Παναθηναϊκός : Το «παζλ» της μεσαίας γραμμής

Παναθηναϊκός : Το «παζλ» της μεσαίας γραμμής

Ο Ντάνι Πογιάτος έχει αρκετούς παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά για να επανδρώσει τον «άξονα» του Παναθηναϊκού, ενώ περιμένει τις τελευταίες προσθήκες από τον Τσάβι Ρόκα.

Ο «άξονας» μιας ομάδας είναι ο πιο σημαντικός για τη συνολική λειτουργία της. Ειδικά στο αγωνιστικό στυλ που θέλει να εφαρμόσει ο Ντάνι Πογιάτος, οι μέσοι του Παναθηναϊκού θα έχουν την πιο δύσκολη αποστολή, να ανταποκριθούν σε απαιτητικούς ρόλους, αμυντικά και επιθετικά. Αυτή τη στιγμή, ο Ισπανός προπονητής έχει στη διάθεση του τους Κουρμπέλη, Αγιούμπ, Μπουζούκη, Αλεξανδρόπουλο, Σερπέζη, Αθανασακόπουλο, ενώ υπολογίζει και τον Βιγιαφάνιες. Ο Ισπανός προπονητής περιμένει μία ή και δύο μεταγραφές από τον Τσάβι Ρόκα, ανάλογα με τα οικονομικά. Βέβαια, δεν είναι ξεκάθαρο τι είδους ποδοσφαιριστής θα έρθει, εάν θα είναι ένα δημιουργικό «οχτάρι» ή ένα καθαρό «εξάρι». 

O «μπαλαντέρ» Βιγιαφάνιες στον «άξονα»

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έμαθαν τον Λούκας Βιγιαφάνιες ως δεξιό χαφ στην καλή ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Στην ίδια θέση διακρίθηκε ο «Βίγια» στο Αγρίνιο, όταν τον πρόσεξαν οι «πράσινοι» και τον αγόρασαν από τον Παναιτωλικό. Όμως, ο Ντάνι Πογιάτος έχει την άποψη πως ο Βιγιαφάνιες μπορεί να μετατραπεί σε ένα εξαιρετικό «οχτάρι». Κυρίως απέναντι σε αντιπάλους χαμηλής δυναμικότητας, που η ανασταλτική δουλειά είναι μικρή. Η μετάθεση του Βιγιαφάνιες στη μεσαία γραμμή θα δημιουργήσει ένα πιο επιθετικό σχήμα, με τον Χατζηγιοβάνη και τον Αϊτόρ να παίζουν στα άκρα της επίθεσης.

Η σταθερή αξία του Κουρμπέλη

Εν αρχή στον Παναθηναϊκό, ην… ο Δημήτρης Κουρμπέλης. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού θα είναι ο βασικός αμυντικός χαφ και προετοιμάζεται για την καλύτερη σεζόν του. Άλλωστε, πλέον έχει καθιερωθεί και στην Εθνική ομάδα και φέτος επιθυμεί να ανέβει παικτικό επίπεδο. Ο Ντάνι Πογιάτος μιλάει πολύ με τον Κουρμπέλη και του εξηγεί τι ζητάει από αυτόν. Το στυλ του Ισπανού προπονητή διαφέρει από του Γιώργου Δώνη, οπότε ο Κουρμπέλης θα χρειαστεί να κάνει διαφορετικά πράγματα στο γήπεδο. Ο Πογιάτος ζητάει περισσότερες πρωτοβουλίες στο δημιουργικό κομμάτι από τον 26χρονο χαφ, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να βελτιωθεί σε αυτό το κομμάτι.

Ψάχνει την αναγέννηση ο Αγιούμπ

Ο Γιασίν Αγιούμπ είναι το μοναδικό καθαρόαιμο «οχτάρι» στο ρόστερ. Ικανός στο χειρισμό της μπάλας, αποτελεσματικός στα μαρκαρίσματα και δυνατός στις μονομαχίες, έχει την ισορροπία που απαιτεί ο ρόλος του. Ο υγιής Αγιούμπ, όπως έδειξε στα πρώτα παιχνίδια των Play Off, μπορεί να κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού. Αρκεί να πειθαρχεί στις οδηγίες του Πογιάτος και να αποφύγει τις επιπολαιότητες. Πάντως, ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής τον εμπιστεύονται και ο ποδοσφαιριστής ξέρει ότι είναι σημαντικός.

Η ανέλιξη του Σερπέζη

Ο Δημήτρης Σερπέζης είναι από τους πιο εξελίξιμους νεαρούς του Παναθηναϊκού και το απέδειξε με τις εμφανίσεις του στα Play Off. Ο 19χρονος κεντρικός χαφ έχει δυνατά πατήματα, ενέργεια και μπορεί να «κουβαλήσει» τη μπάλα. Είναι γεγονός ότι δύσκολα θα πάρει χρόνο στα σημαντικά παιχνίδια, αλλά ο Ντάνι Πογιάτος σκοπεύει να δουλέψει μαζί του και να τον βελτιώσει. Σε ματς ήσσονος σημασίας, ο Σερπέζης θα έχει ευκαιρίες να παίξει και να συνεχίσει την ανοδική πορεία του.

Η πιο κρίσιμη χρονιά του Μπουζούκη

Αρχίζει η τρίτη σεζόν που ο Γιάννης Μπουζούκης έχει βασικό ρόλο στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού. Ταυτόχρονα, είναι και η πιο κρίσιμη. Διότι ο 22χρονος επιτελικός χαφ πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να ηγηθεί και να αναλάβει το «βάρος» της δημιουργίας. Φέτος δεν υφίσταται ο Ζαχίντ, ο οποίος «ανάγκασε» τον Μπουζούκη να μετατεθεί στο δεξιό άκρο της επίθεσης. Άρα εξαρτάται απόλυτα από τον Μπουζούκη να αδράξει την ευκαιρία και να καθιερωθεί ως το «δεκάρι» του Παναθηναϊκού. Και φυσικά, να βελτιωθεί και στα αμυντικά καθήκοντα του.

Μπαίνει στο ροτέισον ο Αλεξανδρόπουλος

Οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος είναι ένα ταλέντο. Όμως, ο 19χρονος αμυντικός χαφ απέδειξε στα Play Off απέναντι σε ποιοτικούς αντιπάλους, ότι είναι έτοιμος παίκτης. Αυτά που του λείπουν είναι ο ρυθμός και οι εμπειρίες. Στον σχεδιασμό του Πογιάτος, ο Αλεξανδρόπουλος προορίζεται να πάρει τον ρόλο του αναπληρωματικού του Κουρμπέλη. Σε μία σεζόν με πολλά παιχνίδια, ο Αλεξανδρόπουλος θα έχει τη δυνατότητα να πάρει αρκετό χρόνο και συμμετοχές. Αρκεί να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά και να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Τριφυλλιού.

Πιθανός ο δανεισμός για τον Αθανασακόπουλο

Ανήκει στην ίδια ηλικιακή κατηγορία με τους Αλεξανδρόπουλο και Σερπέζη, όμως ο Ανδρέας Αθανασακόπουλος είναι ένα «κλικ» πίσω από τους άλλους δύο γεννημένους το 2001. Αυτός είναι ο λόγος που ο Ρόκα και ο Πογιάτος θεωρούν προτιμότερο να παραχωρήσουν δανεικό τον 19χρονο επιτελικό για μία σεζόν. Ωστόσο, θα συναινέσουν στον δανεισμό μόνο εάν βρεθεί το κατάλληλο περιβάλλον. Ο Αθανασακόπουλος είναι ένα «δεκάρι» παλαιάς κοπής, ο οποίος έχει εξαιρετική αντίληψη του χώρου, πασάρει με άνεση σε κοντινές και μακρινές αποστάσεις και προστατεύει τη μπάλα. Όμως, χρειάζεται να δυναμώσει και να αναπτύξει το παιχνίδι του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ