Last dance αλά… ελληνικά

Last dance αλά… ελληνικά

Ότι ισχύει στις έξι ομάδες των playoffs αποτυπώθηκε στην τελευταία εικόνα.

Προφανώς ήταν τυχαίο, αλλά η τελευταία αγωνιστική των playoffs φρόντισε με έναν τρόπο να στείλει σε όλους τους συμμετέχοντες ένα μήνυμα υπενθύμισης. Για τα πεπραγμένα της σεζόν. Αλλά και για τις ανάγκες τους. Μια Κυριακή με αληθινό συμβολισμό. Και όποιος κατάλαβε-κατάλαβε.

Έδειξε για παράδειγμα στην ΑΕΚ πως η αγωνιστική γύμνια της, σε συγκεκριμένες θέσεις στον αγωνιστικό χώρο δεν τις επιτρέπουν να θεωρεί τον εαυτό της ανταγωνιστική στην κορυφή. Ο Χριστός περπάτησε στη θάλασσα. Ο Καρέρα όμως απέναντι στον Ολυμπιακό δεν μπορεί να αποχωριστεί σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Το έκανε σε δύο ματς για 70 λεπτά (45 στο ΟΑΚΑ, 25 στο Φάληρο) και βρέθηκε στην πλάτη με ένα συνολικό 0-4 και ποιος μέτρησε πόσες χαμένες ευκαιρίες. Τρεις κεντρικούς αμυντικούς όμως ο συμπαθής Ιταλός δεν έχει, καθώς ο Τσιγκρίνσκι είναι και πάλι νοκ άουτ. Και με τον Λόπες τραυματία έχει δύο διαθέσιμους και μόλις δύο πλαϊνούς μπακ. Είτε λοιπόν θα μπει εκείνος στα 56 να αγωνιστεί. Είτε η ΑΕΚ σαν οργανισμός θα σοβαρευτεί. Διότι να έχεις μπροστά σου δύο στόχους (2 θέση, τελικός κυπέλλου) και να αφήνεις να φεύγουν ο Βράνιες και ο Χούλτ για οικονομικούς λόγους είναι ερασιτεχνισμός.

Ναι, η λέξη που εσχάτως ακούγεται σε καθημερινή βάση στη Τούμπα. Ούτε με τον… μισό Άρη, έδειξε κάτι η ομάδα του Αμπέλ. Τακτοποίησε το αμυντικό χάος ο Πορτογάλος επιστρατεύοντας και εκείνος ένα σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Η ομάδα του όμως έτσι δεν σκοράρει ούτε για… αστείο. Ένα γκολ στα τελευταία τέσσερα ματς, και αυτό από τον στόπερ Μιχάι που βρέθηκε στο Καραϊσκάκη απλά και μόνο γιατί τραυματίστηκε ο Ίνγκασον. Στα τελευταία 10 ματς ο Δικέφαλος δεν σκόραρε στα έξι! Ο Άκπομ και ο Σφιντέρσκι πέτυχαν από ένα γκολ στα playoffs. Χωρίς σέντερ φορ, σε ένα σχήμα ανασταλτικό σχηματίζεις κάτι αδόκιμο. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή. Δεν έχει όμως σύμμαχο τον χρόνο. Στο διήμερο 25-26 Αυγούστου θα μπει στους προκριματικούς του Champions League. Είναι το πλέον ακατάλληλο καλοκαίρι για αλλαγές. Και ίσως αυτός τελικά να είναι ο έξτρα λόγος που θα κρατήσει τον Αμπέλ στη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος πέρα από την αποζημίωση.

Ο Ολυμπιακός είναι σαφώς στην καλύτερη θέση από όλους. Το θέμα είναι να αντέξει το σκοινί ως το τέλος. Γιατί 36 ματς στο πρωτάθλημα, 15 στην Ευρώπη, 6 στο κύπελλο λέει ως τώρα ο λογαριασμός. Και υπάρχουν μίνιμουμ άλλα δύο μπροστά για μια ομάδα που το πρώτο της ματς στη σεζόν το έδωσε 23 Ιούλη του 2019! Υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Την Κυριακή ήταν ξανά στο αρχικό σχήμα για παράδειγμα ο Γκιγιέρμε και ο Τσιμίκας. Καθοριστικοί στην έκβαση της σεζόν. Αλλά με την τελευταία εικόνα να επιμένει πως η κούραση είναι πλέον ο μεγαλύτερος αντίπαλος. Οι Ερυθρόλευκοι βεβαίως έχουν ποιότητα. Έχουν πληθώρα λύσεων από τη μέση και μπροστά. Και αυτή την εποχή μάλλον αυτό, είναι και το κλειδί. Ο Ολυμπιακός πέτυχε εικοσι-ένα γκολ στα πλει-οφ. Ο δεύτερος ΠΑΟΚ μόλις οκτώ.

Στον Παναθηναϊκό ο επίλογος επεφύλασσε μια νίκη που άξιζε ο Γιώργος Δώνης. Ένας άνθρωπος που έχει κάθε δικαίωμα να νοιώθει αδικημένος για την απομάκρυνση του από τον πράσινο πάγκο. Μια ομάδα που μπήκε «προδομένη από μέσα» στα playoffs. Που έμεινε να παίζει με μικρά παιδιά. Και που κατάφερε να μην χάσει στα 8 από τα 10 ματς. Δείγμα πως είχε στο τιμόνι της έναν άνθρωπο που κράτησε τα αποδυτήρια, που κράτησε το κίνητρο. Που κράτησε συνολικά μια ολόκληρη ομάδα. Δεν γνωρίζει κανείς τον Πογιάτος. Και είναι κρίμα ο νέος τεχνικός να κριθεί σε σχέση με τον προηγούμενο. Μεγαλύτερο κρίμα όμως είναι να πετάς μια δουλειά δύο χρόνων στα σκουπίδια. Και αυτό οι Πράσινοι είναι πολύ πιθανό να το βρουν μπροστά τους σε αυτό το νέο τους ξεκίνημα. Που φυσικά και είναι 100% αντιποδοσφαιρικό. Είπαμε αυτό το καλοκαίρι δεν προσφέρεται για πολλές αλλαγές.

Ο Άρης είναι μια από τις πιο βελτιωμένες ομάδες της χώρας. Μες τη σεζόν έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, έβαλε δύσκολα σε όλους. Έχει δημιουργήσει μια πολύ καλή βάση δεδομένων. Απαιτεί όμως μια καλύτερη διαχείριση κάποια στιγμή, αν θέλει να κάνει ένα βήμα προς τα πάνω. Σεβαστό ότι τον καταδιώκουν αμαρτίες του παρελθόντος. Αξιόλογο ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που τρέχει για όλους και όλα. Μετά τον ημιτελικό του κυπέλλου με την ΑΕΚ όμως η εικόνα ήταν απογοητευτική. Το να συμπληρώνεις με το ζόρι 11άδα. Κρίμα.

Τελευταίος στην κατάταξη ο ΟΦΗ. Στα αλήθεια μια ευχάριστη έκπληξη. Ένας σπουδαίος εκπρόσωπος της «επαρχίας» που επέστρεψε σχηματίζοντας στέρεες βάσεις. Σπουδαίο ότι υπάρχουν στο Ηράκλειο άνθρωποι του ποδοσφαίρου που τρέχουν αυτό το project. Ενδιαφέρον ότι μέσα από τη φετινή σεζόν χτίστηκε το προφίλ ενός εξαιρετικού Έλληνα τεχνικού. Οι Κρητικοί συμμετείχαν στα playoffs για την εμπειρία. Έπαιξαν ποδόσφαιρο. Δέχτηκαν όμως όσα γκολ πέτυχε ο Ολυμπιακός (21) σε αυτή τη διαδρομή. Και πέτυχαν όσα ο ΠΑΟΚ (μόλις 8). Οκτώ και οι ήττες τους. Δεν τρέχει τίποτε. Την επόμενη σεζόν όμως δεν θα τους αντιμετωπίσει σαν έκπληξη. Η επόμενη στροφή είναι της επιβεβαίωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ