Σούπερ Λιγκ: Φωτιά στην ουρά

Σούπερ Λιγκ: Φωτιά στην ουρά

Η νίκη του Πλατανιά (9β.) και οι «τελικοί» που έρχονται στις επόμενες δύο αγωνιστικές, αλλάζουν τους «συσχετισμούς» σε μια υπόθεση που την είχαμε για… τελειωμένη!  Τα δεδομένα για Κέρκυρα (11β.) αλλά και Απόλλωνα (13β.)

Είχε ξεχάσει τη διαδικασία της νίκης. Την είχε διαγράψει από το θυμικό του. Και όχι άδικα. Από τις 23 Σεπτέμβρη και το «διπλό» στην Ριζούπολη με τον Απόλλωνα (0-1) είχε να συλλέξει τρίποντο. Και όσο για νίκη πρωταθλήματος στην Κρήτη, νίκη δηλαδή εντός έδρας: Αυτό και αν είναι σοκαριστικό. Από τις 20 Μαρτίου 2017 και το 1-0 επί του Ηρακλή. Δέκα ολόκληρους μήνες είχε ο Πλατανιάς να απολαύσει το… αυτονόητο.

Παρά ταύτα έπειτα από την σημερινή επικράτηση επί του Λεβαδειακού (1-0) όχι μόνο νιώθει ξανά ζωντανός αλλά μπορεί κάλλιστα να ελπίζει πως ήδη άλλαξε τα δεδομένα στη μάχη της ουράς. Εκείνοι που δεν τον υπολόγιζαν, που θεωρούσαν πως ήδη η μια από τις δύο ομάδες της Σούπερ Λιγκ… έπεσε, καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν.

Ο Πλατανιάς έχει πλέον 9 βαθμούς, δύο λιγότερους από την Κέρκυρα που ισοπεδώθηκε στη Λεωφόρο και τέσσερις λιγότερους από τον Απόλλωνα που αύριο πάει (μισός) Τούμπα. Λογικά λοιπόν έπειτα από την 18η αγωνιστική η βαθμολογία θα λέει: Απόλλωνας 13, Κέρκυρα, 11 και Πλατανιάς 9. Η Λαμία με 16 σαφώς νιώθει πιο άνετα, πόσο μάλλον αν αύριο δεν μείνει με άδεια χέρια υποδεχόμενη τον Αστέρα Τρίπολης.

Ναι, έχει σφυγμό πλέον ο Πλατανιάς και η δική του ολική επαναφορά δίνει ζωντάνια σε μια ιστορία που έμοιαζε προδιαγεγραμμένη. Οι Κρητικοί την επόμενη εβδομάδα πάνε στην Κέρκυρα (27/1) και όπως καταλαβαίνει ο καθένας το 90άλεπτο αυτό μοιάζει ήδη ως ένας από τους τελικούς παραμονής που μπορεί να προκύψουν πέραν τούδε. Στην ίδια στροφή ο Απόλλωνας υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Προκύπτει λοιπόν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την όλη διαδικασία. Και στην 20η αγωνιστική; Έχει Πλατανιάς-Απόλλωνας και Λεβαδειακός-Κέρκυρα. Στην πραγματικότητα δηλαδή μέσα στις επόμενες δύο αγωνιστικές υπάρχουν προϋποθέσεις ακόμη και για να έρθουν τα πάνω-κάτω.

Ποιο είναι το πιο μεγάλο πρόβλημα των ομάδων που παλεύουν για την παραμονή; Μα φυσικά το γκολ. Φέτος μάλιστα «βγάζει» μάτι και στέλνει ένας πρώτης τάξεως μήνυμα προς όλους τους ενδιαφερόμενους όσο το μεταγραφικό παράθυρο είναι ακόμη ανοιχτό. Ο Πλατανιάς σήμερα πέτυχε μόλις το 10 σε 18 αγωνιστικές. Η Κέρκυρα έχει 11, ο Απόλλωνας 13. Ουσιαστικά αν το προσέξει κάποιος καλύτερα, όσα γκολ έχουν στο ενεργητικό τους αυτές οι ομάδες, άλλους τόσους βαθμούς έχουν βάλει και στο σακούλι τους. Ακριβώς ίδιο για Κέρκυρα και Απόλλωνα, ένα γκολ παραπάνω σε σχέση με τους βαθμούς για τους Κρητικούς.

ΤΑ ΜΑΤΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ
19η        ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
20η        ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ
22η        ΚΕΡΚΥΡΑ-ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ