Θέλει δουλειά πολλή ο Παναθηναϊκός, ήττα με 0-1 από τη Λαμία

Θέλει δουλειά πολλή ο Παναθηναϊκός, ήττα με 0-1 από τη Λαμία

Η κλειστή άμυνα της Λαμίας μπλόκαρε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αδυνατούσε να απειλήσει. Κορυφαίος «πράσινος» ο Αλεξανδρόπουλος, θετικοί οι Σερπέζης, Εμμανουηλίδης, ο Κωστίκας σκόραρε το γκολ στο 87' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Εφόσον τα φιλικά χρησιμεύουν για να διαπιστώσουν οι προπονητές τις αδυναμίες, τότε η Λαμία έδειξε στον Ντάνι Πογιάτος όλα όσα έπρεπε να δει για τις δυσλειτουργίες του Παναθηναϊκού. Η ομάδα της Φθιώτιδας νίκησε 1-0 στο «Γεώργιος Καλαφάτης», αλλά το πιο σημαντικό από το αποτέλεσμα ήταν η εμφάνιση της. Το συγκρότημα του Γιάννη Πετράκη μπλόκαρε τον Παναθηναϊκό, δεν του επέτρεψε να απειλήσει και είχε περισσότερες καθαρές ευκαιρίες.

Από αυτά που δουλεύει κάθε μέρα στο Κορωπί ο Πογιάτος, οι παίκτες δεν κατάφεραν να τα εφαρμόσουν. Ούτε να συνδυαστούν, να δημιουργήσουν και να απειλήσουν τον αντίπαλο γκολκίπερ, αλλά ούτε και να αμυνθούν σωστά, να έχουν γρήγορες επιστροφές και να πιέζουν οργανωμένα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο απειλητικό «πράσινο» σουτ έγινε στο 42’, ενώ η πιο κλασική ευκαιρία ήρθε στο 92’ με τον Εμμανουηλίδη, όταν τα δύο σύνολα είχαν γεμίσει αναπληρωματικούς. Προφανώς, ακόμα παίζουν πολύ νέοι, λείπουν βασικά «γρανάζια», αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ισπανός προπονητής δεν έχει να διορθώσει πολλά πράγματα.

Η Λαμία είχε ευκαιρίες να σκοράρει με τον Καραμάνο και τον Ρόμανιτς, αλλά πέτυχε τέρμα από το σημείο του πέναλτι. Στο 83’ ο Καραγιάννης βρήκε τη μπάλα με το χέρι στην περιοχή του Χριστογεώργου, ο διαιτητής υπέδειξε την παράβαση και ο Κωστίκας εκτέλεσε εύστοχα ένα λεπτό αργότερα, σκοράροντας το μοναδικό γκολ.

Από την άλλη, ο κορυφαίος για τον Παναθηναϊκός ήταν ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος ο οποίος με την είσοδο του στο δεύτερο ημίχρονο, «ζωντάνεψε» τη μεσαία γραμμή. Πολύ καλός και πιο απειλητικός με μακρινά σουτ ο Σερπέζης, ενώ ο Εμμανουηλίδης με τις προσπάθειες του και το τρέξιμο του ανακάτεψε την άμυνα της Λαμίας.

Το πιο σημαντικό για τον Παναθηναϊκό είναι πως απέναντι σε έναν αντίπαλο που τον αντιμετώπισε όπως θα τον αντιμετωπίσουν οι περισσότεροι στη Superleague, δεν είχε τρόπο να διασπάσει την άμυνα. Δεν το πέτυχε ούτε με συνδυασμούς, ούτε με ατομικές προσπάθειες. Και αυτό σημαίνει πως ο Ντάνι Πογιάτος έχει πάρα πολλή δουλειά μπροστά του…

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πογιάτος): Διούδης (63’ Χριστογεώργος), Σάντσες (46’ Σαμαράς), Σένκεφελντ (64’ Καραγιάννης), Βέλεθ (46’ Πούγγουρας), Λαζαρίδης (46’ Ζαγαρίτης), Κουρμπέλης (46’ Αλεξανδρόπουλος), Αθανασακόπουλος (64’ Σερπέζης), Αγιούμπ (72’ Τζαβίδας), Χατζηγιοβάνης (46’ Εμμανουηλίδης), Καρλίτος (46’ Σαβιέρ), Μακέντα.

ΛΑΜΙΑ (Πετράκης): Επασί, Σκόνδρας (57’ Προβιδάκης), Αντέτζο (81’ Γκιούλης), Βύντρα (57’ Τζανετόπουλος), Σαραμαντάς, Βασιλόγιαννης (81’ Τσούκαλος), Μπεχαράνο (81’ Τρούμπουλος), Νιάσε (57’ Μπουλούλης), Βιγιάμπα (72’ Κωστίκας), Ρόμανιτς (72’ Νικολόπουλος), Καραμάνος (81’ Τσούκαλος).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ