ΠΑΟΚ : Το «μονοπάτι» του Champions League περνάει από την Τουρκία

ΠΑΟΚ : Το «μονοπάτι» του Champions League περνάει από την Τουρκία

Ο ΠΑΟΚ εφόσον «κλειδώσει» τη δεύτερη θέση απόψε στο ντέρμπι με τον Άρη, θα έχει το μυαλό του στο τούρκικο πρωτάθλημα προκειμένου να μάθει τον δρόμο που θα ακολουθήσει στα προκριματικά του Champions League.

Ο ΠΑΟΚ ολοκληρώνει απόψε (20.00) τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα στην Τούμπα με αντίπαλο τον Άρη και θέλει έναν τουλάχιστον βαθμό για να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση και την έξοδο στα προκριματικά του Champions League.

Ο Δικέφαλος του βορρά εφόσον τη… γλίτωσε με τα δελτία και εφόσον η ΑΕΚ δεν κατέθεσε ένσταση είναι το μεγάλο φαβορί για το… σεντόνι. Μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού με τους κίτρινους ο ΠΑΟΚ θα έχει το μυαλό του αποκλειστικά στην Τουρκία και σε ότι συμβαίνει στο γειτονικό πρωτάθλημα, αφού η τελική βαθμολογία εκεί θα καθορίσει και το «μονοπάτι» που θα ακολουθήσουν οι Θεσσαλονικείς στα προκριματικά.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Στην κορυφή της βαθμολογίας με 66 βαθμούς βρίσκεται η Μπασάκσεχιρ που θέλει μία νίκη σε δύο αγώνες για να εξασφαλίσει τον τίτλο. Δεύτερη είναι η Τραμπζονσπόρ η οποία όμως δεν συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω τιμωρίας κάτι που σημαίνει ότι ο τρίτος θα πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά.

Με λίγα λόγια ούτε η Μπασάκ, ούτε η Τράαμπζονσπόρ απασχολεί τον ΠΑΟΚ. Οι αγώνες που ενδιαφέρουν τον Δικέφαλο του βορρά είναι αυτοί της Σίβασπορ και της Μπεσίκτας που είναι οι δύο ομάδες που διεκδικούν το δεύτερο εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η τρίτη Σίβασπορ προηγείται με 57 βαθμούς έναντι 56 της Μπεσίκτας που βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Αν ολοκληρωνόταν σήμερα το πρωτάθλημα στην Τουρκία και έμπαινε η Σίβασπορ στα προκριματικά τότε ο ΠΑΟΚ θα είναι ισχυρός στον δεύτερο προκριματικό. Αντίθετα αν βγουν τρίτοι οι αετοί τότε θα είναι από τον πρώτο γύρο που θα αγωνιστεί (δεύτερο προκριματικό) στους ανίσχυρους.

Η Σίβασπορ έχει χαμηλότερη βαθμολογία στην UEFA από τους 21.000 βαθμούς του ΠΑΟΚ, ενώ η Μπεσίκτας έχει 54.000 και φυσικά παραπάνω βαθμούς από τον Δικέφαλο.

Όσον αφορα το πρόγραμμα των δυο διεκδικητών της τρίτης θέσης, η Σίβασπορ υποδέχεται την Γκεντσλερμπιρλιγκί ενώ η Μπεσίκτας έχει ντέρμπι με την Φενέρμπαχτσε. Αν η ομάδα της Σεβάστειας πάρει σήμερα τη νίκη και οι «μαυραετοί» ηττηθούν από τη Φενέρ, η κατάσταση ξεκαθαρίζει και ο ΠΑΟΚ χαμογελάει. Αν πάρει φυσικά τον έναν βαθμό που χρειάζεται κόντρα στον Άρη απόψε, ή αν δεν κερδίσει η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη

Οι υπόλοιποι αγώνες της Σίβασπορ και της Μπεσίκτας:

33η αγωνιστική

Σίβασπορ – Γκεντσλερμπιρλιγκί
Μπεσίκτας – Φενέρμπαχτσε

34η αγωνιστική

Γκέζτεπε – Σίβασπορ
Γκεντσλερμπιρλιγκί – Μπεσίκτας

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ