Αποκάλυψη: «Βόμβα» Εμβιλά για τον Ολυμπιακό!

Αποκάλυψη: «Βόμβα» Εμβιλά για τον Ολυμπιακό!

Σύμφωνα με πληροφορίες του «10» ο Ολυμπιακός εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του σπουδαίου διεθνούς Γάλλου μέσου Γιαν Εμβιλά. Θέλει και τον Πέπε.

Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Και ειδικά στις μεταγραφές. Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχασε αυτές τις ημέρες τον Γκιγιέρμε, αλλά η οργάνωσή του και ο τρόπος που χειρίζεται τον μεταγραφικό σχεδιασμό του, αναλόγως με τις ανάγκες του ρόστερ, είναι υποδειγματικός. Και αυτό ισχύει και στην περίπτωση της απόκτησης του αντικαταστάτη του Βραζιλιάνου μέσου. Με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε to10.gr να θέλουν τους πρωταθλητές να βρίσκονται σε συζητήσεις με τη Σεντ Ετιέν για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή που εάν αποκτηθεί, θα αποτελέσει τον κορυφαίο μέσο που έχει έρθει στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια: Τον Γιάν Εμβιλά.

Οι πληροφορίες είναι συγκεκριμένες και αναφέρουν ότι οι Ερυθρόλευκοι, πέρα από την υπόθεση της απόκτησης του Πέπε Ροντρίγκες, την οποία και συνεχίζουν να παλεύουν καθώς θέλουν πολύ τον παίκτη, έχουν βάλει στο στόχαστρό τους και τον σπουδαίο 22 φορές διεθνή Γάλλο αμυντικό μέσο της Σεντ Ετιέν. Εναν παίκτη στην ίδια ηλικία και θέση με τον Γκιγιέρμε, αλλά με πολλαπλάσιες εμπειρίες και πολύ μεγαλύτερη αξία στο διεθνές μεταγραφικό παζάρι.

Η περίπτωση του Εμβιλά δεν είναι καινούργια. Ο Ολυμπιακός είχε προσπαθήσει και πέρυσι να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή, αλλά η Σεντ Ετιέν είχε ζητήσει τον ουρανό με τα άστρα. Φέτος, όμως, τα πράγματα άλλαξαν και ο 30χρονος 29/06/1990) αμυντικός μέσος είναι στην αγορά. Και διαθέσιμος προς μεταγραφή. Τι άλλαξε; Οι σχέσεις του με τον Κλοντ Πουέλ. Οι οποίες βρέθηκαν σε οριακό σημείο στη διάρκεια της σεζόν, με αποτέλεσμα ο Εμβιλά να μιλήσει δημόσια για το θέμα και ουσιαστικά να θέσει εαυτόν εκτός ομάδας.

Ο «μαέστρος», όπως είναι το παρατσούκλι του στη Γαλλία, έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2022 με τη Σεντ Ετιέν και η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο του «transfemarkt.de», υπολογίζεται αυτή τη στιγμή στα 6.000.000 € (σ.σ. είχε φτάσει έως και τα 21.000.000 €). Εντούτοις, φαίνεται ότι υπάρχει τρόπος να προχωρήσει η μεταγραφή με τα δεδομένα που θέλει ο Ολυμπιακός. Κάτι που λέγεται ότι φάνηκε από τις συζητήσεις μεταξύ των Πειραιωτών με τη Σεντ Ετιέν για τον Τράουκο. Τον οποίο επίσης θέλει ο Θρύλος.

Βεβαίως, σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η μεταγραφή είναι πάρα πολύ δύσκολη. Ο ποδοσφαιριστής έχει συμβόλαιο που του αποφέρει σχεδόν 2.000.000 € τον χρόνο, ενώ ήδη από τη Γαλλία προκύπτει ότι η Γαλατασαράι έχει μπει δυναμικά για την απόκτησή του. Ωστόσο, και μόνο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει μπει στη διεκδίκηση ενός τέτοιου ονόματος, δείχνει ότι έχει στόχο να κλείσει το κενό που άνοιξε στο ρόστερ του με παίκτη τουλάχιστον ισάξιο του Γκιγιέρμε.

ΛΑΜΠΡΗ ΚΑΡΙΕΡΑ

Ο Εμβιλά ξεκίνησε την καριέρα του στη Ρεντ, με τη φανέλα της οποίας κατέγραψε 150 συμμετοχές, 4 γκολ και 6 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Τον Ιανουάριο του 2013, η Ρούμπιν Καζάν πλήρωσε ένα ποσό μεταξύ 12 και 18 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Στη Ρωσία δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί, αλλά παρά ταύτα είχε 80 συμμετοχές, 3 γκολ και 7 ασίστ. Τη σεζόν 2014-15 αγωνίστηκε ως δανεικός στην Ιντερ (14 συμμετοχές), ενώ την επόμενη είχε 40 συμμεροχές (1 γκολ, 5 ασίστ) με τη φανέλα της Σάντερλαντ στην Πρέμιερ Λιγκ, πριν επιστρέψει στη Ρωσία και γίνει ηγέτης της Ρούμπιν.

Τον Ιανουάριο του 2018 πήρε μεταγραφή για τη Σεντ Ετιέν, κερδίζοντας αμέσως θέση βασικού και όντας ένας από τους πλέον αγαπητούς ποδοσφαιριστές στο Ζοφρουά Γκισάρ. Είναι χαρακτηριστικό ότι έως σε λιγότερο από 2,5 χρόνο με τους «πράσινους» έπαιξε σε 90 παιχνίδια. Επίσης, ο Εμβιλά έχει καταγράψει 22 συμμετοχές με την Εθνική Γαλλίας, αλλά και πάνω από 50 ματς με τις «μικρές» ομάδες των Γάλλων!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ