Τρεις πρώην του Ολυμπιακού ανάμεσα στους κορυφαίους ελεύθερους προπονητές!

Τρεις πρώην του Ολυμπιακού ανάμεσα στους κορυφαίους ελεύθερους προπονητές!

Ιστοσελίδα στο εξωτερικό έκανε αφιέρωμα στους κορυφαίους ελεύθερους προπονητές, με τους Μάρκο Σίλβα, Ερνέστο Βαλβέρδε και Λεονάρντο Ζαρντίμ να βρίσκονται στη σχετική λίστα, μαζί με τους Αλέγκρι, Σπαλέτι και Ποκετίνο.

Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα και έχει αφήσει πίσω του έτη φωτός τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες. Το απέδειξε περίτρανα με τις εμφανίσεις του στο φετινό πρωτάθλημα, το οποίο κατέκτησε με διαφορά από τους διώκτες του. Το απέδειξε με τα μεγάλα παιχνίδια που έκανε στο Champions League, αλλά και την επική πρόκριση απέναντι στην Αρσεναλ.

Το αποδεικνύει με τους παίκτες που διαθέτει στο ρόστερ του, αλλά και τους προπονητές που έχει όλα αυτά τα χρόνια. Προπονητές, που μετά το πέρασμά τους από τον Ολυμπιακό έκαναν σπουδαία καριέρα και βρέθηκαν στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κλαμπ. Όπως οι Μάρκο Σίλβα, Ερνέστο Βαλβέρδε και Λεονάρντο Ζαρντίμ. Τρεις σπουδαίοι τεχνικοί, που κάθισαν στον «ερυθρόλευκο» πάγκο και στη συνέχεια μετακόμισαν σε μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως είναι η Μπαρτσελόνα. Χαρακτηριστικό είναι το θέμα που έφτιαξε η ιστοσελίδα «sportskeeda.com», η οποία έγραψε για τους πέντε καλύτερους προπονητές που είναι χωρίς ομάδα αυτή τη στιγμή και συμπεριέλαβε στη λίστα δύο πρώην του Ολυμπιακού, ενώ το κείμενο έχει βασική φωτογραφία τον Μάρκο Σίλβα.

«Υπάρχουν κορυφαίοι προπονητές, όπως είναι ο Μάρκο Σίλβα, που είναι ελεύθεροι», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη λεζάντα της φωτογραφία του Πορτογάλου προπονητή. Εκτός από τον Ιβηρα, η εν λόγω ιστοσελίδα κάνει αναφορά στους Λεονάρντο Ζαρντίμ και Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ στη λίστα υπάρχουν επίσης σπουδαίοι τεχνικοί όπως είναι οι Λουτσιάνο Σπαλέτι, Μαουρίτσιο Ποκετίνο και Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Λεονάρντο Ζαρντίμ

Μια ενδιαφέρουσα περίπτωση. Ο Πορτογάλος προπονητής είχε πολύ καλά στατιστικά σε όσες ομάδες δούλεψε. Με την Μπράγκα είχε μέσο όρο 1.96 πόντους ανά παιχνίδι. Με τον Ολυμπιακό είχε 2.42 ανά ματς, με την Σπόρτινγκ 2.20 ανά αγώνα και με την Μονακό 1.85.

Στην καριέρα του έχει καθοδηγήσει σπουδαία ονόματα όπως είναι οι Μπαπέ και Φαλκάο, ενώ επί των ημερών του η Μονακό έφτασε στα ημιτελικά του Champions League και πήρε το πρωτάθλημα στη Γαλλία, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Ζαρντίμ είναι μόλις 45 ετών και χρειάζεται έναν σύλλογο, που θα του δώσει την ευκαιρία να δουλέψει για αρκετό καιρό και θα του δείξει εμπιστοσύνη. Ξέρει πολύ καλά πώς να διαχειριστεί τους σούπερ σταρ και έχει σπουδαία εμπειρία από μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ.

Λουτσιάνο Σπαλέτι

Είναι προπονητής από το 1994. Ο 61χρονος έχει περάσει από μεγάλα ιταλικά κλαμπ όπως είναι οι Ρόμα, Ιντερ και Ουντινέζε. Στο εξωτερικό εργάστηκε μεταξύ άλλων στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, με την οποία κατέκτησε τέσσερις τίτλους. Μετά την περιπέτεια στη Ρωσία, γύρισε στην Ιταλία και ανέλαβε τη Ρόμα. Τελευταία ομάδα με την οποία συνεργάστηκε ήταν η Ιντερ. Είχε 1.80 πόντους ανά ματς, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους που είχε θέσει η διοίκηση των Νεραντζούρι και μοιραία απολύθηκε. Εχει την εμπειρία και την ποιότητα για να δώσει σταθερότητα και να βοηθήσει οποιαδήποτε ομάδα τον χρειαστεί.

Ερνέστο Βαλβέρδε

Οδήγησε την Μπαρτσελόνα σε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα και είχε 2.2 πόντους μέσο όρο. Παρόλα αυτά το γεγονός ότι οι Καταλανοί δεν έπαιζαν θεαματικό ποδόσφαιρο, αλλά και η υπερβολική εξάρτηση από τον Λιονέλ Μέσι, τον έκαναν οδήγησαν στην πόρτα της εξόδου.

Εχει την ικανότητα να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει και έχει επιτυχημένα περάσματα από μεγάλες ομάδες στην Ισπανία, όπως είναι οι Μπιλμπάο και Βιγιαρέαλ. Εχει επίσης εμπειρία από το εξωτερικό, αφού είχε καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού. Είναι δεδομένο ότι θα βρει σύντομα τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Είναι θέμα χρόνου κάποια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα να του χτυπήσει την πόρτα.

Μαουρίτσιο Ποκετίνο

Όπως και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, έτσι και ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο θα νιώθει προδομένος από τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκε η Τότεναμ. Ο Αργεντινός κατάφερε να φτιάξει μια σπουδαία ομάδα και να βάλει τους Πετεινους ανάμεσα στα μεγαθήρια της Premier League.

Ένα κακό σερί αποτελεσμάτων όμως ήταν αρκετό για να οδηγήσει τον Ντάνιελ Λίβι στην απόλυση του Ποκετίνο. Ο Ποκετίνο οδήγησε την Τότεναμ για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Champions League και κόντραρε στα ίσια τις μεγάλες ομάδες της Αγγλίας.

Εκατσε για σχεδόν 300 ματς στον πάγκο της Τότεναμ, έχοντας μέσο όρο 1.84 πόντους ανά παιχνίδι. Οι Πετεινοί μάλιστα έπαιξαν πολύ ωραίο ποδόσφαιρο όταν ήταν στον πάγκο τους ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο, με τον Αργεντινό να δημιουργεί μια πολύ καλή ομάδα.

Είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο και είναι δεδομένο ότι θα έχει πολλές επιλογές στα χέρια του. Αρκεί να διαλέξει μία από αυτές για να προπονήσει ξανά.

Μασιμιλιάνο Αλέγκρι

Στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν πολλά… τρελά. Αλλά είναι απορίας άξιο πως ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι παραμένει έναν χρόνο χωρίς ομάδα. Ο έμπειρος προπονητής πέρασε πέντε σεζόν στον πάγκο της Γιουβέντους και δημιούργησε ένα από τα πιο δυνατά σύνολα στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Κέρδισε πέντε πρωταθλήματα και οδήγησε την Γιουβέντους δύο φορές στον τελικό του Champions League. Εμεινε για 271 ματς και είχε 2.27 πόντους μέσο όρο με τη Μεγάλη Κυρία. Είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο και έχει συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα όπως είναι οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Πολ Πογκμπά, Κάρλος Τέβες, Ανδρέα Πίρλο και Τζίτζι Μπουφόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ