Το… Κυπριακό του Βράνιες

Το… Κυπριακό του Βράνιες

Ο Όγκνιεν Βράνιες θέλει σαν... τρελός να ντυθεί εκ νέου στα κιτρινόμαυρα. Η ΑΕΚ επιθυμεί διακαώς την απόκτησή του. Ωστόσο, κάπου στην μέση υπάρχει και η Άντερλεχτ.

Ο Όγκνιεν Βράνιες είναι… ερωτευμένος με την Ελλάδα και την ΑΕΚ. Το γνωρίζουν άπαντες αυτό. Ο έμπειρος στόπερ βρίσκεται στη χώρα μας, κάνοντας φυσικά μια βόλτα από τα αγαπημένα του στέκια. Ο Βόσνιος δεν βρίσκεται τυχαία στην Ελλάδα, στέλνει κατά κάποιον τρόπο ένα μήνυμα στην «κιτρινόμαυρη» πλευρά για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Την Παρασκευή (28/8) η Άντερλεχτ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Οστάνδη, με τον Βόσνιο κεντρικό αμυντικό να είναι και πάλι εκτός αποστολής. Είναι δεδομένο πως ο Βράνιες δεν βρίσκεται στα πλάνα των «Βέλγων» για τη νέα σεζόν. Του το δείχνουν συνεχώς με τις κινήσεις τους, με τον κόουτς Βινσέντ Κομπανί να τον έχει στο περιθώριο.

Έτσι, ο 30χρονος στόπερ βρήκε τον χρόνο και την ευκαιρία και έκανε άλλη μια επίσκεψη προς τα μέρη μας. Έκανε αισθητή την παρουσία του στην Ελλάδα, ενώ προχώρησε και στα ανάλογα ποσταρίσματα, που ανέφεραν «Μόνο ΑΕΚ».

Ο 30χρονος θέλει να επιστρέψει στην ΑΕΚ. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Το αντίθετο.

Βράνιες: «Θέλω να μείνω στην ΑΕΚ» - to10.gr

ΑΕΚ και Βράνιες θέλουν

Ο κεντρικός αμυντικός από την Μπάνια Λούκα θέλει σαν… τρελός να γίνει ξανά «κιτρινόμαυρος». Πιέζει με τον τρόπο του προς όλες τις κατευθύνσεις και ελπίζει πως η νέα σεζόν θα τον βρει ξανά στην Super League. Μόνο στην ΑΕΚ και την χώρα μας νιώθει άνετα. Παίζοντας στα ελληνικά γήπεδα, ήρθε η… ανάσταση του. Και φυσικά, επιθυμεί διακαώς να είναι μέλος της ομάδας που θα γράψει ιστορία και θα μπει στο νέο γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Από την μεριά τους, οι άνθρωποι της Ένωσης δεν… σφυρίζουν αδιάφορα. Μπορεί η ΑΕΚ να απέκτησε τον Νασίμ Χνιντ για το κέντρο της άμυνας, ωστόσο δεν κλείνει την πόρτα στον 30χρονο. Ο Μάσιμο Καρέρα τον θέλει στην ομάδα, ξέρει τι μπορεί να προσφέρει στους «κιτρινόμαυρους» ο καλός Βράνιες. Γρήγορος, δυνατός που μπορεί να προσφέρει ασφάλεια στα «κιτρινόμαυρα» μετόπισθεν. Βέβαια, είναι και ωρολογιακή… βόμβα στα αποδυτήρια, έτοιμη να εκραγεί εκεί που δεν το περιμένεις.

Αυτή τη στιγμή, η ΑΕΚ έχει τους Τσιγκρίνσκι, Χνιντ, Σβάρνα, Λάτσι και Οικονόμου για τις θέσεις των στόπερ. Ο Ιταλός τεχνικός θέλει τον Βόσνιο για «πυλώνα» της άμυνας. Άλλωστε, μην ξεχνάμε και τι είχε δηλώσει παλαιότερα στο Βέλγιο ο Καρέρα για τον Βράνιες: «Δεν ξέρω τι θα συμβεί, αλλά μπορώ να σας πω ένα πράγμα. Όλοι θα είμαστε χαρούμενοι αν ο Όγκι επιστρέψει».

Έτοιμη να αφήσει ελεύθερο τον Βράνιες η Άντερλεχτ» - to10.gr

Σκληρό καρύδι η Άντερλεχτ

Βεβαίως, υπάρχουν κάποια δεδομένα στο τραπέζι που καλό είναι να μην τα ξεχνάμε. Η ΑΕΚ απέκτησε τον Χνιντ. Για τον Βράνιες θα κινηθεί μόνο στην περίπτωση που μείνει ελεύθερος από την Άντερλεχτ. Οι «κιτρινόμαυροι» δε μπαίνουν σε φάση διαπραγμάτευσης με τον βελγικό σύλλογο. Και αυτό το ξέρουν καλά στην Άντερλεχτ, με αποτέλεσμα να αποδεικνύονται σκληρά καρύδια. Το καλοκαίρι του 2018 η Άντερλεχτ πλήρωσε 3,4 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ για τον Βράνιες και έκτοτε βλέπει ουσιαστικά τον Βόσνιο να αγωνίζεται με τα κιτρινόμαυρα.

Οι «μωβ» μπορεί να μην υπολογίζουν τον Βράνιες για τη νέα σεζόν, ωστόσο δεν σκοπεύουν να τον αφήσουν ελεύθερο για να καταλήξει στην… αγκαλιά της Ένωσης.

Δεν επιθυμούν να στρώσουν και πάλι κόκκινο χαλί στον Βόσνιο, θέλουν να βγάλουν και κάποιο κέρδος. Από την άλλη, άμεσα ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση του δεν υπάρχουν. Και υπάρχει και το άλλο μείζον ζήτημα. Θα αντέξουν το βαρύ συμβόλαιο που έχει ο 30χρονος;

Πρόκειται για μια παρτίδα πόκερ, ένα θέμα που μοιάζει πλέον με το… Μεσανατολικό. Ο Βράνιες κάνει τα πάντα για να επιστρέψει, η ΑΕΚ δε λέει όχι σε έναν νέο… γάμο και στη μέση υπάρχει η Άντερλεχτ. Με τους Βέλγους να έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ