Θωμάς Μαύρος στο «10» : «Πιο δυνατή τη νέα σεζόν η ΑΕΚ, πετυχημένος ο Καρέρα»

Θωμάς Μαύρος στο «10» : «Πιο δυνατή τη νέα σεζόν η ΑΕΚ, πετυχημένος ο Καρέρα»

Ο Θρύλος της ΑΕΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου μιλάει αποκλειστικά στο «10» για το νέο πρωτάθλημα και εκφράζει την αισιοδοξία του πως η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα θα πρωταγωνιστήσει.

Πολλές συστάσεις δε χρειάζονται. Το όνομά του είναι συνδεδεμένο τόσο με την ιστορία της ΑΕΚ όσο και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και για να το πάμε αλλιώς, Έλληνας Θεός με έντεκα γράμματα; Θωμάς Μαύρος!

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες παίκτες. Ένας πραγματικός μύθος του αθλήματος της χώρας μας. Ο Θωμάς Μαύρος ήταν… πολυβόλο και κίνδυνος-θάνατος για όλες τις άμυνες.

Ο παλαίμαχος επιθετικός παραμένει μέχρι και σήμερα ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στο ελληνικό πρωτάθλημα, σημειώνοντας 260 τέρματα σε 501 εμφανίσεις. Τέσσερις φορές έκοψε πρώτος το… νήμα στον πίνακα των σκόρερ, ενώ κατέκτησε 2 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα με την αγαπημένη του ΑΕΚ.

Ο Θωμάς Μαύρος μετακόμισε στην ΑΕΚ από τον Πανιώνιο το 1976, γράφοντας ιστορία με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Αποτελεί σημαία της Ένωσης και του ελληνικού ποδοσφαίρου (11 γκολ σε 36 ματς με την Εθνική ομάδα) και to10.gr επικοινώνησε μαζί του, με αφορμή την Super League της νέας σεζόν.

«Ανταγωνιστική ΑΕΚ, δεν υπάρχει φαβορί»

Ο παλαίμαχος επιθετικός κατέθεσε την άποψή του για το νέο πρωτάθλημα. Ο Θωμάς Μαύρος τόνισε πως και οι τέσσερις μεγάλες ομάδες ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, ενώ ελπίζει να γεμίσουν και πάλι τα γήπεδα. Παράλληλα, ξεχωρίζει και τα πιο σημαντικά γκολ που πέτυχε.

Για το νέο πρωτάθλημα: «Ελπίζω τη νέα σεζόν να παιχτεί ωραίο και καθαρό ποδόσφαιρο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Να το χαρεί ο κόσμος. Και φυσικά, να φύγει επιτέλους αυτή η ασθένεια για να μπορέσει ο φίλαθλος κόσμος να επιστρέψει στα γήπεδα.

Ξεκινάει μια καινούρια χρονιά. Ξεχνάμε το πέρυσι, που ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Πιστεύω πως όλες οι μεγάλες ομάδες ξεκινάνε από την ίδια αφετηρία για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα παλέψουν για τους τίτλους. Βάζω μέσα και τον Παναθηναϊκό γιατί είναι, ήταν και θα είναι μεγάλη ομάδα. Πρέπει να δούμε τους πρώτους αγώνες, για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για όλες τις ομάδες».

Για το ποια γκολ ξεχωρίζει: «Λόγω διεθνούς επιτυχίας, τα δύο γκολ με την ΚΠΡ νομίζω πως ήταν πολύ καθοριστικά για να προκριθούμε και να τιμήσουμε την Ελλάδα και βέβαια την ΑΕΚ, την ομάδα μας. Και βεβαίως να δώσουμε χαρά σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα, αυτό που θυμάμαι πιο έντονα και έχει μείνει στη μνήμη μου είναι ένα γκολ κόντρα στο Αιγάλεω. Όπου, ένας δημοσιογράφος είχε γράψει αυτό το τέρμα θα το ζήλευε και ο Πελέ. Ήταν πάρα πολύ τιμητικό για μένα και ήταν ένα δύσκολο γκολ».

Πανστρατιά από τον Θωμά Μαύρο για την σωτηρία της ΑΕΚ | ΣΠΟΡ | iefimerida.gr

Ο 66χρονος θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου, μιλώντας στο «10» εκφράζει τη σιγουριά του, πως η ΑΕΚ θα εμφανιστεί πιο δυνατή και ανταγωνιστική τη αγωνιστική περίοδο, ενώ βγάζει το… καπέλο στον κόουτς της ομάδας, Μάσιμο Καρέρα. Παράλληλα, στάζει «μέλι» για την… Αγία Τριάδα της Ένωσης.

Για την ΑΕΚ της νέας χρονιάς: «Τη νέα σεζόν, πιστεύω πως η ΑΕΚ θα εμφανιστεί πιο δυνατή. Πιστεύω να ολοκληρώσει και κάποιες άλλες μεταγραφές. Και με τον προπονητή που έχει στον πάγκο της, έχει δείξει ένα πολύ καλό και διαφορετικό πρόσωπο. Ξεκινάνε ευνοϊκά τα πράγματα για την ΑΕΚ. Βεβαίως, τα πάντα… όλα είναι μέσα στο γήπεδο.

Οι Μάρκο Λιβάγια, Πέτρος Μάνταλος και Νέλσον Ολιβέιρα είναι η… ραχοκοκαλιά της ΑΕΚ. Πάνω σε αυτούς στηρίζονται και εναρμονίζονται οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας. Είναι πολύ καλοί παίκτες και συμπαρασύρουν και τους υπόλοιπους με τις ενέργειες τους.

Για τον προπονητή της ‘Ενωσης, Μάσιμο Καρέρα: «Ο Καρέρα τα πάει πολύ καλά, είναι πολύ πετυχημένος μέχρι στιγμής και του εύχομαι ακόμα καλύτερη συνέχεια. Πιστεύω, πως τη νέα χρονιά η ΑΕΚ θα πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα».

Καρέρα : «Υποχρέωσή μας να προκριθούμε» | to10.gr

Τέλος, ο Θωμάς Μαύρος δεν πιστεύει πως υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιος επιθετικός με το στυλ παιχνιδιού του, ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον φορ του Ολυμπιακού, Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

«Μέχρι στιγμής, δεν έχω δει κάποιον επιθετικό που να φέρει τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού μου. Εύχομαι, τη νέα σεζόν κάτι να… ξεπεταχτεί. Ο Ελ Αραμπί είναι ένας καλός σκόρερ και παίζει σε μια μεγάλη ομάδα και κάνει τη δουλειά του σωστά. Δηλαδή, σημειώνει γκολ».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ