θα πηγαίνει για λίγες μέρες ακόμα στο Κορωπί, αφού ήδη έχει υπογράψει τη λύση του συμβολαίου του.

Πλέον, στο ποδοσφαιρικό τμήμα ηγείται ο Τσάβι Ρόκα, ενώ την τεχνική ηγεσία θα αναλάβει ο Ντάνι Πογιάτος. Ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης Κ19 θα έρθει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα και είναι πιθανόν να έχει μία πρώτη γνωριμία με τους ποδοσφαιριστές. Εξυπακούεται πως ο Κολοβός θα επιδιώξει μία συζήτηση μαζί του, προκειμένου να μάθει τις σκέψεις του για το πρόσωπο του. Ναι μεν ο Πογιάτος δεν ξέρει τον Κολοβό αυτοπροσώπως, όμως, όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχει παρακολουθήσει μέσω dvd όλα τα φετινά παιχνίδια και έχει σχηματίσει άποψη για όλο το ρόστερ. Συνεπώς, ο Ισπανός έχει «διαβάσει» τους παίκτες του, αλλά και η προσωπική επαφή θα παίξει το ρόλο της…

Η σημασία του ελληνικού στοιχείο

Όσο και ακούγεται παράξενο, ένας παράγοντας που θα επηρεάσει την παραμονή του Κολοβού είναι η επιθυμία του Γιάννη Αλαφούζου για τη στήριξη του ελληνικού στοιχείου στο ρόστερ. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έχει ζητήσει από τον Ρόκα να μην αλλοιώσει το δυναμικό της ομάδας και ο Καταλανός το έχει αποδεχτεί. Ο Κολοβός είναι ένας από τους ελάχιστους διεθνείς του Παναθηναϊκού και αυτό του δίνει ένα πλεονέκτημα. Αρκεί, ασφαλώς, να το υποστηρίξει και με την απόδοση του, αφού δεν πρόκειται να γίνουν χάρες σε κανέναν παίκτη…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ